Jump to content

Велики успех српских стонотенисера са инвалидитетом: Цуре првакиње света, момци-трећи на свету!

Оцени ову тему


Препоручена порука

Стонотенисерке Србије првакиње света

Женска екипа Србије освојила је златну медаљу на екипном Првенству света у стоном тенису за особе са инвалидитетом.

serbia_18_05_17.jpg

На такмичењу у Братислави, наша екипа је наступала у саставу Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић и Кристина Аранчић, а на великом успеху честитао им је министар спорта и омладине Вања Удовичић.

„Честитам нашим Борислави, Нади и Кристини, њиховом стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије освајање светске златне медаље! Хвала вам шампионке што сте овим сјајним вишегодишњим низом медаља још једном доказале да је Србија земља најбољих светских параолимијских спортиста!“, навео је у честитки министар Удовичић.

Градоначелник честитао златним стонотенисеркама

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је женској екипи Србије која је освојила златну медаљу на екипном Првенству света у стоном тенису за особе са инвалидитетом у Братислави.

„Борислава, Нада и Кристина заједно су са својим стручним тимом освојиле најсјајније светско одличје. Честитам нашим хероинама, јединственим борцима и спортистињама чији дух не посустаје ни пред највећим изазовима. Годинама смо сведоци њиховим изузетним спортским подвизима, а ово признање, након фантастичног успеха на недавно одржаној Параолимпијади, чини да су нам срца пуна. Хвала им на овој шампионској титули и што име Србије проносе светом на најбољи могући начин. Посебно смо поносни на чињеницу да су у такмичењу учествовале две Новосађанке, Борислава Перић-Ранковић и Нада Матић, које су нам већ много пута донеле радост са разних такмичења. Град Нови Сад ће наставити да улаже у обезбеђивање свих услова неопходних за њихово тренирање, за даљи развој параолимпијског спорта, као и да пружа снажну подршку онима који су понос нације“, нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Српски стонотенисери -ТРЕЋИ НА СВЕТУ!

Бронза за српске стонотенисере на СП у Братислави

Palikuca.jpg

Митар Паликућа, Дарко Бабић и Будимир Малешић освојили су бронзану медаљу на Светском екипном првенству у стоном тенису за особе са инвалидитетом у Братислави, чиме су се придружили златним стонотенисеркама.

Паликући, Бабићу и Малешићу честитке су на том великом успеху упутили председник Владе Србије Александар Вучић и министар спорта Вања Удовићић.

„Данас је у Братислави освојена још једна медаља за Србију. Уз најискреније честитке, желим вам да и на наредним такмичењима постижете овако добре резултате“, истакао је у честитки председник Владе Александар Вучић, саопштено је из Владе.

РТВ/РТС/ПАТРИОТ

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...