Jump to content

Патријарх Иринеј на празник преподобне мајке Параскеве богослужио у Рушњу

Оцени ову тему


Препоручена порука

Поводом храмовне славе, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је 27. октобра 2017. године свету архијерејску Литургију у храму Преподобне мајке Параскеве у Рушњу.

Саслуживали су протојереји-ставрофори Бранко Митровић и Зоран Грујић, протојереји Витомир Костић и Александар Петровић, јереји Никола Гаврић и Огњен Козлина, протођакон Стеван Рапајић и ђакони Радован Мичић, Бранко Караклајић и Драган Танасијевић.

Празничном богослужењу присуствовао је председник Општине Чукарица г. Срђан Караклајић!

dstl4798.thumb.jpg.2cb71f51681dcac2d590203f7108963a.jpg

У цркви препуној благочестивог народа Његова Светост се обратио пригодном беседом. После ломљења славског колача обављен је чин освећења новоизграђеног Парохијског дома. Овогодишњи колачари и  домаћини славе били су г. Мија и гђа Бранкица Анђелић.
 
dstl4886.jpg
 
Његова Светост је овом приликом доделио орден Светог краља Милутина господи Миливоју Марковићу, Ратку Павићу и Златку Вуканцу за њихово несебично залагање и велику материјалну помоћ приликом генералног уређења и украшавања храма Свете  Петке Параскеве, као и приликом изградње новог Парохијског дома при овом светом храму.
 
dstl4894.jpg
 
Његова Светост је такође уручио и патријаршке граматуе господи Дејану Крушићу, Ивану Вилимановићу, Петру Миљковићу, Живораду Божиновићу, Ђорђу Сојкићу, Маринку Малешевићу,  Слободану Никшићу и Љубиши Јокићу, као и предузећу Тригос и пољопривредној апотеци Пољосеме.
 
dstl4939.jpg
 
dstl5010.jpg
 
dstl5058.jpg
 
dstl5068.jpg
 
dstl5078.jpg
 
 

 


View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...