Jump to content

Патријарх и чланови Синода посетили храм Светог Саве

Оцени ову тему


Препоручена порука

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј посетио је 27. новембра 2017. године храм Светог Саве на Врачару у пратњи чланова Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве: Митрополита загребачко-љубљанског Порфирија и Епископа жичког г. Јустина, зворничко-тузланског г. Фотија и ваљевског г. Милутина. 

3-3-700x483.jpg
 
У пратњи Патријарха и чланова Синода били су Епископ шумадијски г. Јован и главни секретар Светог Синода протојереј-ставрофор др Саво Б. Јовић. Архијереје је дочекао настојатељ храма Светог Саве архимандрит Стефан (Шарић); директор Бироа за изградњу храма Светог Саве дипл. инжењер архитектуре Златомир Ивановић и чланови Одбора за изградњу храма Светог Саве.
 
8-3-480x700.jpg
 
Повод за обилазак храма биле су консултације око постављања иконостаса. На бело платно које је постављено на конструкцију која је представљала иконостас, чланови Бироа су преко пројектора показали Његовој Светости и члановима Синода неколико предлога о будућем изгледу иконостаса. На овај начин добила се реална позиција постављања будућег иконостаса (висина, ширина, место поставке у односу на олтарску апсиду) о којој ће Комисија расправљати и донети коначно решење.
 
7-3-700x480.jpg

9-3-700x521.jpg

10-3-700x467.jpg

 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...