Jump to content

Humanitarac Gujon: Dobijam pretnje Albanaca i Srba

Оцени ову тему


Снежана

Препоручена порука

Humanitarac Gujon: Dobijam pretnje Albanaca i Srba

Autor: MONDO/Tanjug

Francuski humanitarac Arno Gujon, koji se proslavio humanitarnom pomoći Srbima na Kosovu, izjavio je danas da se "medijska hajka" protiv njega, koja je započela gostovanjem na jednoj beogradskoj televiziji, pojačava.

 

 

arno gujon,Foto: Screesnhot

 

Progon se nastaljva, kaže Gujon, pretećim porukama Albanaca, koje prenose albanski mediji na Kosovu, ali i ekstremista u Srbiji.

Arno je kazao da se oseća ugroženo, kao i da ga hajka dovodi u neposrednu opasnost.

Kako je naveo, Albancima sa Kosova i Metohije i albanskim medijima smeta što govori o teškoj humanitarnoj situaciji u kojoj žive Srbi na Kosovu.

Zbog hajke koja je počela u petak, dobio "mnogo pretnji, uvreda i poruka mržnji od Albanaca i ekstremista u Srbiji".

Francuski humanitarac postao državljanin Srbije

Istovremeno, istakao je on, u Francuskoj je često morao da se pravda jer pomaže Srbima.

"Iako sve pretnje koje dobijam dovode lično mene u opasnost, oni koji će najviše ispaštati su ljudi kojima pomažemo i koji žive u nehumanim uslovima na Kosovu, a o kojima niko ne priča u tim medijima što me napadaju. Očigledno je u pitanju dobro orkestrirana kampanja sa ciljem da se uspori naš rad, samo zato što jasno i glasno govorimo u Srbiji i Francuskoj o situaciji na Kosovu", rekao je Arno za elektronsnki tabloid Telegraf.rs i dodao da može da se desi da mu se zabrani ulazak na KiM.

OVO je dokaz da humanost u Srbiji i dalje postoji

Prethodnih dana u javnosti se dosta govorilo o Gujonovom gostovanju na N1 televiziji, u kojem je bilo više reči o njegovim političkim stavovima i desničarskom bekgraundu, nego o humanitarnom radu.

GUJON I IDENTITARCI

Kako je N1 objavio, Gujon je član ekstremno desničarskog pokreta identitaraca, od kojeg se ogradio i Nacionalni front Marin Le Pen. Gujon tvrdi da je član bio šest meseci 2010. i 2011. godine. U biografiji Gujona, pak, stoji da je član postao po osnivanju pokreta 2003, da je 2005. učestvovao u prvomajskim nemirima u Nici i rasističkim incidentima, kao i da je 2010. ispred te organizacije objavio kandidaturu za predsednika.

"Evropljanin sam jer su mi preci stradali na Kosovu polju, Evropljanin sam jer su mi preci stigli do Granade, oslobodili Španiju od muslimanskog jarma.. Evropljanin sam jer mi je prva zastava boja kože, to mi se može spočitati, ali mi se ne može oduzeti", govorio je Gujon.

Za predsedničku kandidaturu ipak nije dobio neophodnih 500 potpisa gradonačelnika. Dok se spremao za izbore, Gujon je u kampovima identitaraca kao trener pripremao druge - o čemu svedoče i klipovi sa Youtuba, piše na sajtu N1.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Занимљиве су те "шифроване телевизије". Када се правио Радио Б92 као клинац сам се свађао са Ведраном Матићем и Ненадом Цекићем, што узимају позивни број полиције. Сад је очито свјетски полицајац еН1.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, александар живаљев рече

Занимљиве су те "шифроване телевизије". Када се правио Радио Б92 као клинац сам се свађао са Ведраном Матићем и Ненадом Цекићем, што узимају позивни број полиције. Сад је очито свјетски полицајац еН1.

што рече неко на фб, дошло је време да (пре) испитујемо и Арчибалда Рајса, наша срамота. 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Častan francuski nacionalista i veliki prijatelj Srba.Bog nek ga čuva.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Link to comment
Подели на овим сајтовима

15arno-8_620x0.jpg?resize=955%2C450

Драги Арно, за почетак, надам се да ми нећеш замерити што ти не персирам. Својим пријатељима, ма колико година имали, не персирам. А тебе сматрам за пријатеља. Штавише, за једног од најбољих и највећих пријатеља. Јер, неко ко је (толики) пријатељ српског народа, самим тим мора бити и мој пријатељ.

Пишем ти ово „писмо“ јер желим да наведем што више разлога због којих треба да те буде срамота. Опростићеш ми ако изоставим који разлог.

Па, да кренем;

-Срам да те буде што потичеш из француске породице чији су чланови у прошлости заједно са припадницима мог народа ратовали на Солунском фронту.

-Срам да те буде, што си се током бомбардовања СРЈ, дрзнуо да се, макар колико и запиташ зашто Француска и остале српске савезнице из оба светска рата, бомбардују своју савезницу Србију, уместо да као сав нормалан свет подржиш тај хумани подухват.

-Срам да те буде што си исто то мислио и осећао током мартовских погрома над преосталим Србима на Косову и Метохији.

-Срам да те буде што си се дрзнуо да продајеш колаче и од тога даш прву помоћ Србима на Косову и Метохији.

-Срам да те буде што си хиљадама километара, хиљадама пута, истим путевима, довозио камионе са хуманитарном помоћи Србима на југу Србије.

-Срам да те буде што си ширио истину о животу Срба у енклавама „Републике Косово“ , над чијим би условима живота сузу пустили вероватно и црнци из Јужне Африке у доба апартхејда.

-Срам да те буде што си научио српски језик и што га причаш боље и правилније од 90% мојих сународника.

-Срам да те буде што си се трајно настанио у Србији, у Београду.

-Срам да те буде што си оженио Српкињу.

-Срам да те буде што си прешао у православље.

-Срам да те буде што са својом супругом, Српкињом, имаш ћерку.

-Срам да те буде што си то дете крстио у православној цркви.

-Срам да те буде што си омогућио да стотине деце из енклава први пут види море и макар на кратко заборави концентрациони логор у ком живе, који је за њих једноставно „дом“ .

-Срам да те буде што си написао књигу „Сви моји путеви воде ка Србији“ .

-Срам да те буде ако стварно сви твоји путеви воде ка Србији.

-Срам да те буде што си ми ту књигу поклонио уз ћириличну посвету кад смо се упознали још пре неколико година у Суботици, после једног твог јавног наступа.

-Срам да те буде што држиш јавне наступе у којима говориш о ономе чиме се бавиш и још битније, о онима којима помажеш.

-Срам да те буде што никада ниси био члан ниједне странке.

-Срам да те буде што си пре много година подржавао кратко један покрет из Француске који више не постоји.

-Срам да те буде што не знаш да је то нераскидиво повезано са твојим потоњим помагањем Срба на КиМ.

-Срам да те буде јер не знаш да због тога не треба да икада икоме помажеш, нарочито не Србима на Косову и Метохији, којима имају, знамо сви, боље социо-економске услове живота од Скандинаваца.

-Срам да те буде што си са једном српском организацијом, чији ниси никада био члан, пешачио од Београда до Косова и Метохије.

-Срам да те буде што ниси дозволио културној новинарки (запосленој на „сестринској“ телевизији CNN-a, у власништву бившег CIA агента Дејвида Петреуса) да те испровоцира.

-Срам да те буде што те није испровоцирала.

-Срам да те буде што си се после тога још правдао и извињавао.

-Срам да те буде што си примао писма подршке од хиљада људи.

-Срам да те буде што сад и мене тераш да пишем овај текст и набрајам за шта све треба да те буде срамота.

-Срам да те буде што Србија нема море.

-Срам да те буде што не ценимо довољно твоју помоћ.

-Срам да те буде што према Србима немаш однос какав имају власници, уредници и гледаоци телевизије чија те је новинарка покушала испровоцирати.

-Срам да те буде што се не могу тренутно сетити још разлога због чега свега треба да те буде срамота.

Нас Србе, наравно, ни за шта не треба икада и игде да буде срамота. Али мене, иако сам Србин, ипак јесте. И то нарочито сада. Нарочито јер си ти у питању. Нарочито јер си такву непријатност доживео у мојој држави. Нарочито јер си од нас то најмање заслужио. Нарочито јер не знам како да ти се извинем, искупим иако знам да нисам крив, иако знам да и ти то знаш и то нам никада нећеш замерити. Такав си ти. И такви смо ми.

И за крај, морам да наведем још једну твоју срамоту, које сам се сетио у међувремену;

-Срам да те буде, што упркос свему, остајеш упоран и истрајан у својој намери и деловању, које ничим нисмо „изазвали“ , нити заслужили. Хвала ти. Хвала ти до неба. Хвала ти од Косова и Метохије до Гренобла у Француској, из ког си нам дошао. Хвала и Богу који нам те је послао. Да немам ниједан други доказ да и даље Он није дефинитивно „дигао руке“ од нас Срба, тај доказ би био ти, Арно Гујон.

Срдачно, с поштовањем, наклоном и неизмерном захвалношћу,

Никола Јовић, Видовдан

http://www.vidovdan.org/2017/12/04/nikola-jovic-sram-te-bilo-arno/?script=cir

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Neverovatno koliko smo nezahvalni kada nam se dobro cini ... Eto nasao se novinarski kukolj sa N1 u pokusaju da ospori rad ovog coveka. Stvarno sramota. 

 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...