Jump to content

Црквено-школска општина Светог Николе у Провинцији Ћако организовала је поклоничко путовање светињама Православне Јеладе

Оцени ову тему


Препоручена порука

Група од 22 поклоника из Републике Аргентине обишла је са својим парохом, протојерејом Бранком Станишићем, Православне цркве и манастире у Републици Грчкој. Ово путовање је организовано са благословом Његовог Преосвештенства г. Кирила, Епископа Диоклијског, архијерејског заменика Његовог Високопреосвештенства  г.Амфилохија за Јужну и Централну Америку и то у периоду од 26.септембра, до 16.октобра. Све је започело у Саборном Храму Рођења Пресвете Богородице , где је за све поклонике уприличен свечани ручак који је припремила монахиња Лидија.

Након ручка, о. Бранко је прочитао молебан за путешествујуће ,а епископ  Кирило је даривао све поклонике иконицама Светог Николаја Мирликијског, пожелевши им срећан пут. По доласку у Републику Грчку посећене су најпре знаменитости града Атине, заједно са црквама и манастирима Грчке престонице, а затим су се поклоници упутили ка Метеорима. Након посете манастиру Светог Првомученика и Архиђакона Стефана и поклоњењу моштима Светог Великомученика Харалампија, чија се света глава чува управо у овој обитељи која постоји још од 11. века, посећен је и манастир Велики Метеори , а током овог обиласка верници су се могли ближе упознати са подробностима монашког живота у овом опшежитељном манастиру, обичајима, као и уметничким знаменитостима које се у њему чувају.

     Следећег дана посећена је црква Светог Великомученика Димитрија у Солуну, а верници су након поклоњења  његовим Мироточивим моштима, учествовали у Светој Литургији, која се свакодневно служи у овом катедралном храму.

     Након посете граду Солуну у коме је проповедао Свети Апостол Павле, група се упутила ка острву Крит, где су се задржали неколико дана, посетивши притом цркву Светог Апостола Тита у граду Ираклиону у којој се чувају  мошти овог великог Светитеља и ученика Светог Апостола Павла. као и остале знаменитости овог древног града, а међу којима се налази и чувена палата Миноанске династије-Кносос.

Приликом повратка у Атину, верници су посетили и прелепа Грчка острва Санторини и Миконос, а затим су се преко Дубаија вратили у Буенос Аирес. 

 

Доставља 

 Протојереј Бранко Станишић

1508421400563457566209.jpgIMG-20171018-WA0014.jpgIMG-20171018-WA0017.jpgIMG-20171019-WA0004.jpgIMG-20171019-WA0005.jpg


View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Поуке.орг инфо рече

IMG-20171019-WA0004.jpg

 

...

Bazilika sv. Dimitrija... :aplauz:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...