Jump to content

Специјална бригада Војске Србије обележила славу


Препоручена порука

У Панчеву је обележена слава Специјалне бригаде Војске Србије Свети Сава, а министар одбране Александар Вулин том приликом нагласио да ће у предстојећим годинама бити настављено опремање и јачање специјалних јединица.

JOV_6498.JPG

Министар Вулин је после славског обреда и литургије припадницима честитао славу, најављујући да ће у складу с наређењима врховног команданта и председника Републике Александра Вучића, припадници специјалних припадника бити још боље опремљени и обучени.

jov_6481_1517052622.JPG

Како је прецизирао, Пројекат 1500 који је за циљ имао да припаднике специјалних јединица опреми у складу с највишим светским стандардима, продужава се и на Пројекат 1500 ПЛУС који ће омогућити да припадници наших специјалних јединица буду још боље опремљени и још боље обучени и спремни за све изазове и задатке који стоје пред њима.

jov_6493_1517052623.JPG

Вулин је истакао да су специјалне јединице Војске Србије своју вредност и своју храброст, своју стручност и знање, доказали у ратовима иза нас, али да, исто тако, нису пропустили да буду уз свој народ ни када су биле хуманитарне катастрофе и елементарне непогоде, и уопште у сваком делу нашег живота.

jov_6517_1517052624.JPG

"Припадници специјалних јединица су људи који се одликују, који својом храброшћу показују у ком правцу треба да иде свака војска и у ком правцу ће ићи наша војска. У складу са одлукама војног руководства и у складу с наређењима врховног команданта Војске Републике Србије наставићемо да ојачавамо и опремамо наше специјалне јединице, али исто тако да припремамо и нове организационе моделе за њих и да их јачамо и материјално и кадровски", рекао је Вулин.

jov_6630_1517052626.JPG

Заменик команданта јединице пуковник Мирољуб Чупић је рекао да Специјална бригада ВС већ 12 година обележава Савиндан као своју славу, што је и природно с обзиром на значај Светог Саве, највећег српског светитеља и народног просветитеља.

jov_6672_1517052627.JPG

"Сматрамо да је нормално да Специјална бригада прославља дан с обзиром на то да у савременим условима техника и наука много напредују и да сви наши припадници морају да поседују огромно знање како би та борбена средства, и не само њих, могли да користимо на нормалан начин", рекао је пуковник Чупић.

jov_6604_1517052625.JPG

Поред Чупића, Вулина је дочекао и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, наведено је из ресорног министарства.

РТС

фото: МОРС

 

View full Странице

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...