Jump to content

Упокојио се наш брат Крис Корнел

Оцени ову тему


Препоручена порука

Певач бендова Саундгарден и Аудиослејв изненада је преминуо 17 маја ,узрок смрти још није познат...:(

Иначе Крис је православац ...нека га Господ усели у насеља рајска,заслужио је...

Preminuo Chris Cornell, pevač bendova SOUNDGARDEN i AUDIOSLAVE

Крис као кум:

Image may contain: 1 person

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Одговори 42
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Иначе им`о је гласину, мог`о је у опери певати

Ево ова из Бонда 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Да су многи уметници кроз своја дела трагали за Смислом, то и није некаква новост. Да се Смисао најбоље може уочити кроз визуелни доживљај, сведоче нам многа ликовна дела, како црквена, тако и профана.

Можда Га ја мало теже пронаћи и уочити у музичким делима, сем ако она нису a priori настала за религијске потребе, али као теорема, веома велику потребу за доказивањем имају многе песме и уметници из света рок музике.

Иако су за рок музику везане многе контроверзе које се „врте“ око распусног живота музичара испуњеног дрогом, алкохолом и промискуитетним понашањем, постоје и многи другачији примери.

wBoktkqTURBXy81NDdjZjQwNGEwYWQ0MDBhNGNkZGVjZTZkMWM0ZjMxMy5qcGVnkZMCzQOOAA

Град Сијетл је као и многи други индустријски центри у Америци, 90-их година упао у велику економску кризу, која је резултовала депресијом. Како економском, тако и у сваком другом погледу. Ипак, тај период је „породио“ један нови правац у оквиру рок музике, који ево већ готово четврт века има своје присталице широм света, па тако и код нас у Србији. Неку врсту „неопанка“. Амери су га назвали „гранџ“, а „покер гранџ асова“ из Сијетла су „Нирвана“, „Алис ин чејнс“, „Прл џем“ и „Саунд Гарден“. Сваки особен на свој начин, а за нас је занимљив овај потоњи, по свом певачу Крису Корнелу.

Крис Корнел је рођен у Сијетлу 1964. године, а музичку каријеру, за коју је инспирацију нашао у опусу „Битлса”, почео је као гитариста у бенду „Шемпс”, који је изводио обраде туђих хитова.

chris-cornell-640x360

А онда је 1984. године основао „Саундгарден“. Ипак, требало је читавих седам година, до албума „Badmotorfinger”, и платинастог тиража, па да се за Корнела и екипу чује. И ван граница САД.

А планетарни успех стиже са плочом „Superunknown” из 1994. године. Синглови са овог албума, који је дебитовао на првом месту „Билбордове” листе, „Spoonman” и „Black Hole Sun” овенчани су и са две „Греми” награде.

Крајем деведесетих, Корнел започиње соло каријеру, али 2001. година означава још једну прекретницу у његовом музичком развоју, с обзиром на то да тада са неким члановима чувеног америчког састава „Rage Against the Machine” оснива бенд „Аудиослејв”. Истоимени албум ове групе достигао је троструки платинасти тираж широм света.

qfxktkqTURBXy8yZDg4YzY0Mjk5M2I5ZWQwZGQxOTNkZDYzNWNjZjIyZC5qcGVnkZMCzQOOAA

Током каријере овај певач, композитор и гитариста објавио је пет соло албума и сарађивао је са многим колегама. Као и многе музичаре, и његову каријеру пратиле су приче о зависности од наркотика и алкохола, што је и сам Корнел, познат и по снажном вокалу, са распоном од безмало четири октаве, признао у више интервјуа.

„Дуго ми је требало да схватим да је боље бити ’чист’. Лечење ми је доста помогло да избегнем тешку депресију у коју упадну готово сви који су били зависни од дроге и алкохола”, изјавио је једном приликом.

Прекретницу у његовом животу, како је и сам признао више пута чини склапање брака са Вики Карајанис, када Крис који је иначе рођен и одгајан као римокатолик, прелази у православну веру. 

chris cornell 2

Иако се на први поглед кроз један део његовог музичког израза не може приметити утицај православља и религиозности уопште, ипак нека његова промишљања о животу, о односу према ближњем, о одрастању њихове деце, кћерке Антоније (Тони) и сина Кристофера, њиховог крштења у православној цркви, оснивање хуманитарне фондације за сиромашну и децу без дома, ипак указују да је Крис на неки начин спознао Смисао…

Нажалост, како су агенције јавиле, Крис је након јучерашњег концерта у Детроиту преминуо. Бог нека му души опрости.

01.png

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Царство му Небеско! Дани слушања његовог гласа имају посебан укус.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Након концерта се вратио на бину и свирао још сат времена за пар људи који су остали у сали...после неколико сати је извршио самоубиство :-( 

Нека га Бог у Царство своје прими.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...