Jump to content

Градска слава Косовске Митровице

Оцени ову тему


Препоручена порука

Обележен Митровдан, градска слава Косовске Митровице

 
Аутор: Б. Радомировић среда, 08.11.2017.   http://www.politika.rs/scc/clanak/392254/Obelezen-Mitrovdan-gradska-slava-Kosovske-Mitrovicemitrovdan-u-kosovskoj-mitrovici-TEMA-DAN
(Фото Зоран Влашковић)

Косовска Митровица – Светом архијерејском литургијом у храму Светог Димитрија, а потом и литијом улицама града до Трга цара Лазара, обележена је градска слава Косовске Митровице, Митровдан.

У присуству великог броја грађана, градској слави су присуствовали и Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, и Милорад Арлов, председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Космету, који је традиционално поклонио златник са ликом Светог Димитрија умешен у славски колач.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је, обраћајући се окупљеном народу, казао да је „овде у Косовској Митровици сваки дан дан борбе за опстанак и очување нашег националног и културног идентитета”.

– Косовска Митровица ужива поштовање и поверење читаве Србије, јер Србија зна да се Косовска Митровица налази на бранику наших државних и националних интереса – рекао је Ђурић.

„Док год смо спремни да се боримо за оно што је наше, то наше није и неће бити изгубљено. Док год смо спремни да се боримо, никада нећемо бити поражени, а ми смо спремни да се боримо зато што смо овде своји на своме”, нагласио је Ђурић

Владика рашко-призренски Теодосије је подсетио да је Свети Димитрије заштитник и чувар Косовске Митровице и свих који верују и моле се за помоћ и заштиту.

Златник са ликом Светог Димитрија је приликом ломљења славског колача пронашао дечак Стефан Миаиловић. Прослава Митровдана у Косовској Митровици почела је прексиноћ, духовном академијом „Младости Светог Димитрија” у Митровичком двору.

 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, александар живаљев рече

– Косовска Митровица ужива поштовање и поверење читаве Србије, јер Србија зна да се Косовска Митровица налази на бранику наших државних и националних интереса – рекао је Ђурић.

Mi Srbi bismo mogli/trebali opravdati ukazano postovanje I poverenje I na jos vidljiviji nacin. Recimo, jos boljom organizaciom dolaska I ucesca Srba izvan KiM, kao nedvosmislena podrska Braci u nevolji. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...