Jump to content

Александар Арсенин: Централизована база са преко 400 званичних интернет адреса СПЦ и информативна мрежа 14 Епархија (АУДИО)

Оцени ову тему


Препоручена порука

„..Српска Православна Црква је од почетка постојања на интернету била на мети злонамерних неистомишљеника и медија који су на најгрубљи начин искоришћавали лажне информације или и сами конструисали вести које нису из правог извора СПЦ него су преузете са неких псеудосајтова. Одавно постоји идеја о креирању централизоване базе званичних адреса, а она је током 2017. године реализована у оквиру ЦЕПИС пројекта - Добро нам је овде бити“.

 

Александар Арсенин, стални стручни сарадник Центра за проучавање и употребу савремених технологија СПЦ говорио је о највећем информационом пројекту наше Цркве. У централизованој бази Телескоп „Добро нам је овде бити“ сада се налази 300.000 страница са верском тематиком поузданог садржаја, што је око 5% циљаног православног интернета. Аутоматизован систем ИНФО МРЕЖЕ обрађује дневне садржаје СПЦ и дистрибуира их кроз "Мрежу". Ускоро ће бити доступан и јавни сервис као и апликација за неколико типова корисника.
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ове Поуке засигурно нису на том списку 12:smeha:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Пропаде Гугл...

Отиће и табуре којег @АлександраВ предложи 12:smeha:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милан Ракић рече

Отиће и табуре којег @АлександраВ предложи 12:smeha:

Хахахаха 12:smeha:

Е баш сте ми недостајали :sunce:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Милан Ракић рече

Отиће и табуре којег @АлександраВ предложи 12:smeha:

Куд смо расположени, куд се ови сами намештају на пенал... :stadaradim:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Поуке су видљиве и доступне у овом заиста добром црквеном претраживачу: http://cepis.spc.rs/TELESKOP/?o=trazi

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ризница богословља рече

Поуке су видљиве и доступне у овом заиста добром црквеном претраживачу: http://cepis.spc.rs/TELESKOP/?o=trazi

Браниславе, нашалих се мало јер како јуче, тако рекао бих и одувек (од како Форум) "живи", постоји та нека група људи која сумња у ово што ми овде радимо и у накане  и искрене намере да доведемо овде људе са интернета који ће се осећати као на месту "где добро нам је бити".

Па како јуче конкретно, а тако мало-мало, појаве се ти "мишеви из подрума" који сумњају у нашу "православност", "добре намере" и проче, све поједини не отевши се од побуде да мало запишају и попљују ово место.

Иако их нико не присиљава да овде буду или пак, а како је у самом "дисклајмеру" нашег Форума и речено да лични ставови форумаша не морају нужно бити и ставови званичне Цркве!

Те тако, с времена на време, појаве се поменути "мишеви" па машу паролама: "Где вам је благослов!" (па пута три да би добили на "сонорности").

Они "мало паметнији мишеви" почМу да анализирају епархијске сајтове у потрази за нашим банером, те на основу "сартровског" недостатка истог "у пуноћи" портала нечије епархије, "таутологишу" како ми немамо "благослов"...

Колико је таквим "мишевима" живот празан, где и од једне - на мало софистициранији, пробранији и часнији начин урђене интернет платформе, насупрот какве све обитавају на мрежи, "захтевају" "онлајн" Цркву, то говори о њима, а не о нама-члановима форума који овде макар будемо и да читамо, а некмоли оним форумашима који и раде, пробирају и постављају теме, те исте коменатришу.

Бесмислено је објашњавати да и у самој литургисјкој заједници, а након исте-Литургије, када се окупимо на агапи, не расправљамо (можда понекад) о догматским и канонским питањима, него искористимо и то време када једном недељно "будемо заједница" да се дружимо, попричамо и о политици, спорту, моди, ко се женио-удао и проче...

А ако је и до тога, ево и ти сам и пуно форумаша осталих, труди се да поставља теме и из живота свакодневноцрквеног и текстове и мисли Светих Отаца; и ставове црквених великодостојника... И репортаже о њиховим активностима... Житија светих и сл...

Па се нико од "мишева" не потруди да дадне допринос таквим темама (јуче Данијелин пост о Светим Ермилу и Стратонику прочита 11 и словима једанаест форумаша); ал` зато су "први" кад треба празнословити... И питати "где је Поукама ПЕЧАТ".

Њихове мишије очи неће видети ни "печат" на "браузеру" који си "линковао"!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Такође, Поуке насловна страница је на посебној листи заједно са свим званичним страницама.

Послато са SM-N950F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...