Jump to content

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - ХУМАНИТАРНА ДЕЛАТНОСТ - ПРАВИЛНИК

Оцени ову тему


Препоручена порука

poster02.jpg

 

ПОУКЕ.ОРГ

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - ХУМАНИТАРНА ДЕЛАТНОСТ

 

Жива Дела Утехе представљају хуманитарну делатност организовану у оквиру сајта Поуке.орг, чији су саставни део. Овај пројекат представља организовану, добровољну, волонтерску, добротворну делатност спровођења различитих хуманитарних активности са циљем пружања потребне помоћи појединцима и породицама којe живе у тешким и неповољним животним условима.

Хуманитарне активности у оквиру ЖДУ односе се на прикупљање помоћи потребитим појединцима и породицама у оквиру организованих акција у сарадњи са њиховим парохијским свештеницима.

У акцијама прикупљања помоћи за потребите могу учествовати сва физичка и правна лица добровољним прилозима. Добровољни прилози могу бити у храни, одећи, играчкама, школском прибору, средствима за хигијену, новцу или другим прилозима. За сваку конкретну акцију биће унапред одређено која врста помоћи је потребна. Сва помоћ која се буде прикупила биће евидентирана и пописана.

У оквиру ЖДУ, прикупљања помоћи биће организована у свим градовима који буду имали координатора, који мора бити члан Поука (Живе Речи Утехе или Црква.нет). Све активности организацијe ЖДУ обавља се искључиво на сајту Поуке.орг.

Уручивање помоћи која се уз благослов парохијског свештеника на овај начин буде прикупила, уручиваће се у оквиру активности цркве, на начин како буде одредио парохијски свештеник.

Жива Дела Утехе израсла су на  хришћанским вредностима љубави према ближњима, а реализују се уједињењем добрих дела, добрих речи и добре воље.

 

Подфорум води дефектолог Александра Вукосављевић са сарадницима

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...