Jump to content

Јеврејски и Православни Месија: Владета Јеротић и Београдски Рабин у Емисији Агапе

Оцени ову тему


Препоручена порука

Интересантна је тема, свакако разлике постоје. Шта мислите, дали је веродостојно ово теолошко тумачење Београдског рабина, у смислу да исти суштински прати веровање већине Јеврејских рабина?

Овде је цео документарац, Јудеизам и Хришћанство:

Невезано за овај интервију али се бави истом темом је текст у озбиљнијим Израелским, Америчким, Британским... новинама из 2007 године, где пише да је један од наутицајнијих Израелских рабина Yitzhak Kaduri пре смрти (са 108 година) рекао да је разговарао са Месијом и да је записао име Месије које преведено на наш језик гласи "Исус". Ево превод битнијег дела текста и извор (http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/23877/Default.aspx).

Неколико месеци пре него што је умро, један од најистакнутијих рабина нације, Иитзхака Кадури, наводно је написао име Месије као оно које многи знају већ вековима: Иехосхуа, или Јешуа (Исус), Месија. Са библијским именом Исус, рабин и Кабалиста описао је Месију помоћу шест речи и наговештавајући да почетна слова чине име Месије. Тајна напомена је: Што се тиче скраћеницу имена Месије, он ће подићи људе и доказати да његова реч и закон важе.

  • Волим 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...