Jump to content

Nagrada u prave ruke: Tarzan Smajli kupio „rumenka“ i osvojio 5.000.000 dinara

Оцени ову тему


Препоручена порука

Tropski dan i velika žega naterali su prošle nedelje Tarzana Smajlija (31), koji je bio sa porodicom na Adi, da kupi sladoled kako bi se rashladili. Sreća je tog dana bila na njegovoj strani, jer je „rumenko“ koji je završio u njegovim rukama bio baš onaj najvredniji – sa robnim vaučerom u vrednosti od pet miliona dinara.

Frikom_nagradna_igra_FotoDusanPetrovic.j

Sa suprugom Jelicom, petoro dece i šestim na putu, živi u kartonskom naselju, na Čukaričkoj padini.

Sa žarom u očima, prepričava po ko zna koji put, kako mu je taj vreli dan doneo životni preokret.

– Išli smo na Adu da se malo rashladimo. Imao sam samo 200 dinara u džepu i rešili smo da kupimo svima po „rumenka“. Kad sam video da su na mom štapiću dva ista znaka, srce je počelo da tuče i htelo da mi iskoči, iz grudi. Gledam, vidim, ali opet, ne verujem. Vratili smo se do prodavačice, koja nam je odmah čestitala i dala broj telefona Frikoma– priča srećni dobitnik  Frikom nagradne igre.

Nagradu koju je osvojio, još uvek ne zna na koji način će potrošiti.

11745328_107090482971704_205661213627410

–  Nisam ni sanjao da ću osvojiti tako veliku nagradu. Još uvek smišljam kako ću da potrošim taj novac, jer sada treba pametno postupiti. Želim da moja deca imaju lepo detinjstvo i da se ne muče kao što sam se ja mučio kroz život. Ovo što se meni desilo je dokaz da se snovi ipak ostvaruju  – iskren je on.

Od kad zna za sebe, bavi se skupljanjem sekundarnih sirovina.

-Svaki dan radim kako bih mogao da izdržavam sebe i svoju porodicu. Nagrada je došla u pravo vreme, kada želim da izvedem decu na pravi put, sve će sada biti lakše jer ne moram više da strahujem kako ću im obezbediti sve što im treba. Oduvek sam ih učio da budu dobri i pošteni, da se sve stiče samo sopstvenom radom i poštenjem, svi idu u školu  i mogu da kažem da su dobra deca – kaže sa osmehom srećni dobitnik.

bizlife.png

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Веровање да пара на пару иде, демантујемо следећом причом. Тридесетједногодишњи Тарзан Смајли, из картонског београдског насеља, који има шесторо деце, освојио је пет милиона динара. Реч је о робном ваучеру „Фрикома“, у сарадњи са Уникредит банком.

Не презива се узалуд Смајли – осмех. Од јуче му не силази са лица. Тарзан Смајли кренуо је на Аду да нађе освежење од врелине, ал' се још више презнојио. Освојио је робни ваучер од пет милиона динара.

Припремила Сања Драгићевић Бабић

„Ја и шурак смо кренули на Аду, водили смо и моје двоје деце, и имали 200 динара у џепу да купимо сладолед 'руменко' и... наишла је срећа. После смо видели да има ту неки код, ишчупали смо сладолед и све бацили, само да бисмо видели, онда смо питали продавачицу, а она је рекла: 'Честитам, честитам, добили сте главну награду, ваучер од пет милиона динара.' Нисмо могли да дођемо себи, да изађемо са Аде, све смо трчали кући па звали, то је главна награда, пет милиона ваучер“, објашњава срећни добитник Тарзан Смајли.

Осам Смајлија под једним картонским кровом. Леонарда се потрудила да нас дочека чисто двориште. Двоје најстаријих иде у школу. Осталих четворо стасава за ђачке клупе. Тарзан каже да је награда дошла у право време.

„Деца иду да просе, спавају по улици. Нећу да дозволим да моја деца просе, краду, већ да буду поштена, да заврше школу, раде и зараде за себе, а не да се муче целога живота као што сам се ја мучио“, каже Тарзан.

Пре 18 година из родне Пећи дошао је у Београд. Тарзан Смајли живи тако што сакупља секундарне сировине. Његова врата, од сада, отворена су за бољи живот.

РТС

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...