Jump to content

Свечано прослављена слава "Радија Беседе" и школе црквеног појања "Свети Јован Дамаскин" Епархије бачке (ФОТО+АУДИО)

Оцени ову тему


Препоручена порука

Радио Беседа и Школа црквеног појања при Црквеној општини новосадској, у суботу 16. децембра 2017. године, прославилe су свог небеског покровитеља Преподобног Јована Дамаскина, великог богослова, учитеља Цркве и црквеног песника.
 
 
Повезана вест:
image1.jpeg
У навечерје празника, у Светогеоргијевској цркви у Новом Саду свечаним бденијем началствовао је протопрезвитер-ставрофор Миливој Мијатов, архијерејски намесник новосадски први, а саслуживали су протопрезвитери Владан Симић, секретар Епископа бачког г. Иринеја и Жељко Латиновић, уредник Информативне службе Епархије бачке, протонамесници Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други и Милорад Мировић, уредник радија Беседе, презвитер Велимир Врућинић, управник Школе црквеног појања, презвитер Иван Спасевски, парох горњоковиљски, као и новосадски ђакони. 
 
image2.jpeg
После благосиљања славског колача и жита, прота Миливој Мијатов је честитао славу свечарима, изразивши наду да ће Информативна служба Епархије бачке наставити плодоносан рад и да ће верне и даље радовати надахнутим и прикладним вестима из живота Цркве, а да ће полазници Школе црквеног појања, својим умилним гласовима, улепшавати богослужења. Нека вам је свима срећно и благословено ово молитвено сабрање и дај Боже да дуго година прослављате Светог Јована Дамаскина, поручио је архијерејски намесник новосадски први. Славље је настављено у просторијама Црквене општине новосадске, где је уприличена трпеза љубави.
 

image3.jpeg

 
image4.jpeg
 
image5.jpeg
 
image6.jpeg
 
image7.jpeg
 
image9.jpeg
image8.jpeg
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

РТВ БЕСЕДА

BESEDAlogo.JPG



tekst_6640.JPGПо благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Господина Иринејa почетком априла 2009. године је над просторoм Новог Сада почело емитовање програма Беседе радија православне Епархије бачке. До септембра 2010. године програм који осцилује на 91,8 MHz је емитован из привременог простора из бараке поред Вазнесенске цркве на Клиси. Тог септембра су завршени обимни радови на адаптацији простора у згради у Змај Јовиној улици број 4 и Беседа се, заједно са осталим члановима Информативне службе Епархије бачке, преселила у нови дом.

Први пут смо 17. (4.) децембра 2010. године прославили нашег небеског заступника преподобног Јована Дамаскина.

Извор: Радио Беседа

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...