Jump to content

Трибина: "Библија и филм" [НАЈАВА]

Оцени ову тему


Препоручена порука

У циклусу трибина "Разговори...", вечерас, 11. октобра у 19 сати у Дому омладине Београд ће се одржати трибина "Библија и филм", као резултат сарадње између Дома омладине у Београду и Библијског института Православног богословског факултета. На трибини ће говорити доцент др Владан Таталовић са ПБФ и режисер Данило Бећковић. Улаз је слободан.

22281843_10156196749324691_2021873493228

Предавачи ће, пре свега, изложити један кратки историјски пресек у контексту историје филма и адаптације библијских тема у кинематографији.

IMG_6621.jpg

Након тога, на основу досадашњег искуства у адаптацији библијских наратива и на основу најрелевантнијих примера из историје филма, говориће се о комплементарности филмског језика и "језика" Библије.

Danilo-Beckovic-2016-800x430.jpg

На крају, фокус предавања ће се усмерити на саврмене аспекте филмске индустрије, независног фимла, аутентичног ауторског израза и визуелне културе у најширем смислу у односу на интерпретацију и адаптацију Библије у актуелном религиозном дискурсу.

logo-dob.png

 

View full Странице

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...