Jump to content

Архимандрит Иларион (Лупуловић): „Мој пут ка Христу и светињама Косова и Метохије” (текст, фото, аудио)

Оцени ову тему


Препоручена порука

Архимандрит Иларион (Лупуловић): „Мој пут ка Христу и светињама Косова и Метохије”

 

Архимандрит Иларион (Лупуловић) у Врбасу одржао предавање на тему : ,,Мој пут ка Христу и светињама Косова и Метохије ”

http://beseda.rs/arhimandrit-ilarion-lupulovic-moj-put-ka-hristu-i-svetinjama-kosmeta/

 

Предавање у организацији Српске православне Црквене општине врбашке, а уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа бачког Г. Иринеја, одржано је 10. маја 2017. године. Предавање је одржао високопреподобни архимандрит Иларион Лупуловић на тему Мој пут ка Христу и светињама Косова и Метохије.

Архимандрит Иларион Лупуловић је рођен 1974. године у Београду као Растко Лупуловић. Пре одласка у манастир Високи Дечани бавио се глумом. Познат је по улогама у филмовима: Пакет аранжман, Биће боље, Вуковар једна прича, као и култној серији Отворена врата. Замонашио се у манастиру Високи Дечани 1996. године. Епископ рашко- призренски Г. Теодосије га је поставио за игумана манастира Драганац код Гњилана 2013. године.

Током предавања отац Иларион је      истакао да истински побожни хришћани никада не истичу своју побожност, већ да на основу њихових дела ми то уочавамо. Свако ко истински верује у Христа Господа осећа велику благодат која је на њему, а коју је задобио кроз свету Цркву. Такав хришћанин је срећан човек који своју срећу пројављује и она је видљива. Уколико је константно нерасположен, тужан потребно је да уочи да није проблем ван њега већ искључиво у њему.

После предавања уследила су питања постављана од стране публике. Својим присуством дела братства манастира Ковиља и Драганца остварила се пуноћа хришћанске заједнице која је завршена трпезом љубави која је приређена од стране Српске православне црквене општине Врбашке као и општине Врбас.

2-225x300.jpg

 

 

 

ЗВУЧНИ ЗАПИС ПРЕДАВАЊА:

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...