Jump to content

Патријарх Иринеј посетиће Московску Патријаршију

Оцени ову тему


Препоручена порука

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј са делегацијом узеће учешће од 1. до 8. децембра 2017. године у обележавању два значајна јубилеја Московске Патријаршије: 100-годишњице успостављања Патријаршије у Руској Православној Цркви и устоличења првог Патријарха сверуског - Светог Тихона.

На позив Његове Светости Патријарха московског и све Русије г. Кирила, поводом обележавања стогодишњице Сверуског Помесног Сабора из 1917. године, на коме је донета одлука о обнови Патријаршије у Руској Православној Цркви и изабран Светог Тихона, исповедника вере, на московски патријарашки престо, што се догодило у жару револуционарних потреса у Русији, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј узеће учешће у овом догађају предводећи делегацију Српске Православне Цркве, коју чине Његово Преосвештенство Епископ бачки г. Иринеј, Његово Преосвештенство викарни Епископ моравички и старешина подворја Српске Православне Цркве у Москви г. Антоније, игуман манастира Ковиљ архимандрит Исихије (Рогић), старешина храма Светог Саве на Врачару архимандрит Стефан (Шарић) и ипођакон Дејан Накић.

шеф Кабинета Патријарха српског

ђакон др Александар Прашчевић

 

Извор: Српска Православна Црква


View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...