Jump to content

Свештеник Горан Живковић: ЖРУ-ове звезде или дивљање православног празнословља

Оцени ову тему


Баба

Препоручена порука

ЖРУ-ове звезде или дивљање православног празнословља

35730_1468285516164_6892273_n-696x753.jp

            Мало пре ми се јавио приватном поруком, резигниран, момак чији је никнејм на горепоменутом форуму био Desiderius Erasmus. Каже, бановали га зато што се „усудио“ да на прозивке и увреде дежурног форумског шарлатана, о.Зорана Ђуровића, одговори истом мером. Разумео бих администрацију да је покушала бар једном да буде објективна па да обојицу казни на сличан начин, али лакше је камили да прође кроз иглене уши него да се то деси. Опробан рецепт тамо је очигледно да архишарлатан Зоки испрозива некога ко није по укусу већинском мњењу форумаша које је, узгред буди речено, за жаљење, и да се миц по миц тај исти одстрани. Тако су се ратосиљали и моје маленкости за чиме ја уопште и не жалим јер је била мука за дух пратити толику гомилетину празнословља и набеђеног мудровања разних полуинтелектуалаца. О полуинтелектуалцима је генијални Слободан Јовановић сјајно писао анализирајући их, а кад се такви „лате“ православља добијемо форум као што је ЖРУ. Када сам покретао са о.Иваном тај исти форум нисам га уопште овако замишљао. Да буде врцав да, али не врцав интелектуалним ћорцима, већ мисионарски врцав. Имају они додуше тамо и лепих тема, али у оним најбитнијим и најкомплекснијим доминира чопор шарлатана. И то баш чопор јер делују чопоративно. У питању је збијање редова кад се покрене нека тема као ова у вези текста проф Пена где се одмах брже боље скупе и колективно млате празну сламу, мудрују и „мисионаре“ уобичајне провидне глупости. Као стари форумски вук оваквих чопоративних напада се сећам још на б92 форуму где сам редовно имао (заједно са неколико форумских сабораца) дебату са бар 5 до 10 чланова форума истовремено. Жалосно је што је један форум који се зове православним спао на овако ниске гране да му годинама некакви турбо православни еволуционисти креирају правац. Они који тамо пропагирају праве вредности су махом на неким другим темама, чисто да буду декор, док главну реч воде ови које сам горе поменуо. Ти искрени православни хрићани служе тамо за алиби овима који су прво сами себи добро испрали мозак, па кад им се то осладило јер им је том методом фино нарастао и его, решили су да и другима испирају мозак путем методе „ако прође прође“. Ту је и пар збуњених про-креационистичких чланова који ни сами не знају у шта верују и шта је тачно па се увек тако некако бојажљиво јаве чисто да се води да су нешто написали, али наравно да не увреде форумску дворску луду и његове пулене. Администрација нема никакав став него се поводе за већином не би ли извукли што већи популациони ћар од целе приче тако да њих нисам ни поменуо јер су малтене небитни, они и нису ту да креирају неки правац овог форума већ да прате ове скрибомане који су се размахали флоскулама и лажима.

Zive-Reci-Utehe-300x119.jpg

            Мислим да је сваком здравомислећем човеку, а нарочито православном хришћанину мука кад дође и види сво то фрљосање светоотачким цитатима којима се поједини служе не би ли доказали како су чврсто баш они  у праву, или псеудоинтелектуално блебетање појединих. Е да, хумора доброг има, а исти је у функцији дизања ега свим овим празнословцима да ето покажу како су јел`те „слободоумни“. Карактеран човек нема ту шта да тражи, а и ако тражи врло брзо га чопоративним методама истисну и избаце.

            Све у свему, овај кратак текст није написан због свих оних који су горепоменути већ због оних који прате тамошња писанија, а нарочито у вези контроверзе еволуција-креационизам, да не губе време. Оно што вреди тамо ваља прочитати, а полу интелектуалце им препоручујем да заобиђу ако неће да буде преведени жедни преко форумске воде. Полуинтелектуалцима Бог нека да мудрости да дођу до сиромаштва духом, па до читања квалитетне литературе, не би ли некако постали прави, хришћански интелектуалци и избавили се из глиба који су сами себи направили.

Протонамесник Горан Живковић

 

http://постање.срб/2017/07/31/zru-ove-zvezde-ili-divljanje-pravoslavnog-praznoslovlja/

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Одговори 139
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Poenta teksta je što je Živković ogorčen što su njegove nebuloze o stvorenom svetu (koje je on predstavljao kao tobožnje najpravoslavnije pravoslavlje) ovde razbucane i ismejane.

E pa žalimo slučaj.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Жељко рече

некакви турбо православни еволуционисти креирају правац. Они који тамо пропагирају праве вредности 

(pseudo)nauka - kreacionizam je ovde izjednacena sa pravom vrednoscu, ili se varam? :D

"You know something is messed up when you see it"

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Не бих се сложио да полуинтелектуалци доминирају форумом Поуке.

То је врло тенденциозна тврдња.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Жељко рече

Desiderius Erasmus. Каже, бановали га зато што се „усудио“ да на прозивке и увреде дежурног форумског шарлатана, о.Зорана Ђуровића, одговори истом мером. Разумео бих администрацију да је покушала бар једном да буде објективна па да обојицу казни на сличан начин, али лакше је камили да прође кроз иглене уши него да се то деси.

Да ли је ово истина? Где може да се види ово што је написано?

Писано је блажени изгнани правде ради јер је њихово царство небеско, ако су недужни ето им блаженства.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

Desiderius Erasmus

Није банован него је стављен на одобравање по други пут.

Дакле није изнета истина у наведеном тексту.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Poenta teksta je što je Živković ogorčen što su njegove nebuloze o stvorenom svetu (koje je on predstavljao kao tobožnje najpravoslavnije pravoslavlje) ovde razbucane i ismejane (baš onako kako i treba).

E pa žalimo slučaj...

Prejak je izraz nebuloze a isto tako razbucani i ismejani. Oni govore jako lose o tebi! 

  • Свиђа ми се 1

 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
×
×
  • Креирај ново...