Jump to content

Неславно пропадање славних новина

Оцени ову тему


Препоручена порука

Неславно пропадање славних новина
или како се „Вечерње новости” против банкрота боре лажима о Српској Православној Цркви

 

Четворогодишње стрмоглаво пропадање „Вечерњих новости“, очај запослених и њихова молба држави као сувласнику да њих и њихову кућу спасе од менаџмента, урушавања тиража свих издања, мобинга, изгубљених парница, вишемилионских дугова и, напослетку, блокаде рачунâ пред банкрот, – за који се надамо да ће ипак бити избегнут, – из нашег угла ишли су упоредо са кардиналном променом уређивачке политике према Српској Православној Цркви.

Да неистине са насловне и четврте стране „Вечерњих новости“ од 15. јула нису толико бруталне и злонамерне, на њих се не бисмо ни осврнули. Али, када на половини насловне стране стоје речи „Шок на крају рада Комисије – ПОТПИСАНО: СТЕПИНАЦ ЈЕ МУЧЕНИК?! У СПЦ незванично признају да је став необично снисходљив према римокатолицима“, јасно је да уредништво „Новости” потура читаоцима отровну лаж да су српски чланови Мешовите комисије за дијалог о Степинцу мал’те не потписали његову канонизацију. Тиме, очевидно, жели да код верникâ изазовe крајње неповерење према Светосавској Цркви.

Да бисмо покушали да разумемо мотивацију уредништва за такав однос према Српској Цркви, вратимо се на 18. јануар претходне године! Тада су „Новости”, после посете званичне црквене делегације Ватикану, објавиле: „Новости сазнају: СПЦ у Ватикану уговарала папину посету Београду“. Наравно, на сличан начин писала је о овом догађају и загребачка штампа. Да би повукли ову измишљотину, „Новостима” нису била довољна ни два званична писмена демантија из врха Српске Цркве, ни изјава Одељења за штампу Свете Столице, ни изјава митрополита Амфилохија. За уредништво „Вечерњих новости“, и тада и данас, важно је једино шта каже (или налаже?) Загреб, односно део тамошњег политичког и црквеног естаблишмента који би имао користи од канонизације надбискупа Степинца. Искључиво у том светлу може се разумети зашто у чланку од 15. јула, без икакве задршке или опреза, горљивије него у загребачкој штампи, „Новости” немилосрдно ваде речи из контекста, фалсификују, тенденциозно и искривљено, а у корист хрватске стране, тумаче поједине ставове заједничког саопштења, измишљају непостојеће саговорнике из црквених и научних кругова, све до измишљања и стављања под наводнике апсолутно непостојеће реченице: „Степинац је мученик и исповедник вере Римокатоличке Цркве“.

Да нема места чуђењу због оваквих поступака него да се ради о доследном праћењу каптолске диригентске палице, потврђује и то што, на пример, део саопштења, оригинално написаног на италијанском језику, који гласи: „Si è pure potuto illustrare la vita e il ministero di un importante рastore cattolico, in un periodo particolarmente travagliato della storia“, наводе по нетачном хрватском преводу, – „... Живот и служба једног угледног католичког пастира у посебно тешком историјском периоду..“, а  не правилно: „... Живот и служба једног важног католичког пастира у посебно проблематичном историјском периоду“, како стоји на званичној интернетској страни Српске Православне Цркве. Коме и због чега је било потребно да свесно даје погрешан превод заједничког саопштења, нама је јасно, а јасно је и због чега несавесне преводиоце, свесне тога шта и зашто раде, следи уредништво „Новости“.

Поред загребачких диригената, са српске стране једини саговорник „Новости“ заправо је био др Вељко Ђурић Мишина, еnfant terrible српске историографије, трудољубив и вредан истраживач, али и човек који ће остати запамћен како по недоличном писању о двојици корифејâ српске науке, академику Василију Крестићу и професору др Србољубу Живановићу, тако и по неодговорном и неаргументованом коментарисању учинка српског дела Мешовите комисије о Степинцу, управо у „Новостима” од 15. јула. Он за „Новости” представља и црквене и научне кругове, а њему се причињавају игре у режији политичких и других чинилаца. Он громопуцатељно, али сасвим неутемељено, проглашава: Хрвати однели победу! Није него...

На његову жалост и на жалост „Новости” и њихових новинара који, свесно или несвесно, пишу као чланови хора под диригентском палицом загребачког Каптола, ситуација је потпуно другачија: српски део заједничке комисије, заједно са врхунским српским историчарима, изнео је, за православно схватање живота и светости, за православни етос, снажне и убедљиве аргументе за своје ставове. Истина је да те аргументе хрватска страна у дијалогу није прихватила, као што ни наша страна није прихватила њене аргументе. То значи израз „и даље различита тумачења” (интерпретације) двеју страна, а не прихватање Степинца као светитеља и мученика од стране српског дела Комисије, како безочно и бесрамно импутирају новинари „Вечерњих новости”. У складу са постигнутим договором, без обзира на фалсификате, притиске и кампању коју у Хрватској води Каптол, а у Србији незнавени пропагатори каптолске „истине” о Степинцу, попут уредникâ и новинарâ „Вечерњих новости”, Српска Православна Црква неће износити у јавност аргументацију наше стране све док се рад Комисије потпуно не приведе крају, осим уколико колеге из Загреба у међувремену не прекрше договор.

Напослетку желимо да изразимо жарку жељу и упутимо молитву Господу да, зарад читалаца и запослених, одговорни у држави нађу решење за опстанак „Вечерњих новости“, а да их убудуће воде људи који спас од финансијског банкрота неће тражити у духовном и моралном банкроту, односно служењу оним круговима који нам не мисле добро.

Митрополит загребачко-љубљански Порфирије,
председник српског дела Мешовите комисије
за дијалог о Степинцу, и
епископ бачки Иринеј, члан исте Комисије


View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Dmitrović razrešen dužnosti direktora i urednika Novosti

Nadzorni odbor kompanije “Novosti” razrešio je dužnosti direktora i glavnog i odgovornog urednika Ratka Dmitrovića, saznaje N1 u toj kompaniji.

Podsećamo da je pre nekoliko dana Dmitrović saopštio da je Poreska uprava blokirala račun kompaniji “Novosti”.

Inače Radomir Ratko Dmitrović je sam podneo ostavku u maju ove godine, a prilikom saopštenja da je račun “Novosti” blokiran rekao je da će to zaustaviti “Večernje novosti” i ostala izdanja, u vrlo kratkom roku, već za nekoliko dana.

N1

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Мушкатировић води Компанију ''Новости''

Novosti online | 17. јул 2017. 20:09 | Коментара: 0

Надзорни одбор наше куће на данашњој седници именовао новог генералног директора - Срђана Мушкатировића. Усвојена оставка Радомира Дмитровића. Раздвојене најважније функције у Компанији.

НАДЗОРНИ одбор Компаније "Новости" АД усвојио је данас оставку Радомира Дмитровића, чиме је он разрешен дужности генералног директора и главног уредника наше куће. Истовремено, за генералног директора именован је Срђан Мушкатировић, досадашњи члан Надзорног одбора, док ће до именовања новог главног уредника новине водити уређивачки колегијум са садашњим замеником главног уредника Миланом Бабовићем на челу.

Срђан Мушкатировић, кога јавност највише препознаје као некадашњег тениског репрезентативца Југославије, рођен је 1972. године у Београду, где је завршио основну и средњу школу. По струци је економиста, а звање је стекао на UCLA универзитету у Лос Анђелесу (САД). Има искуства у бизнису, нарочито се бавио реструктурирањем компанија.

Иначе, до сада су функције генералног директора и главног уредника Компаније "Новости" - биле спојене.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ОДГОВОР РЕДАКЦИЈЕ "ВЕЧЕРЊИХ НОВОСТИ" НА ОПТУЖБЕ ИЗ СПЦ Неславно правдање славне комисије о пастиру Степинцу

В.Н. | 17. јул 2017. 15:12

Да се митрополит загребачко-љубљански Порфирије и остали великодостојници нису обрушили на уредништво и новинаре "Вечерњих новости", речима недостојним архијереја СПЦ, оптужујући све нас да заступамо интересе хрватског клера и политичара (?!), не би ни би

Илустрација: Принтскрин сајта СПЦ

Илустрација: Принтскрин сајта СПЦ

 

Да се митрополит загребачко-љубљански Порфирије и остали великодостојници нису обрушили на уредништво и новинаре "Вечерњих новости", речима недостојним архијереја СПЦ, оптужујући све нас да заступамо интересе хрватског клера и политичара (?!), не би ни било овог одговора. Овако, дужни смо да не ћутимо, истине ради, и да не устукнемо пред анатемом коју су нам на званичном сајту Патријаршије изрекле владике.

img?type=sync&mt_exid=20&redir=http%3a%2f%2fdis.criteo.com%2frex%2fmatch.aspx%3fc%3d2%26uid%3d%5bMM_UUID%5dlg.php?cppv=2&cpp=yk9XC3xwc2ZCWGUxNS84ckllSGYwV2JmWXIxZUFyQUZwcDI5SzdmcUdkVGh1Q1YvekI5S0VkVUs5dTEvd3p3ZkQwOEx0ZjZIMElIczYvYzY1Zkl6Ujd2cTdOSmR0VVFnV3hja1RySTlWMDI4bVJpYlhKOFVVUkl4Ym91anltZ1Jwa2JYYmRSeGdUemVZME5LTC90Zk5yZHN2dHdFL21JY2NkMExEZkJIYUFYSzFTNG5kdFBCbGtNNGY3aFlJUWtQaGtsWEJzaTVrN2pXaysxU0tpK1hmZFN1N095Q09hQWNNTENDYlhKaHZNSEZVNkkrcmw1cFowQkFNaW5QN3BZRGxsMDQ1fA
На првој страни нашег листа, у броју од суботе 15. јула, објавили смо наслов: ПОТПИСАНО: СТЕПИНАЦ ЈЕ МУЧЕНИК?! који се односи на текст о завршетку рада мешовите комисије СПЦ и хрватске бискупске конференције задужене за расветљавање историјске улоге контроверзног кардинала из времена НДХ.

Овај наслов, али и текст који је у истом броју објављен на 4. страни, апсолутно произилазе из садржаја, општег тона и употребљених формулација усаглашеног саопштења Комисије.

Конкретно, у том тексту се, осим великодушности папе Фрање и благодарности на срдачној атмосфери, наглашава да је на састанцима Комисије "било могуће да се осветли живот и служба једног важног католичког пастира у посебно проблематичном историјском периоду". Такође, наведено је да је "проучавање показало да су све цркве биле изложене окрутним прогонима и имале своје мученике и исповеднике вере".

Ако се зна да је у епицентру расправе искључиво лик и (не)дело надбискупа Степинца, онда се с правом намеће да је управо он, оваквим формулацијама испод којих су и наши представнивци ставили потписе, прибројан католичким мученицима и исповедницима вере.

Посебно је питање за наше представнике у комисији - да ли је примерено да се под једну овакву формулацију подводи и изједначава наводни идеолошки прогон Степинца под комунистима са стравичним страдањем Српске цркве и народа у НДХ?! Да ли и то показује да "Вечерње новости" раде за рачун загребачког Каптола?

 

Комплетан текст у којем је СПЦ на свом порталу оптужила "Вечерње новости" да заступају интересе хрватског клера и политичара прочитајте ОВДЕ
Такође, као што је у нашем тексту и наведено, о Степинчевој одговорности и могућој умешаности у геноцид над Србима (укључујући и масовна покрштавања) у заједничком саопштењу нема ни слова. Овај нонсенс коментарисао је за наш лист Вељко Ђурић, директор Музеја геноцида у Београду, који је, такође, грубо нападнут и у саопштењу изведен пред преки "црквени суд".

У мору ружних квалификација и клевета, несвојственим владикама Српске цркве, поткрала се и једна - истина. Тачно је да смо саопштење преузели са интернет стране Хрватске бискупске конференције. То смо учинили не из љубави према бискупима, већ због чињенице да је Српска патријаршија, намерно или не, одуговлачила са објављивањем саопштења, због чега су све домаће новинске агенције пренеле хрватску варијанту његовог очекивано усаглашеног садржаја.

Отуда се и питамо која је верзија "усаглашеног" саопштења - званична и одакле потичу разлике којима владика Порфирије и чланови комисије бесрамно "доказују" нашу колаборацију са Хрватима? Ко је и шта прећутао или пропустио да напише?

Тим пре, што је од почетка рада Комисије, хрватска страна неупоредиво отворенија за своје новинаре, а наша се понаша као неприкосновена дадиља ове теме, која превазилази међуцрквени дијалог и тиче се целог српског народа.

Дакле, нити радимо, нити смо радили, нити ћемо радити за интересе Хрвата или било које друге државе или цркве. Али, ни владика Порфирије нити било ко други, неће нам забранити да обавештавамо јавност о овој капиталној теми, о којој, поуздано знамо, ни под кровом Патријаршије нема јединственог става. Уосталом, нека потписници саопштење питају арихијереје и свештенике шта они мисле о њиховом учинку за столом у Дому Свете Марте.

Груба нестина је и да се "Вечерње новости" лажима боре против банкрота, како се злурадо наводи у саопштењу СПЦ. Јер, за разлику од других који су подизали тираже ловећи стрипере у владичанским дворовима или бројећи бесне лимузине и неопорезоване паре које се сливају у епархијске сефове, наше теме су много озбиљније. И тако ће остати. А потписаним владикама хвала на молитвама. Нека не брину, преживеће "Вечерње новости". И ми њима желимо добро здравље.

Редакција "Вечерњих новости"

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ово мора да је писао онај што уређује астрологију.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Milan Nikolic рече

Ово мора да је писао онај што уређује астрологију.

12:smeha:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Утук на утук.

Видим да су сад Новости цитирале спорни део са СПЦ саопштења а не са хрватског.

Ипак се дакле врти прича о конструкцији коју су новинари Новости направили на основу хрватске верзије заједничког саопштења Мешовите комисије. Још кад се томе дода злурад наслов и глупи закључци како је СПЦ дала кредибилитет канонизацији Степинца јасно је да новинари Новости нису ни најмање били добронамерни.

С једне стране се правдају да нису попут осталих таблоида а с друге стране постављају наслов који је типично таблоидан.

У фазону ми не објављујемо голе слике певаљки, АЛИ имамо информацију из прве руке с ким се дотична певаљка сексала.

Није шија нег је врат.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Искрено не контам шта је поента свега...

Прво право питање је који је циљ наших великодостојника да учествују у нечему што се тиче искључиво друге цркве. Шта као очекивали су чек ми им предочимо они кажу еј ми нисмо знали за нас Степинац није блаженик опростите на сметњи, ма важи.

Каква црква такви и светитељи, стога нека раде шта хоће.

Друга ствар митрополит Порфирије добро и из објективних разлога се истиче у тој љубави са хрватима, снисходи им доста колико сам видео из неких наступа, уосталом књига "Загреб и ја се волимо јавно" оно смешно ограђивање да у Чикагу није певао песму српску итд итд, а сад исти митрополит оптужује неки медиј да тиме што су пренели неко саопштење у ствари сврставају се у ред хрватских савезника.  Тотално политички, као кад Вучић оптужи некога да ради за американце нпр.

Мислим смешно. Уосталом шта је проблем пренети став хрвата који су закључак комисије сврстали у победнички, а да ми са друге стране немамо доказа да то ипак није за њих победнички закључак, по коме је Степинац ипак блаженик.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Извући ћу мало сад неке ствари из закључка и саопштења

Прва ствар која се коси једно са другим, јер ако је поента ове комисије била да установи историјске чињенице и да тиме спречи или да амин за канонизацију Степинца онда су ове две ствари написане у саопштењу у супротности

 

Цитат

Сви чланови Комисије благодарни су на срдачној атмосфери у којој су с пуном слободом говора могли да испуне задатак поверен Комисији, тј. да приступе заједничком разматрању живота кардинала Степинца.

 

Па онда

 

Цитат

 Чланови Комисије такође признају да свака Црква има властите критеријуме за канонизацију.

 

Дакле ми можемо доказивати, објашњавати, али ви као црква имате своје критеријуме стога заболе вас увце.

 

И сад шта је даље поента закључка

 

Цитат

Дошло се до закључка да су различити догађаји, наступи, списи, ћутање и ставови још увек предмет различитих тумачења. У случају кардинала Степинца, тумачења која су углавном давали католици Хрвати и православни Срби остају и даље различита.

 

Дакле сва ова збрка, састанци, џа бу, да би било изречено да Срби говоре једно а Хрвати друго, машала.

 

и на крају

 

Цитат

Проучавање живота кардинала Степинца показало је да су све цркве биле изложене окрутним прогонима и имале своје мученике и исповеднике вере. У том смислу, чланови Комисије су се сагласили око могућности будуће сарадње, у погледу заједничког рада, како би поделили сећање на мученике и исповеднике вере обеју цркава.

 

Дакле проучавањем живота кардинала Степинца схватило се да сви имају мученике и исповеднике вере. Дакле и за мене је логичан след да је Степинац пошто мешовита комисија се бавила само њиме напросто Мученик и исповедник.

 

И онда се нападају Вечерње Новости као да су они пренели нешто потпуно пето.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, МилошБГ рече

Уосталом шта је проблем пренети став хрвата који су закључак комисије сврстали у победнички, а да ми са друге стране немамо доказа да то ипак није за њих победнички закључак, по коме је Степинац ипак блаженик.

Како је победнички закључак?

Не мислим да је било која страна овде победила, али ако ништа друго јасно је да од пуне канонизације макар за сад нема ништа. А Хрватима пуна канонизација много значи, јер је без тога њихова држава саграђена на једном геноциду и једном етничком чишћењу. Канонизација је требало да им послужи да се "оперу" и као многе европске нације у своје темеље уграде једног светитеља.

Мислим чак да сваки дан у ком се Степинац не прогласи за светитеља значи, јер ће само тако права истина о ужасима НДХ да добије прилику да изађе на видело. У супротном, све ће да се сакрије и оправда под велом неког светитељства. И то светитељства човека који ни по чему то не заслужује.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Како је победнички закључак?

Не мислим да је било која страна овде победила, али ако ништа друго јасно је да од пуне канонизације макар за сад нема ништа. А Хрватима пуна канонизација много значи, јер је без тога њихова држава саграђена на једном геноциду и једном етничком чишћењу. Канонизација је требало да им послужи да се "оперу" и као многе европске нације у своје темеље уграде једног светитеља.

Мислим чак да сваки дан у ком се Степинац не прогласи за светитеља значи, јер ће само тако права истина о ужасима НДХ да добије прилику да изађе на видело. У супротном, све ће да се сакрије и оправда под велом неког светитељства. И то светитељства човека који ни по чему то не заслужује.

Па они су то схватили као амин, једноставно. Уосталом прочитај извештај комисије, штури извештај и реци ми како преко тог извештаја да ни не схвате то тако.

 

http://www.spc.rs/sr/zajednichko_saopshtenje_meshovite_komisije

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Управо сада, МилошБГ рече

Па они су то схватили као амин, једноставно. Уосталом прочитај извештај комисије, штури извештај и реци ми како преко тог извештаја да ни не схвате то тако.

Прочитао сам извештај. Као и све што се усаглашава консензусом, има ствари које нама не одогварају, као што има и ствари које ни Хрватима не одговарају. Али свакако да нема ни речи од тога да је било ко овде прогласио Степинца за мученика или било шта слично. Само што мислим да ипак нисмо прошли горе него они у целом процесу, а ево и зашто...

Кад је почела та комисија, као што знаш, они су то схватили као једну пуку формалност до потпуне канонизације Степинца. Сад, кад виде да од тога нема ништа, кад виде да папа инсистира да се о томе договоре са Србима, папа је већ сами ђаво у хрватској католичкој јавности. 

Ми, са друге стране, нисмо имали никаква очекивања. Нама је, као што знаш, велика ствар била и то што се комисија уопште и формирала. Сад, кад се види да од канонизације нема ништа у догледно време, не верујем да треба да будемо незадовољни.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, RYLAH рече

Прочитао сам извештај. Као и све што се усаглашава консензусом, има ствари које нама не одогварају, као што има и ствари које ни Хрватима не одговарају. Али свакако да нема ни речи од тога да је било ко овде прогласио Степинца за мученика или било шта слично. Само што мислим да ипак нисмо прошли горе него они у целом процесу, а ево и зашто...

Кад је почела та комисија, као што знаш, они су то схватили као једну пуку формалност до потпуне канонизације Степинца. Сад, кад виде да од тога нема ништа, кад виде да папа инсистира да се о томе договоре са Србима, папа је већ сами ђаво у хрватској католичкој јавности. 

Ми, са друге стране, нисмо имали никаква очекивања. Нама је, као што знаш, велика ствар била и то што се комисија уопште и формирала. Сад, кад се види да од канонизације нема ништа у догледно време, не верујем да треба да будемо незадовољни.

 

Па пази ако ти у комисији која се бави Степинцем као закључак кажеш да и наша и њихова црква имају своје мученике и исповеднике вере, претпоставимо да се то не односи на не знам кога него баш и управо на онога са киме се баве, односно Степинца.

Мислим у реду, није ми ни битно толико ово питање, штавише сматрам погрешним то што је наша црква уопште улазила у ту тематику, али чисто ето, испада да су Вечерње новости објавиле лаж, а суштина јесте у мом ово горе написаном.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Управо сада, МилошБГ рече

Па пази ако ти у комисији која се бави Степинцем као закључак кажеш да и наша и њихова црква имају своје мученике и исповеднике вере, претпоставимо да се то не односи на не знам кога него баш и управо на онога са киме се баве, односно Степинца.

Ја тако уопште нисам прочитао. То ми је више деловало као неко признање да обе цркве имају и мученике и исповеднике вере, то признају једни другима, али не морају да се слажу око конкретних личности, што се касније и види кад кажу како се нису сложили око Степинчеве личности.

А Новости, макар онај део који обрађује верске теме, су артемитски обојене, и у име некаквог антиекуменизма често подмећу овакве ствари, само што реакција иначе нема. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Ја тако уопште нисам прочитао. То ми је више деловало као неко признање да обе цркве имају и мученике и исповеднике вере, то признају једни другима, али не морају да се слажу око конкретних личности, што се касније и види кад кажу како се нису сложили око Степинчеве личности.

А Новости, макар онај део који обрађује верске теме, су артемитски обојене, и у име некаквог антиекуменизма често подмећу овакве ствари, само што реакција иначе нема. 

Пази, ок ако ти то тако схваташ.

Али чињеница је да је та комисија састављена да се истражи историјска улога Степинца и ако у закључку сви потписници наводе да и ми и они имамо исповеднике и мученике, а да је то као сад невезано за Степинца, онда јбга. Поготово знајући да КЦ управо блаженим проглашава Степинца на основу своје исповедне улоге и мученичке смрти, како сматрају, да су га комунисти убили, иако је он сам дочекивао Тита и све остало.

Што се Новости тиче, искрено оне су ми омиљене новине, нису сјајне, безгрешне али су у свој понуди итекако најбоље и најмеродавније и пре ћу дати 50 динара ако уопште купујем новине а ретко то чиним њима, него дати и 10 динара информеру,телеграфу,блицу и осталим назови медијима, али мислим да и ту грешиш, јер испада да Артемијевце видиш брате свуда, ко да их је мали милион. То што је неко антиекумениста не значи да је артемијевац, као што исто то што је неко велики екумениста не значи да је СПЦ.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...