Jump to content

Napredna zona sumraka

Оцени ову тему


Препоручена порука

Kisna kanalizacija negde u Bgdu...

...

 

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Dečko ima 25 godina!

Đorđe Nikitović izabran za predsednika opštine Požega

јун 27, 20190
djordje-nikitovicpredsednik-opstine-poze

 

Milan Božić više neće biti na čelu opštine Požega, odlučili su danas odbornici lokalnog parlamenta.

Đorđe Nikitović izabran za predsednika opštine Požega, foto: RINA/GZS

Za njegovu smenu glasalo je 36 odbornika, dok je za smenu predsednice Skupštine glaso 39 odbornika. Nakon odluke o smeni prethodnog rukovodstva pristupilo se izboru novog.

Skupštinska većina usvojila je predloge Srpske napredne Stranke i za predsednika opštine izabrala diplomiranog ekonomistu Đorđa Nikitovića (25), dok će funkciju njegovog zamenika vršiti Ivan Novaković, master prof. tehnike i informatike. Na čelu lokalnog parlamenta biće Verica Bogićević koja dolazi iz redova Socijalističke partije Srbije (SPS) a po struci je profesor matematike.

Predsednica lokalnog parlamenta Verica Bogićević

Skupština Požege broji 52 odbornika a za izbor ovih kandidata bilo je potrebno da glasa minimun 27. Za novoizabrano rukovodstvo svoj glas je dao 31 odbornik. Vladajuću većinu čini SNS, SPS, Jedinstvena Srbija, PUPS i SRS.

Nakon izbora novog opštinskog rukovodstva usledile su i prve reakcije. Koordinator SNS za Zlatiborski okrug i član IO Krsto Janjušević kazao je da ga raduje činjenica da je novo rukovodstvo dobilo značajnu podršku odbornika u skupštini i da je današnje zasedanje proteklo u veoma korektnoj atmosferi.

„Siguran sam da će Đorđe Nikitović sa svojim saradnicima u Požegi sprovoditi politiku Aleksandra Vučića kroz stalni rad i posvećenost razvoju opštine na svim poljima a u cilju opšteg dobra. Verujem da će tome veliki doprinos dati i naši koalicioni partneri”, kazao je Janjušević za Glas zapadne Srbije.

Glas zapadne Srbije/RINA

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Đorđe Nikogović  :smeh1:

 

 

Šalim se!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Anika рече

Dečko ima 25 godina!

 

 

Pa šta? ne_shvata

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Дал је данас Видовдан? Не видим нигде у вестима, информативним порталима, да има ишта о томе. 

Данас је и државни празник, а од стране државе, мук.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Anika рече

„Siguran sam da će drug Nikitović sa svojim saradnicima u Požegi sprovoditi politiku maršala Vučića kroz stalni rad i posvećenost razvoju opštine na svim poljima a u cilju opšteg dobra."

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

28.06.2019 17:36 | index.hr

Снимак малох сплитских фудбалера који на терену урлају “За дом спремни” шири се друштвеном межом Facebook, а снимак је објавио посланик хрватског Сабора из СДП-а Пеђа Грбин

На њему се види како дјеца, уз коју на терену стоји старији сиједи господин, највјеројатније тренер екипе, узвикују усташки поздрав.

Index.hr пише да се ради о помлатку Ногометног клуба НК Пољичанин 1921 из Срињина, мјеста које се налази између Сплита и Омиша.

На снимку се види како поменути старији господин и један од дјечака осталима дају упуства на који начин ће викати усташки поздрав.

“Он виче За дом, ми спремни”, каже дјечак након чега му се придружује остатак екипе.

Новинари портала index.hr су потом контактирали предсједника клуба Николу Мужинића, како би прокоментарисао овај снимак.

“Да за дом нисмо били спремни, дома имали не би”, рекао је Мужинић на то.

Открио је да је снимак настао ових дана у Барселони, гдје дјеца наступају на турниру за годишта од 2006. до 2009. Значи, ријеч је о дјеци старости од 10 до 13 година.

“Одиграли смо финале против српске дјеце. Дјеца су се међусобно дружила. Српска дјеца су носила хрватску заставу, а наша дјеца српску”, рекао је Мужинић.

На питање шта му значи “да за дом нисмо били спремни, дома имали не би”, што је рекао два пута, Мужинић се опет насмијао и још једном поновио исту реченицу.

Хрватски портал закључује да су дјеца из Далмације, старости од 10 до 13 година, побједу у финалној утакмици турнира у Барселони, коју су играли против дјеце из Србије, прославила урлајући усташки поздрав, а све уз надзор и потицање надлежних особа из клуба.

 

http://www.glassrpske.com

Link to comment
Подели на овим сајтовима

SKANDAL U TEHNOLOŠKOJ ŠKOLI – KO JE KRAO NAKNADE OD PORODILJA I KOLEGA?

28. juna 2019.

dejan-nesic.jpg

Budžetski inspektor utvrdio je niz nepravilnosti u finansijkom poslovanju Tehnološke škole u Paraćinu. Najveća nepravilnost tiče se isplate porodilja koja se, uprkos redovnoj isplati iz budžeta u ove namene, vršila na nepoznati račun koji ne pripada ni jednoj od porodilja u ovoj školi. Takođe, slična je situacija sa isplatom naknade za prevoz zaposlenima, kojima je novac zakidan.

„Mi smo na razne naćine dobijali pritužbe kako opština ne ispunjava sve obaveze u Tehnološkoj školi na način da ne isplaćuje prevoz radnika na vreme, da ne isplaćuje ažurno naknadu za porodiljsko bolovanje kao i da te naknade kasne po više meseci. Zaposleni su tvrdili da se radi o propustu u radu opštinskih službi. Medjutim, uvidom u stanje mi smo utvrdili da je uvek isplaćivan onoliki iznos sredstava koliki je bio trebovan od strane Tehnološke škole. Mi smo isplaćivali onoliko koliko je traženo. Medjutim, primedbe su se nastavile i ove godine Tehnološka škola je bila obuhvaćena proverom budžetske isnpekcije. Ovde imamo spise u kojima se vidi da škola malom broju zaposlenih isplaćuje za prevoz više nego što je obračunato, a većini radnika te iznose umanjuje dok nekima ne isplaćuje ništa. To je prva ozbiljna nepravilnost. Kako izgleda godinama je svakog meseca radnicima zakidano od 15 do 30 hiljada dinara, tako što su većini naknade umanjivane za 500 do 1000 dinara, dok nekima nisu ni isplaćivane. U slučaju avgusta 2018.god. s druge strane direktoru Dejanu Nešiću obračunat je prevoz na 1800 dinara, a isplaćen mu je višestruko veći iznos.

Druga ozbiljna nepravilnost tiče se porodiljskog bolovanja a zapravo uvidom u finansije vidimo da je opština uplatila celokupan iznos. Šta se dešavalo? Kada opština uplati novac za porodilje škola uredno obračuna i plati porez, a novac umesto porodiljama bude uplaćen na nepoznati račun koji ne pripada ni jednoj od porodilja, dok je porodiljama objašnjavano da „uplata kasni zbog neažurnosti opštine“. Možemo neformalno u ovom trenutku da zaključimo da je Tehnološka škola godinama manje uplaćivala od zakonskog iznosa za prevoz a umesto na račun porodiljama, škola je novac prebacivala na nepoznat račun, dok su novac porodilje dobijale sa više meseci zakašnjenja.“ rekao je predsednik Opštinskog veća i opštine Paraćin, Saša Paunović.

Protiv odgovornih lica Tehnološke škole u Paraćinu podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je nenamenski trošila novac.

„Šef računovodstva vrši obračun tih podataka i računa, a i ja nisam znao za to niti mogu da sve pratim, svaki račun i kome se šta uplaćuje“ rekao je Dejan Nešić, direktor Tehnološke škole ne osporavajući nalaz budžetskog inspektora. Nešić je inače veoma aktivan ispred Srpske napredne stranke u ovom gradu i predsednik je Saveta za školstvo u Paraćinu.

http://www.infocentrala.rs/skandal-u-tehnoloskoj-skoli-ko-je-krao-naknade-od-porodilja-i-kolega/
 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Direktor škole pokrivao nastavnika dok je umesto da drži čas, išao da mitinguje za SNS? I direktor išao sa njim.

30. juna 2019.

nastavnik.jpg

Prosvetna inspekcija ustanovila je niz nezakonitosti u još jednom spornom slučaju u Tehnološkoj školi u Paraćinu gde postoji sumnja da je direktor škole dozvolio nastavniku Vladanu Bogdanoviću da umesto da održi čas koji je upisao, zapravo prisustvuje protestu SNS u ovom gradu kada je ta stranka pokušala da ruši vlast.

Umesto da 12. aprila održi deci časove u školi u popodnevnoj smeni, Bogdanović je učestvovao na skupu SNS-a ispred zgrade opštine Paraćin i prisustvovao kasnijem „upadu naprednjaka“ u skupštinsku salu. Nastavnik je časove upisao kao da ih je održao.

Vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je imenovani nastavnik po rasporedu tog dana trebalo da održi časove u popodnevnoj smeni i to četiri časa, u odeljenjima 3/3, 3/1, 1/5 i 1/4.

U Knjigama evidencije o obrazovno – vaspitnom radu za odeljenja 3/3, 3/1, 1/5 i 1/4 se vidi da je Vladan Bogdanović upisao sve časove kao održane – međutim na snimcima dostupnim javnosti vidi se da je u tim trenucima nastavnik „pobegao sa časova“ i učestvovao na političkom skupu naprednjaka.

Diplomirani pedagog fizičke kulture Bogdanović koji je u Tehnološkoj školi zaposlen na neodređeno vreme sa punom normom časova od 100 odsto, rekao je, kako stoji u zapisniku prosvetne inspekcije, da je tog dana imao „neke privatne obaveze“ i nije znao koliko će se zadržati.

Prosvetna isnpekcija uočila je niz nepravilnosti ali slučaj nije zaključila jer je direktor Tehnološke škole koji je i sam učestvovao na političkom skupu SNS čak i održao govor za medije, zvanično inspekciji rekao da je Bogdanović „zakasnio“ pa je na opštinskom veću SO Paraćin zatraženo da se ispita da li je direktor lažno svedočio u korist nastavnika u izjavi državnim organima.

Podsetimo, 12. aprila desio se prvi upad naprednjaka u zgradu opštine Paraćin kada su aktivisti SNS, što s posla, državnog ili privatnog, krenuli da zauzimaju zgradu a onda i nekoliko lica provela noć u skupštini posle čega su neke i iznosili jer su se žalili „da im je pao šećer“.

Tehnološka škola u Paraćinu s dugom tradicijom obrazovanja učenika, ovih dana je kompromitovana prvo slučajem nastavnika koji upisuje časove a zatim ih ne održava učenicima, a onda i otkrićem Budžetske inspekcije da je novac namenjen porodiljama uplaćivan na nepoznate račune.

http://www.infocentrala.rs/direktor-skole-pokrivao-nastavnika-dok-je-umesto-da-drzi-cas-isao-da-mitinguje-za-sns-i-direktor-isao-sa-njim/
 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Paunović naprednjacima: Vi ne vredite ništa i nikada nećete biti na vlasti u Paraćinu (VIDEO)

13. maja 2019.

paunovic-2.jpg

Aktivisti Srpske napredne stranke u Paraćinu zbog malog broja ljudi koji se okuplja ispred zgrade opštine i traži smenu vlasti, danas su dovezli rudare i radnike Rembasa iz Resavice. Oni su bili smešteni u dva autobusa firme „Alba tours“ a kako ne bi bilo očigledno njihovo dovođenje u većem broju, angažovali su stranačke kolege koji su ih izvodili iz autobusa po petoro ili šestoro. Rudari nisu želeli pred kamere.

„U Resavici je odvratno pa smo malo došli ovde“ bio je jedini odgovor na pitanje kojim povodom su danas u Paraćinu.

Osim radnika i rudara Rembasa na skupu su bili i radnici privatnih preduzeća u Paraćinu koji su „upisali radni dan“ a zapravo ni sami ne znaju zašto su se okupili.

„Iz Klačevice sam, radnik sam privatne firme u Mutnici. Zvali nas da slušamo šta kažu za Vučića, odnosno Paunovića. Rekli su nam samo da dođemo. Nije baš moranje, ali…ide nam radno vreme, tako nam rekli. Videćemo kad se vratimo u firmu“ kaže jedan od okupljenih.

Posle skandiranja „Paune lopove“ okupljenim naprednjacima obratio se predsednik opštine Saša Paunović koji je prvo izneo pano sa fotografijama svih „preletača“ u SNS i rekao po nekoliko rečenica za svakog od njih.

„Naprednjaci, ja znam da vam je teško, znam da vas srce boli jer su vaši naprednjaci na vlasti u celoj Srbiji, samo nisu u Paraćinu. To je duševna bol. Znam da ne možete da spavate zbog toga. Ali mogu da vam obećam da NIKADA nećete ni biti na vlasti u Paraćinu jer ste BRUKE obične. Doveli ste danas Despotovčane autobusima iz Rembasa, radnike koji su morali da dođu. Poslali ste radnike vaših firmi na ovaj skup, vi gazde. Pa vi ste bednici najgori. Vi ste jedan skup preletača, koristoljubivih ljudi koji nije u stanju da okupi 200 ljudi ispred opštine, računajući i rudare. Vi ne vredite ništa. Bezvredni ste i beznačajni. Od izvora nema ništa, a kad dođu regularni izbori kad im je vreme – IZGUBIĆETE, jer ste takvi kakvi jeste“ rekao je Paunović i otišao.

Naprednjaci su se zadržali još desetak minuta ispred zgrade i otišli.

http://www.infocentrala.rs/paunovic-naprednjacima-vi-ne-vredite-nista-i-nikada-necete-biti-na-vlasti-u-paracinu/
 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...