Jump to content

Породица или не

Оцени ову тему


Препоручена порука

пре 11 часа, Vladan ::: рече

Зрели сте изгледа да прочитате чувену књигу "Како да постанем сфингер?" :)

sphinx1-21.jpg

 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Juanito рече

Одеш у сфинга клуб?

@Paradoksologija Гледам сада твој пост и чудом се чудим шта си уопште хтела да кажеш са овом сфингом.... И онда тек схватим какву сам глупост написао... :))

Значи ово је изнад лапсуса, next level...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Vladan ::: рече

Цура треба само да на нету нађе слику неке транџе која има рецимо обе "алатке" и пошаље храбром "ромеу" и ствар решена, трајно :) 

A šta ako se to njemu dopadne? ne_shvata

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Што се ове теме тиче, потпуно се слажем са @Justin Waters и његовим ставом. Кад неко каже ,,никад не бих био са црнкињом/азијаткињом(циганком", то јесте један облик расизма. Друго би било да неко каже да не би био са неком конкретном особом црне расе, или азијске или из редова братског ромског народа, али да неко каже да не би био ни са једном особом те и те расе или народа, то је већ један облик расизма. Зашто? Па зато што, кад се аргументовано погледа, остаје да ниједан аргумент (сем тог да су оне друге расе или народа) није валидан.

Ево пример, неко рече ,,не бих био јер су му непривлачне". Како то може да тврди, јел упознао неку конкретну особу црне, азијске расе или братског ромског народа па да зна да су му непривлачне. Тај аргумент уопште не стоји, јер су многе азијске жене, као и црне жене (о циганчицама и да не причам) и лепе, и привлачне и и секси и све остало што је човекуз мерак, што би се рекло. :D Е сад, ако та нека конкретна особа и по менталитету и по схватањима одговара онда нема ниједне разумне препреке за везу или брак, шта год. Дакле, ако су сви услови које саам навео испуњени, онда ненма проблема. Сем, тога што је у питању особа друге расе. Али, то је по мени небитно сасвим ако су сви ови услови испуњени. Али, то не можеш да знаш док ту неку конкретну особу не упознаш, али кад ти унапред тврдиш да никад не би био са њом, јер је друге расе или другог народа, то јесте расизам. Нема то везе ни са каквом ,,либтардском" или ,,феминистичком" пропагандом, то јесте расизам јер ти одбацујеш ту неку особу друге боје коже или другог народа само зато што је друге боје коже и што припада другом народу. А то је расизам. 

Ни овај аргумент да нису ,,културолошки слични" опет није, по мени, валидан. Јер, то опет све зависи од конкретне особе. Али ако ти тврдиш да ти не можеш ни са једном другом особом друге расе да будеш у вези због ,,менталитетских разлика", то није валидно. ер, имаш пуно припадника других раса и народа који су хришћани и који самим тим имају доста сличан менталитет и схватања која су блиска нама (поготово ако су православне вероисповести). 

Тако да мислим да је тај став расистички, иако покушава да се увије у разне обланде, тај став је расистички, само можда не толико екстреман као нацисти што лупају ,,стоп расном мешању", ,,расно мешање је геноцис" и сличне небулозе. На крају, свачије је право да се спаја  размножава са ким год хоће, али ако говоримо генерално о том ставу, он је расистички. 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, todor рече

Ау, човече, куд дођох овде. :krstix: Јел се ради анализа генетичког материјала кад се утврђује квалитет гена?

Ово су критеријуми само духовно закржљалих људи оболелих од тешког облика расизма.

Ако је и неслана шала, много је.

 

 

Види овако....код нас у једном граду у унутрашњости постоје фамилије, за које се каже " луди гени...ћакнута крв  "  И кад поменеш ( нажалост али је тако ) те фамилије (има их више, али једна предњачи) кажеш  " луди...... " Када се неко женско чељаде удаде за некога из те фамилије никоме није мило....и сви кажу ушла у " луде......" Давно, давно ( да ли пре рата или до , небитно за причу )   моје бабе полусестра удала  се без очевог(мог прадеде) благослова за тамо неког из села који има те луде гене ( младост, лудост, мисли љубав) и наравно мој прадеда је се одрекне ( забрана доласка, нико из фамилије није смео да је виђа или прима, изродила децу нико јој није смео да иде, сем моје прабабе, њене маћехе и то  кришом од прадеде)....и нажалост  та полусестра моје бабе завршила је  тако што се убила.Јер је  ипак схватила у какву је фамилију ушла. (лопови, пијанци, једном речју некарактери, и кад заљубљеност скину пинк наочаре остаде огољена слика и неприлика). Значи да није у питању расизам фамилија, него мудрост да знадеш где удајеш  и за кога удајеш. И наравно не значи да су сви из тих и таквих фамилија ћакнути, али ипак треба гледати.  

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Justin Waters рече

Moja žena malte ne potiče iz sredine koja je malo bolja od klasične ciganske čerge. 

Али  није домаћа циганска черга.Да ме не би погрешно разумели неки овде и да не би моје речи тотално изокренули , немам ништа против Рома. Знам бар лично троје људи из цркве који су дивни. Али свака птица своме јату лети, ја тако осећам.   

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 4/12/2018 at 15:10, Војвода7 рече

Хахаха свашта, па не могу ја себе натјерати да ми црнкиња или азијаткиња буду привлачне,не сматрам да су оне нешто лошије од бјелкиња, нити да су ружније, мени једноставно нису привлачне..

Али, гле, зашто теби нека азијаткиња или црнкиња није привлачна? Рецимо, ако је лепа, ако је згодна и ако је добра, слажете се, имате слична схватања, још је рецимо и исте вере, итд, зашто би ти онда била непривлачна? Само зато јер је друге расе? 

Али, то не можеш све да знаш док не упознаш неку особу друге расе или народа. А да тврдиш унапред да не би био ни са једном јер су ти, наводно, непривлачне, то је већ проблематично. Зар је могуће да нема ниједне лепе, згодне, паметне особе друге расе? 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Рапсоди рече

немам ништа против Рома. 

И не треба да имаш. Роми су наша браћа. Срби и Роми су увек страдали од истих џелата. Тако да, нема ниједан разлог да имаш нешто против њих као народа.

Е сад, у сваком народу има лоших и добрих, па тако и код њих. Али, ето, мој један брат да се није оженио Циганком, он би пропао, постао би алкохоличар, тукао би се, можда би и, недај Боже, настрадао, итд. Јер био је у лошем друштву, тукао се, био проблематичан, итд. Али онда наишла једна лепа, паметна Циганка, он се заљубио у њу, и она га извукла са тог лошег пута. Данас су у браку, имају дивну ћеркицу, он се смирио, ради и пристојно живе. 

Тако да, не треба судити никоме по томе из ког народа долази или којој раси припада. И доста ми имамо предрасуда о њима, те ,,примитивни су", те воле да краду, те овакви су, те онакви, итд. А не видимо да и код нас свега тога има и то доста.. Лично, знам Роме и добре и лоше и неке којима не бих ни руку стиснуо, али и неке који су вредни сваког поштовања. Све зависи од људи, погрешно је због појединаца или неких група унутар једног народа судили целом народу.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Avocado рече

Da... onako nadobudno i potcenjivački kao da za to nikad nisam čuo.... ali naravno čuo sam i pročitao odavno...

 

Što? Šta je problematično u tome da ateisti ili bilo kome kažeš kako ti tumačiš neki deo Knjige postanja???

 

Pa prilično je jednostavno... jevrejski pisac daje "opravdanje" za to što su Jevreji istrebili i podjarmili Hanance... i to prilično glupo "opravdanje" - zato što je njihov predak video golog pijanog ćaleta i rekao to braći... niđe veze sa životom...

To je do te mere očigledno da je u samom tekstu Biblije proklet Hanan (Hamov sin), a ne Ham (Postanje 9:25-27) za nešto što je Ham uradio... tačnije prokleti su Hananci tako da služe potomcima druge dvojice Nojevih sinova...

Međutim, kasnije je usled nekih lingvističkih sličnosti reči Ham i reči za tamno ili braon, kao i okolnosti da je nekim govnima bilo potrebno i "opravdanje" za podjarmljivanje i šikaniranje crnaca počelo da se tumači kao kletva bačena na sve Hamove sinove, među kojima je i predak svih crnaca.

 

Разна су тумачења...јеврејски језик је специфичан и почесто нелогичан. Преводи су дискутабилни...мени је лично нелогично зашто би проклео само једног сина због очевог греха, а не и остале. Но не знам, не бавим се истраживањем  делова Старог завета, нити се разумем  у лингвистичку филозофију језика .

пре 20 часа, Avocado рече

i to prilično glupo "opravdanje" - zato što je njihov predak video golog pijanog ćaleta i rekao to braći... niđe veze sa životom...

Из наше перспективе можда, али знајући њихове обичаје, традицију и културу....и те како има везе са животом . 

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Juanito рече

Иронија ових несрећника што траже супругичасте аријевке је што супригичастих доста више има на тамној страни (pun intended). 

И то доста више. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Православни Србин рече

Али, то не можеш све да знаш док не упознаш неку особу друге расе или народа. А да тврдиш унапред да не би био ни са једном јер су ти, наводно, непривлачне, то је већ проблематично.

Ако сам ишта научила од Хуанита на овом форуму, то је да је Сашина изјава да му црнкиње и азијаткиње "једноставно нису привлачне" bullshit.

У ствари можемо унапред да знамо да не постоји теоријска шанса да стрејт мушкарцу неће бити физички привлачна ни једна црнкиња/азијаткиња. Можда он не жели да буде у вези с женом друге боје коже (што је његово право и његова ствар) али то свакако није због непостојања сексуалне привлачности. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Lady Godiva рече

Можда он не жели да буде у вези с женом друге боје коже (што је његово право и његова ствар) али то свакако није због непостојања сексуалне привлачности. 

Не можете све мерити својим мерилима и својим осећањима. Ако неко другачије мисли и осећа и ако неко неке друге критеријуме ставља изнад критеријума сексуалне привлачности или су му ти други критеријуми претежнији....ја лично никада нисам могла да се заљубим или да ме сексуално привуче  одређена верска конфесија   ( из мешовите верске средине ) па да је не знам како сексуално привлачан или наочит. 

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Lady Godiva рече

Ако сам ишта научила од Хуанита на овом форуму, то је да је Сашина изјава да му црнкиње и азијаткиње "једноставно нису привлачне" bullshit.

У ствари можемо унапред да знамо да не постоји теоријска шанса да стрејт мушкарцу неће бити физички привлачна ни једна црнкиња/азијаткиња. Можда он не жели да буде у вези с женом друге боје коже (што је његово право и његова ствар) али то свакако није због непостојања сексуалне привлачности. 

Bravo radosti moja! Tvoj ujka je najbolji primer. Imao sam curice i crne i zute rase kao i mesane. Mislim nisam se zenio sa njima ali sam ih voleo, pesme im pisao, i td. :)

 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...