Jump to content

Нови Митрополит Антохијске Архиепископије у Аустралији

Оцени ову тему


Препоручена порука

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан узео је 16. децембра 2017. године молитвеног учешћа у величанственом духовном чину устоличења Митрополита Антиохијске Архиепископије за Аустралију, Нови Зеланд и Филипине г. Василија у Катедрали Светог Георгија у Сиднеју.

Високопреосвећеног Митрополита г. Василија (Кодсијеа) у трон Антиохијске Православне Цркве у Аустралији устоличио је Његово Блаженсто Патријарх антиохијски и свег Истока г. Јован Х, у присуству многобројних архијереја, свештенства, монаштва и верника свих православних јурисдикција у Аустралији.
 
Овом приликом Преосвећени Епсикоп аустралијско-новозеландски г. Силуан обратио се Његовом Блаженству г. Јовану X пожелевши му добродошлицу у име Српске Цркве и православних Епископа Аустралије и Океаније. Епископ Силуан је затим упутио срдачне честитке новоизабраном митрополиту Василију и верницима Антиохијске Православне Цркве, пожелевши Високопреосвећеном успешну апостолску мисију међу повереном му паством.
 
Чин устоличења можете погледати фејсбук страници Митрополије аустралијско-новозеландске:
 
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...