Jump to content

Прослава Успења Пресвете Богородице у православној Охридској архиепископији

Оцени ову тему


Препоручена порука

На "летњу Пасху", како се већ у православљу још зове велики празник Успења Пресвета Богородице, Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, служио је у манастиру Успења Пресвете Богородице у Лагову код Прилепа.

prilep2.jpg

Са Његовим Блаженством саслуживали су свештеници из православне Охридске архиепископије и Српске православне цркве.

prilep8.jpg

Након прочитаног Јеванђеља, Архиепископ се у надахнутој беседи обратио верном народу, који је заједничарио у божанској Евхаристији. 

prilep9.jpg

Његово Преосвештенство Епископ полошко-кумановски и Местобљуститељ дебарско-кичевски г. Јован, служио је у параклису посвећеном Успењу Пресвете Богородице у Охриду.

skopje1.jpg

У манастиру Успења Пресвете Богородице у Сушици крај Скопља,  Архијерејском Литургијом је началствовало Његово Преосвештенство Епископ брегалнички и Местобљуститељ битолски г. Марко, који је и беседио након читања Јеванђеља; са њим је саслуживао и Његово Преосвештенство Епископ стобијски и Местобљуститељ струмички г. Давид, са свештеницима Грчке архиепископије, Српске православне цркве, као и Православне охридске архиепископије.

skopje7.jpg

Након Свете литургије, за госте је припремљена славска трпеза и пригодан културно уметнички програм у којем су учествовале вокалне групе, које су изводиле изворне народне песме.

skopje8.jpg

Извор: ПОА

Превод: ПОУКЕ

 

View full Странице

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...