Jump to content

Панчево: Освештан богослужбени простор 11. пешадијског батаљона Прве бригаде КоВ


Препоручена порука

У касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ у Панчеву освештан је богослужбени простор 11. пешадијског батаљона Прве бригаде копнене војске.

IMG_4707r.jpg

Чин освећења, свету литургију и чин благосиљања славских дарова поводом прве крсне славе Свети праведни Јован Рус обавио је Епископ шумадијски и војни господин Јован.

Овом свечаном чину чији су домаћини командант 11. пешадијског батаљона, уједно и командант касарне, мајор Владан Коларић и свештеник у Првој бригади капетан Ђорђе Стојисављевић присуствовали су и командант Прве бригаде копнене војске бригадни генерал Жељко Петровић, заменик Градоначелника Панчева Предраг Живковић и многи други гости као и припадници 11. пешадијског батаљона и Центра за обуку и усавршавање подофицира.

IMG_4701r.jpg

Богослужбени простор у панчевачкој касарни је четврти у Првој бригади копнене војске, тако да сада у сва четири гарнизона у којима се налазе јединице ове бригаде постоји место где припадници јединице могу задовољити своје верске потребе.

Уз освећење богослужбеног простора изведено је и прво унапређење и то заставника Милa Даљевића у први црквени чин чтец (читач).

logo.gif

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...