JESSY Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 У уторак, 7. марта 2017. године, у оквиру 34. заседања Савета за људска права Уједињених нација (УНХЦР), одржана је у сали палате Уједињених нација у Женеви Међународна конференција под називом Узајамно поштовање и мирољубив суживот као услов за међуверски мир и стабилност; подршка хришћанима и другим заједницама. У раду конференције је учествовао и Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј који се присутнима обратио са посебним рефератом. Епископа Андреја пратили су на овај важни догађај парох женевски јереј Александар Ресимић и секретар Црквене општине у Женеви г. Владимир Станковић. Седници је присуствовао и амбасадор Србије при Уједињеним Нацијама г. Владислав Младеновић са сарадницима који су одлично организовали протокол учешћа Преосвећеног Епископа г. Андреја. Конференцију су организовали високи државни и црквени представници Русије, Свете столице, Јерменије и Либана, а подржали су је сталне мисије при УН у Женеви Србије, Бразила, Грчке, Кипра, Мађарске, Хрватске и Шпаније. Конференција је део опште дискусије коју је пре две године, током заседања Савета за људска права Уједињених нација, на предлог Либана, Русије и Ватикана прихватила група од 65 земаља, потписница заједничког документа под називом Подршка хришћанима и другим заједницама који се односи нарочито на драматичну ситуацију у региону Блиског Истока и Северне Африке. Међу говорницима на овом изузетно важном заседању били су министри спољних послова Републике Мађарске и Републике Хрватске, представници Владе Републике Србије и бројни амбасадори сталних мисија при УН у Женеви. Са црквене стране у раду конференције учествовали су Његово Високопреосвештенство Митрополит волоколамски г. Иларион, председник Одељења спољних црквених веза Руске Православне Цркве, бројни високи представници Православних Цркава Русије, Грчке и Кипра, представници Римокатоличке Цркве и Светског Савета Цркава, као и других високих међуверских тела. Догађај је привукао велику пажњу представника невладиних сектора, академија и медија. Учесници конференције су изразили забринутост због учесталог насиља против хришћана у савременом свету које је попримало стравичне форме истребљења и верског чишћења, нарочито у региону Блиског Истока и Северне Африке али и на територији Украјине и Косова и Метохије. Опстанак хришћанских заједница у овим деловима света доведено је у питање због прогона од стране екстремистичких група, због физичког истребљења голоруког народа са својих древних огњишта и због скрнављења њихових културних добара. Поздрављена је заједничка декларација усвојена у Хавани прошле године од стране Патријарха московског и све Русије г. Кирила и Папе Фрање у којој се апелује на Међународну заједницу да предузме хитне мере заустављања истребљења и егзодуса хришћана са Блиског истока. Говорници су се позивали на многобројне извештаје о растућем радикализму усмереном против хришћанских заједница у поменутим областима кроз наметање вредносних система који су у супротности са хришћанским ставовима и учењем. Поред дубоке забринутости, учесници конференције су једногласно изразили своју спремност да се кроз дијалог и поштовање различитости и кроз обнову система вредности настави борба за општи одрживи мир у свету. Такође је назначена и важност промовисања појачаног међународног дијалога верских заједница како би се сачували правда и мир у свету, и наставио пут подједнаког развоја друштва. Извор: Епархија аустријско-швајцарска Хришћански свет View full Странице АлександраВ and ines је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 ...ja sam baš danas dobila odgovor na jedan moj predlog, između ostalog, da se ne brinem mnogo nego da jednostavno prihvatim činjenicu da će jednostavno muslimani zavladati i da će hrišćani biti manji od manjine jer Velesile formiraju Svet po svojoj volji i to je tako tu se ništa ne može... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 11 минута, ines рече ...ja sam baš danas dobila odgovor na jedan moj predlog, između ostalog, da se ne brinem mnogo nego da jednostavno prihvatim činjenicu da će jednostavno muslimani zavladati i da će hrišćani biti manji od manjine jer Velesile formiraju Svet po svojoj volji i to je tako tu se ništa ne može... Ne znam ko ti je to rekao, ali nece da bude bas tako. Takvo misljenje ne samo da je ocajnicko i bezverno, nego se potpuno kosi sa elementarnim cinjenicama iz stvarnosti koju poznajemo - u pogledu i hriscana, i muslimana, i ostatka sveta. Кратос, "Tamo daleko", Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 10 минута, ines рече ...ja sam baš danas dobila odgovor na jedan moj predlog, između ostalog, da se ne brinem mnogo nego da jednostavno prihvatim činjenicu da će jednostavno muslimani zavladati i da će hrišćani biti manji od manjine jer Velesile formiraju Svet po svojoj volji i to je tako tu se ništa ne može... A Bog se ništa ne pita? ines, JESSY, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 Треба прво да се окренемо сами себи и себе да доведемо у непоколебљиво стање и да нам нико не може да нас доведе до тога да се поколебамо у вери. На такав начин ће мо највише допринети својој вери и када би део верника тако урадило, наша вера не би била никада у опасности. Једноставно у овом данашњем свету не смемо да будемо поколебани и ако има гомила странпутица. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Илић Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 Треба да увијек будемо окренути ка Христу. Да живимо у Христу. Само тада ћемо бити избављени од очајања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан С. Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 ...ja sam baš danas dobila odgovor na jedan moj predlog, između ostalog, da se ne brinem mnogo nego da jednostavno prihvatim činjenicu da će jednostavno muslimani zavladati i da će hrišćani biti manji od manjine jer Velesile formiraju Svet po svojoj volji i to je tako tu se ništa ne može... Па пише је права вера мало стадо, а не велико!Sent from my SM-G920F using Pouke.org mobile app ines је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука