Jump to content

NAMAMILI JE NA ROĐENDAN, NAPILI, ZLOSTAVLJALI... Mladićima iz Novog Pazara po 5 godina zatvora zbog silovanja devojke ometene u razvoju

Оцени ову тему

Препоручена порука

Novopazarci Hasib M. (45), Edib M. (43), Asmir I. (20), Nuhi B. (28) i Edis D. (29) osuđeni su na po pet godina zatvora zbog silovanja S.P. (27), devojke sa posebnim potrebama, krajem septembra prošle godine. Njih je Viši sud u Novom Pazaru proglasio krivim za izvršenje krivičnog dela obljube nad nemoćnim licem.

Više javno tužilaštvo je nezadovoljno izrečenom kaznom i žalićemo se Apelacionom sudu u Kragujevcu – kaže za “Blic” portparol Tužilaštva Adnan Baćićanin.

Nezadovoljni visinom kazne, o žalbi razmšiljaju i u advokatskoj kancelariji Refije Garibović koja je zastupala oštećenu.

Osuđeni muškarci su proglašeni krivim jer su u 27. septembra prošle godine S.P. silovali tokom rođendanske žurke koja se održavala u kući Hasiba M., a na koju su nesrećnu devojku namamili, a potom je i napili.

- Ja nikada pre toga nisam popila ni kap alkohola i nije mi bilo dobro. Kako sam završila u sobi ne sećam se, niti znam šta se sve dešavalo. Bilo je njih petorica oko mene, sećam se da su me držali za vrat, svašta su mi radili – u suzama se prisećala S.P. par dana nakon silovanja.

Nakon iživljavanja nad bespomoćnom devojkom, neko od osumnjičenih je pozvao taksi i vozaču platio da je odveze “negde do Deževskog puta i tu ostavi”.

Slučajno sam bila u blizini kada ju je taksista doveo. Kada sam je ugledala, umalo se nisam onesvestila. Vrat joj je bio sav modar, nije mogla da stoji na nogama i nije prestajala da plače. Tek je ujutru rekla šta se desilo, sestri pokazala ostale modrice po telu i tada je rešila da ih prijavi policiji. Nije mi jasno kakvi su ljudi mogli da siluju devojku sa smetnjama u razvoju koja jedva ima 40 kilograma – u šoku je jedna od komšinica.

Policija je od S.P. uzela izjavu i ubrzo privela svu petoricu osumnjičenih. Uzeti su njihovi, kao i DNK nalazi iz sobe u kojoj je devojka bila silovana, a ona je poslata na medicinski pregled koji je potvrdio njene navode.

S.P. živi sa sestrom i mlađim bratom, koji je takođe osoba sa smetnjama u razvoju, dok su joj roditelji preminuli.

http://www.blic.rs/vesti/hronika/namamili-je-na-rodjendan-napili-zlostavljali-mladicima-iz-novog-pazara-po-5-godina/tr3hevb

Подели на овим сајтовима

Да ли је ово стварно могуће, да ли сањам?

5 година затвора за силовање особе ометене у развоју, катастрофа.Зар за овакве људе мач не би био права казна?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Sasa Vojvoda рече

Да ли је ово стварно могуће, да ли сањам?

5 година затвора за силовање особе ометене у развоју, катастрофа.

Одлежаће годину-две. Остатак ће вероватно да добију условно...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Одлежаће годину-две. Остатак ће вероватно да добију условно...

И после кад неког убије, само чујеш..од раније познат полицији.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ђорђе Р рече

Претворисмо форум у црну хронику :(

Јест вала, али ово ме толико шокирало, не вјерујем да је могуће, силујеш особу ометену у развоју и за коју годину идеш вани. И ништа, људи тако пресуђују, да ли овај судија мисли да је ово одговарајућа казна, да ли бар на тренутак размисли како би се осјећао да му неко силује некога од породице, какав би се осјећао да починитељ добије  неколико година затвора.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Јелена011 рече

Sasa, gde ti zivis?

Obicno dobiju dve tri godine...ovo je kao "strogo" :(

Ма, сваки пут се изнова шокирам, ето, не знам која је највиша казна, није могуће да је само 5 година, они су свакако заслузили највећу, као и свако ко некога силује. Не знам, јел неко мисли да је 5 година довољно за некакву ресоцијализацију, да ли ће се они промијенити за 5 година, или ће најприје бити да нико ни неће радити на њиховој промјени, тамо ће се дружити са осталим монструмима и изаћи још горе будале него што су били. Размишља ли ико како је жртвама, њима је читав живот уништен.

Подели на овим сајтовима

Ја да се питам...на  тргу пред свима ( народом ) метак у чело са објавом на разглас " због чега " Мислим да је то једини начин да овако нешто више никоме не падне напамет . Знам да звучи Уа, бу, нацисто. Како беше у Душановом царству, којом си руком украо, та ти се ручица сецне....Драконски закони на куб.   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...