Jump to content

PAŽNJA, PAŽNJA! Izabrana je najbolja čokoladica svih vremena, a “pobednica” je totalno neočekivana!

Оцени ову тему

Омиљена чоколадица  

25 члановâ је гласало

1. 1. Омиљена чоколадица

• Сникерс
    • Твикс
    • Баунти
    • Марс
    • Кит - кет
    • Киндер буено
    • Чоколадна бананица
    • Небитно, само да је слатко

Препоручена порука

PAŽNJA, PAŽNJA! Izabrana je najbolja čokoladica svih vremena, a “pobednica” je totalno neočekivana!

image.png.3d009ec0d94a8e11c239bc11d7df49a1.png

Nešto više od sto hiljada ljudi, koji su glasali po prethodno utvrđenim kriterijumima, odlučili su da je najbolja čokoladica svih vremena, pripremite se dobro, veliko je iznenađenje – Nestle KitKat!

Kako prenosi londonski Independent, razmatrane čokoladice morale su biti u obliku table, odnosno sve one u drugim oblicima, poput jaja, komadića, loptica i posudica nisu uzimane u obzir kada je izbor najbolje u pitanju. Iza sebe je KitKat ostavio “velikane” kao što su Twix, Snickers, Milky Way i Hershey Bar. U top 10 je još jedan Nestle proizvod, Crunch, zatim Butterfinger bar, 3 Musketeers, Toblerone i Almond Joy. A sad malo istorije. Ime KitKat nastalo je krajem XVII veka u Londonu, po istoimenom književnom klubu, čiji su se članovi sastajali u prodavnici peciva i poslastica Kristofera Ketlinga. Od skraćenice njegovog imena nastalo je ime kluba, a kasnije i ime jednog od najprodavanijih slatkiša na svetu. Prvi čokoladni vafl sa četiri štanglice prelivene čokoladom lansiran je na tržište 1935. godine, a ime KitKat poneo je 18 meseci kasnije. Nestle je originalnog proizvođača KitKata, kompaniju Rauntri, kupio 1988. godine, da bi 1989. KitKat počeo da se proizvodi u novoj Nestle fabrici u japanskom gradu Kasumigaura. Godine 2000. proizvodnja je počela u Bugarskoj, Rusiji, Turskoj i Venecueli. Epilog – KitKat se danas prodaje u 72 zemlje na pet kontinenata! Još malo zanimljivosti – KitKet se proizvodi i prodaje u raznim ukusima, od crne i bele čcokolade, preko narandže, kikiriki putera i karamele, do najnovijih ukusa. U martu 2010. i zvanično je zabeležen svojevrsan rekord i to u Ginisovoj knjizi, a on glasi: u svetu se svake sekunde pojede 540, a svake godine proda 18 milijardi KitKat čokoladica! Impresivno, bogami i ukusno, zar ne?

Ipak, za kraj, treba naglasiti da je veliko iznenađenje na ovoj listi to što je, recimo, Kinder Bueno tek na 29. mestu omijenih svetskih čokoladica! Zaista?!

IZVOR: Independent/Mudrolije
FOTO: Flickr

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Постоји анкета, али не обазирите се много ако вам није занимљива, то сам само ја пробала да видим како се прави. :)

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

А бре, Снежо, знаш ли ти да нисам јела слатко неколико дана? Сипаш ми со на рану. :cmizdrenje:

знам, али овоје тактика, упознајте "непријатеља" да би сте га више волели, време је поста, нећемо чоколадице да скривамо под тепих, причајмо о њима и онда неће бити толики изазов :smeh1:

Твикс, Марс .... све

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

знам, али овоје тактика, упознајте "непријатеља" да би сте га више волели, време је поста, нећемо чоколадице да скривамо под тепих, причајмо о њима и онда неће бити толики изазов :smeh1:

Твикс, Марс .... све

Тераш нас на Танталове муке, покај се чоколадна грешнице :smeh1: 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Pazi da ne izgubiš bući obraščiče.

Има скроз да их стешем :D

@Снежана, е купила сам мојима ове бебеће, пухнасте неке слаткише, а ја једем салате, воће, пахуљице. Подвизавам се за све паре. :smeh1:

20180220_171145.thumb.jpg.4674793772b9331a171a9c0eb0179ef4.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Muramasa рече

Pazi da ti kolena ne onemoćaju od posta i da ti se telo ne izmeni jeleja radi. :tongue:

Ништа ти не брини, свеноћна бдења и земни поклони су ме ојачали, сва сам од мишића. :D

Подели на овим сајтовима

Резултат слика за цица маце чоколадицеimage.jpeg.556e8a6fe94c053fd6a06ec0fb7182d4.jpeg

Врх чоколадице, а јефтине ...

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Таша рече

Nepravda. Gde je na listi za glasanje najbolja medju jednakima? :D

iu-2.jpeg

zato što se ona ne kupuje kao "čokoladica", toblerona od 50gr je jeres

image.thumb.png.229fdae5cd0da15b53b6d98a030ec7a4.png

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Таша рече

Nepravda. Gde je na listi za glasanje najbolja medju jednakima?

Резултат слика за ferrero rocher cena maxi  Имају побожни историјат :ani_biggrin:

image.jpeg

Подели на овим сајтовима

Човек који може да поједе 50гр чоколаде и на томе се заустави је спреман на све :smeh1:

А.М.

Подели на овим сајтовима

Možeš misliti, sto hiljada ljudi izglasalo koja je najbolja čokoladica svih vremena. Au,  koje pretenzije. Pa koga obavezuje to šta je njima najbolje. To je kao kad bi pola Zemuna izglasalo koje su najbolje patike svih vremena. I koga bi to obavezivalo? Nekog mladića u Norveškoj?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

Твикс, Марс .... све

A mi, odosno ja, koja ne volim ništa slatko? :((

Namjerno si ovako nešto postavila, da mene nema tu više. :(

• Тужан 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...