Jump to content

Сарајево: Божићно-новогодишњи пријем у Митрополији

Оцени ову тему


Препоручена порука

Поводом великих празника Рођења и Обрезања Господа Исуса Христа Његово Високопреосвештенство митрополит дабро-босански г.г. Хризостом приредио је, у уторак, 16. јанауара 2018. године пријем за Државне, Ентитетске и градско-општинске функционере, за Дипломатски Кор, за представнике Цркава и вјерских заједнице, Академске заједнце и др.

x6Uq8bWTYKS6g2r3J_90sUODCO_v6oAJkBzqgPOq

На радост и задовољство домаћина позиву су се одазвали Њихове еминеције Реис Кавазовић, кардинал Пуљић, Господин Финци испред Јеврејске заједнице, Њихове Екселенције чланови Предсједништва БиХ-не г. Бакир Изетбеговић и г. Младен Иванић, Предсједавајући Вијећа министара БиХ-не г. Звиздић са  неколико министара, Предсједник Федерације БиХ-не Господин Чавара са потпредсједником Господином Дуновићем, Предсједник НС РС Господин Н. Чубриловић, Предсједници Влада Р. Српске Ђоспођа Цвијановић и Федерације БиХ-не Господин Новалић, те многобројни министри, народни посланици, градоначелници и начелници општина, одборници о др.

AzUQRTmvYtlFKiDf3gIcEgpqY5T6GzWvAuJGV5qI

Из Дипломатског Кора пријему су између осталих присуствовали: Његова екселенција надбискуп Пецуто, Нунције Свете столеце, Високи преставник УН-а г. Инцко, Њена Екселенција Амбасадор  САД-ва Госпођа Кормак, Њихове екселенције амбасадори Република: Француске, Аустрије, Турске, Бугарске, Мађарске, БЈР Македоније, Грчке, Србије, Румуније, Словеније, Хрватске, Египта,  Краљевине Холандије, Државе Палестине и др., те изасланици амбасадора Руске федерације и др.

Zj9p5uyGJ23USgh1jcLntqESt073n8ygyUwH6keJ

Пријему су присутвовали Ректор Сарајевског униврезитета проф. др. Рифат Шкријељ, проректор проф. др. Александра Николић и други чланови акаденске заједнице Универзитета у Сарајеву и Универзитета у Источном Сарајеву, Академици АНУБиХ и АНУРС-а и многи еминенти чланови академске заједнице.

vcyiLAL2YNcUsh-tKCnMXYOhCq-sjsMCJ5dFgWfG
Након дочека гостију Високопреосвећени Господин Митрополит г. Хризостом поздравио је све бесједом:

Ваше Екселенције, Ваше Еминенције,
Даме и Господо, Браћо и сестре,

            Изражавамо велико задовоство што можемо свима Вама пожељети добродошлицу под сводовима ове наше древне митрополије, а поводом овог Божићно-новогодишњег пријема у вашу част.  
Поздрављамо Вас поздравом радости и весеља које би цијеломе свијету и желимо да се осјећате пријатно као своји код свога.
У озрачју наших Великих божићњих празника и Нове 2018. године наша молитва јесте да се сви заједно нађемо и осјетимо као пријатељи Божији, али и пријатељи међусобно.
Изражавамо посебно задовоство присуством Његове Еминенције Господина Реиса Кавазовића којег срдачно поздрављамо, као и његову пратњу.  
Једнако тако срдачно поздрављамо Његову Узоритост Господна Кардинала Винка Пуљића, надбискупа врхбосанског и његову пратњу.
Са истом усрдношћу поздрављамо нама драгог по Богу отаца наших Аврама, Исака и Јакова брата Господина Јакуба Финција и његову пратњу.

73K77QnILcbgW4K_43rjqHmltHgumH_Xqbb2A7D8

Најсрдачније поздрављамо:1) чланове Пресједништва Босне и Херцеговине њихове Екселенције Господина Бакира Изетбеговића и Господна  Младена Иванића и изасланика Предсједавајућег Господина Човића;  2) УВАЖЕНОГ Високог преставника Уједињених нација у Босни и Херцеговини Господина Инцка; 3) СВЕ ВАС, Ваше екселенције Господо Амбасадори - чланови Дипломатског кора; Комаданта ЕУФОР-а, шефа ОСЦЕ-а и све друге преставнике међународних организација ангажованих у БиХ-ни. 
 

_KYSOtJT1FLxdNe6vTMio7hn4yTP0p9GIuAUI1Vs

Поздрављамо Предсједавајућег Вијећа министара БиХ-не Господина Звиздића и присутне министре - чланове Вијећа министара БиХ-не, њихове замјенике и помоћнике; Посебно поздрављамо Предсједника Народне скупштине Републике Српске Господина Чубриловића, те  предсједнике  Влада - Рапублике Српске Госпођу Жељку Цвијановић и Федерације Босне и Херцеговине Господина  Фадила Новалића и уважене присутне министре;
Са дубоким поштовањем и великим уважавањем поздрављамо Њихове екселенције Господу Академике из Академија наука и умјетности БиХ-не и Републике Сепске, те чланове Академске заједнице - ректоре, декане, професоре, наставнике.

f3NeMZ5DryeGSILrg7s_0EGI49SXc0SpHqqlA4RV

Поздрављамо присутне: 1) НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ   Парламентерне скупштине БиХ-не, Ентитеских, кантоналних парламената и одборнике општинских скупштина; 2) присутне  Градоначелнике и начелнике општина; 3) сво високопречасно и часно свештенство и све вас браћо и сестре и драги гости. 
------------------------------------------------------------------------------
Стари римљани су говорили: ДОБАР ПОЧЕТАК - ПОЛА ЈЕ ПОСЛА СВРШЕНО!
Управо тако,  и ми свима нама сабраним данас  и овдје желимо ДОБАР ПОЧЕТАК  Нове 2018.  године, као и свим људима наше отаџбине и читавог свијета.
Осим што су Срећа и Успјех задате библијске категорије оне су потреба и молитва свих људи свих времена, без разлике на религије, културе и цивилизација. Ми СРЕЋУ и УСПЈЕХ можемо постићи и имати их благословом божијим, те одговорним радом и заједништвом. Срећа и успјех нису у себичном задовољству и саможивости,   већ у Заједници љубави, прво, са Богом дародавцем свих добара, а затим и са ближњима својима и са свим људима.  
Пожелимо у овој години, која ће засигурно бити и бурна и изазовна, Мир и Добру вољу међу људимаПремудри Соломон каже: ''Кад се умножавају праведници, весели се народ!'' ...... и додаје '' Цар ПРАВДОМ подиже земљу'' (Прич.Сол. 29, 2 и 4) Човјек и Народ  су ДОБРА због којих се сам Бог унизио и постао ЧОВЈЕК да би спасио ЧОВЈЕКА и НАРОД. Мир и Добра воља морају се оствривати у конкретној Држави, међу ЉУДИМА и НАРОДИМА. Нека ова година буде та у којој ће се ПРАВДОМ подићи ова земља, а народ бити весео, срећан и задовољан.

 

i93u-cLSnpq94aOZ0fPnhX_IqJXtnhtnViZcqkoz

Афирмишимо у овој години ДОБРО које као да је протјерано са ових простора, ДОБРО које хиљаде наших суграђана траже широм свијета. 
Афирмишимо у овој години ЧОВЈЕКА који је у сваком погледу јако поврјеђен. 
Афирмишимо праве и изворне демократске вриједности друштва и државе и учинимо и Себе-саме и ову Државу достојном поштовања у свијету.             Управо, зато нам је потребна добра воља међу људима. 
То је и благослов самога Бога, који нека нас благослови и оснажи да увијек можемо бити и добри људи и добри вјерници, и да нам дјела свједоче нашу вјеру.
Са овим и оваквим вапајима и молитвама желимо срећну и благословену Нову 2018. годину!
Подижемо ову чашу у здравље свих Вас и желимо Вам многаја и благаја љета. Живјели!

+Митрополит   Х Р И З О С Т О М, с.р.

Сарајево, 16. 01. 2018.    

dabar.jpg

 

View full Странице

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...