Jump to content

Препоручена порука

"Građani nisu glasali za Tiransku platformu"

Makedonska partija VMRO-DPMNE pozvala je Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) i lidera te stranke Zorana Zaeva da prihvate raspisivanje novih izbora.

IZVOR: TANJUG 
  
Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski (Getty Images)
 
Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski (Getty Images)

Oni su naveli da bi ti izbori, kako kažu, predstavljali i glasanje o Tiranskoj platformi.

"Građani nisu glasali za Tiransku platformu na decembarskim izborima. Ta ili bilo koja druga platforma izrađena u nekoj drugoj zemlji ne može i ne sme biti uslov za formiranje vlade u Makedoniji", saopštila je VMRO-DPMNE, prenosi MIA. 

Važno je, ističe se u saopštenju, sprečiti posledice ucene i primene platforme, što bi "rezultiralo redefinisanjem Makedonije i donelo opasnost od tenzija", navodi makedonska agencija. 

"Ukoliko Zoran Zaev nije siguran u svoj rejting i podršku, verujemo da bi SDSM trebalo da odbaci platformu i sve elemente koji vode ka binacionalnoj državi. U tom slučaju, VMRO-DPMNE pružiće podršku SDSM-u u vezi sa formiranjem vlade", zaključuje se u saopštenju.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=03&dd=04&nav_category=167&nav_id=1236525

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Sputnjik: Albanci i Srbiji spremaju "Tiransku platformu"?

Ustav Albanije kaže da sva prava Albanaca treba da brani država Albanija, rekao je za Sputnjik Jonuz Musliju, predsednik nacionalnog saveta Albanaca.

IZVOR: SPUTNJIK 
  
Getty Images
 
Getty Images

On je to rekao povodom dolaska albanskog predsednika na jug Srbije.

Posle takozvane "Tiranske platforme“ Edija Rame, namenjene makedonskim Albancima, i ratnog pokliča Hašima Tačija, upućenog njima "da ne popuštaju“ albanska "ofanziva“ stiže i na jug Srbije i to u vidu posete Bujara Nišanija, predsednika Albanije koji 7. marta namerava da poseti jug Srbije, tačnije, Bujanovac i Preševo, navodi Sputnjik. 

Ovo je prva poseta albanskog šefa države Srbiji posle 69 godina. Prethodni predsednik Albanije u Srbiji je bio 1948. godine, kad je u našoj zemlji bio Enver Hodža. 

Da li je poseta Nišanija jugu Srbije samo deo diplomatske ofanzive Albanaca i može li se posle njegovog dolaska očekivati i neka nova "tiranska platforma“ za našu zemlju, slična onoj u režiji Rame u Makedoniji? 

Predsednik nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju za Sputnjik je potvrdio da predsednik Albanije dolazi u posetu Albancima sa juga Srbije, kao i da će imati niz susreta sa albanskim predstavnicima, ali ne i sa zvaničnim Beogradom. Musliju kaže da je cilj ove posete da se predsednik Albanije lično upozna sa položajem i statusom Albanca na jugu Srbije. 

"On dolazi da poseti Albance. Jer Ustav Albanije kaže da sva prava Albanaca treba da brani država Albanija“, rekao je Musliju za Sputnjik. 

Upitan da pojasni šta to tačno znači, Musliju je dodao da se to odnosi na diskriminaciju i položaj Albanaca u Preševskoj dolini i "toliko muka i nepravednosti prema Albancima. Nišani je o svemu upoznat. 

"Ali hoće i sâm da opipa situaciju — da li se poštuju naši simboli, kako i iz čega uče naša deca, da li postoji sloboda kretanja i sva prava“, napominje Musliju. 

Osim ovih pitanja, on kaže da će sa albanskim predsednikom takođe razgovarati opširnije i o Asocijaciji albanskih opština usvojenoj kao pandan još neformiranoj Zajednici srpskih opština na Kosovu. 

Da li će se usvojiti i nekakva zajednička platforma po uzoru na "tiransku“ posle Nišanijeve posete jugu Srbije Musliju kaže: 

"Za sada je ovo samo poseta tokom koje će se sresti sa svim političkim liderima Albanca u Preševskoj dolini i tu ćemo razgovarati o svemu. O Asocijaciji koju smo usvojili još 2015. Mi čekamo reciprocitet u odnosu na Kosovo i ZSO i tu ni Evropa ne može da se ponaša drugačije prema Albancima nego prema Srbima na Kosovu. Treba poštovati zakon EU“. 

Tokom posete jugu Srbije Nišani će obići i Bujanovac i Preševo, posetiće i školu u Velikom Trnovu, a Musliju kaže da poseta albanskog predsednika neće ni na koji način povećati tenziju, jer cilj posete je da "privole“ Albaniju da više ulaže u privredne i kulturne projekte koji su za lokalne Albance preko potrebni. 

Musliju kaže da je ova poseta značajna i po tome jer znači da je došlo vreme da problemi Albanaca iz Preševske doline dođu u prvi plan i za državu Albaniju.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=03&dd=04&nav_category=11&nav_id=1236471

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, RYLAH рече

Predsednik nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju za Sputnjik je potvrdio da predsednik Albanije dolazi u posetu Albancima sa juga Srbije, kao i da će imati niz susreta sa albanskim predstavnicima, ali ne i sa zvaničnim Beogradom.

Каква је ово бре спрдачина!? Како може председник једне државе да дође у посету другој држави, а да нема контакта са званичним властима те државе током посете?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Каква је ово бре спрдачина!? Како може председник једне државе да дође у посету другој држави, а да нема контакта са званичним властима те државе током посете?

Као туриста. Можда хоће да посети Нишку тврђаву. :)))

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Bilo kako bilo, ali Albanci se ponasaju kao sposobni politicari, u granicama svojih mogucnosti.

Kapa dolje. A mi? A Makedonci?

Jednostavno, Albanci imaju jasno formiranu spoljnju i nacionalnu politiku i aktivni su u njenom sprovodjenju.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Juanito рече

Као туриста. Можда хоће да посети Нишку тврђаву. :)))

Ako ih uspije ubijediti da otvore fabriku kolaca i sladoleda, od njega dosta :D Srbija spomenik da mu digne za omogucena gastrointestinalna i taktilna uzivanja, a Albancima da da autonomnu pokrajinu Sljadoljedovo :D

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ћириличар рече

Jednostavno, Albanci imaju jasno formiranu spoljnju i nacionalnu politiku i aktivni su u njenom sprovodjenju.

По мени, Албанци немају никакву далеку перспективу. Политика им је као у разбојника, а то што ће свакако једном стићи правда се занемарује.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Biće rata sa šiptarima širom Balkana.Živi bili pa videli.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Link to comment
Подели на овим сајтовима

"Neki kažu da Tiranska platforma osuđuje srpsku vojsku"

Zagreb -- Lider SDSM Zoran Zaev branio je u izjavi za HRT Tiransku platformu albanskih stranaka u Makedoniji za formiranje vlade sa njegovom strankom.

IZVOR: TANJUG 
  
Foto: Tanjug
 
Foto: Tanjug

Kako kaže, nema ništa loše u tome što u njoj postoji formulacija kojom se osuđuju vojske iz prošlog veka zbog ubijanja civilnog stanovništva.

"Neki aludiraju na to da su to bile srpske vojske, neki da su bile nemačke, italijanske ili bugarske, za vreme fašizma i Drugog balkanskog rata. Međutim, osuđivanje da su vojske ubijale civile nije ništa strašno", ocenio je Zaev. 

On je kazao da je "izgovor da neko Makedoniji želi zlo zaista neutemeljen". 

"Razlog opravdavaju time da je ta deklaracija potpisana u Tirani. Deklaracija je sastavljena u Makedoniji kao deo njihovih predizbornih programa, ali su se sastali u Albaniji kako bi se sve stranke Albanskog bloka okupile na jednom mestu", rekao je lider socijaldemokrata. 

HRT navodi da je povodom političke krize u Makedoniji, koja je počela nakon što je predsednik te zemlje Đorđe Ivanov odbio da dodeli mandat za sastav vlade Zaevu koji je imao potvrđenu natpolovičnu podršku u parlamentu nakon nedavnih izbora, lider SDSM izjavio da ipak ne očekuje nasilje i sukobe. 

"Svi se toga bojimo, ali sam uveren da se to neće dogoditi. Da je trebalo da se dogodi, dogodilo bi se puno ranije. Pregovorima smo došli do ovoga. Srećan sam i ponosan što smo hemijskom olovkom i glasom skinuli režim sa vlasti. Ne mora da se lije krv da bi pao režim", naveo je Zaev. 

On je situaciju u Makedoniji ocenio "krajnje apsurdnom". 

"Verujem da je ovo privremena situacija, jer svet nam se smeje. Ovo demokratija ne poznaje, ovo je toliko kontradiktorno da to ne možete objasniti nikome. Dobijanje mandata može da znači i da možda nećemo uspeti da sastavimo vladu, ali sa 67 od 120 poslanika imamo pravo da dobijemo priliku", izjavio je Zaev.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=03&dd=05&nav_category=167&nav_id=1236984

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Partija evropskih socijalista pozvala Ivanova da uruči mandat Zaevu

Srna | 05. 03. 2017 - 18:52h
 
 

Partija evropskih socijalista (PES) pozvala je danas predsednika Makedonije Đorđe Ivanova da deluje za opšte dobro svoje zemlje i da se uzdrži od pristrasne politike u aktuelnoj političkoj krizi.

Đorđe Ivanov
Foto: A. P. / RAS SrbijaĐorđe Ivanov
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

U parlamentarnoj demokratiji mora se dozvoliti kandidatu koji ima većinu da formira vladu, u uslovima kada uživa podršku većine poslanika, navodi se u saopštenju predsednika PES-a Sergeja Staniševa.

 

"Ivanov mora da ostane lojalan državi i Ustavu kome se zakleo. On ne sme da drži u zatočeništvu volju naroda samo zbog interesa svoje stranke", navedeno je u saopštenju.

Partija evropskih socijalista ocenjuje da blokiranje funksionisanja makedonskih institucija nije samo pogrešno, već i opasno.

"To može da zapali međuetničke podele i da dovede do otvorenog sukoba. Pozivamo Ivanova da bude odgovoran i dodeli mandat Zoranu Zaevu", navodi Stanišev.

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov odbija da dodeli mandat Zaevu zbog prihvatanja zajedničke platforme albanskih političkih stranaka.

Ivanov je ranije rekao da u skladu sa Ustavom neće imenovati za mandatara "nekoga ko pregovara na osnovu platforme strane zemlje, koja se koristi za ucenjivanje Makedonije, ugrožavanje njenog suvereniteta, nezavisnosti i unitarnog karaktera".

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Zaev pozvao Ivanova i Gruevskog da omoguće mirnu predaju vlasti

Beta | 05. 03. 2017 - 18:22h
 
 

Lider Socjaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev izjavio je danas da je nova makedonska vlada pred formiranjem i da to više niko ne može da spreči.

Zoran Zaev
Foto: Tanjug/APZoran Zaev
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

Njegova vlada, za koju je, kako je istakao Zaev, glasala većina građana, njih oko 700.000, brinuće se za sve žene, za svu decu i vodiće brigu o svim građanima Makedonije.

 

Sa Marša žena u Đevđeliji, Zaev je pozvao predsednika Makedonije Đorđa Ivanova i Nikolu Gruevskog, lidera vladajućeg VMRO DPMNE i bivšeg premijera da omoguće mirnu primopredaju vlasti.

- Iako imamo većinu od 67 poslanika ne žele da predaju vlast, banalne izgovore pronalaze samo da nam ne predaju, a mi primopredaju vlasti želimo da obavimo na lep i miran način - rekao je lider opozicije.

Zaev je pozvao žene koje su prisustvovale maršu povodom 8. marta, da političkim protivnicima iz VMRO DPMNE pošalju lepu sliku za "lepu" promenu vlasti.

- Hajde da našim političkim protivnicima ispratimo 20 do 30 hiljada lepotica, da vide zašto je lepo da promenimo vlast. Dozvolite da sa podignutim zastavicama napravim jednu lepu sliku za lepu promenu vlasti - rekao je Zaev.

Kako je istakao, Makedonija će biti društvo jednakih građana i to niko više ne može da spreči.

- Demokratski procesi su započeti, nazad nema! Sa partijama sa kojima smo obezbedili parlamentarnu većinu smo u tome saglasni - rekao je lider SDSM Zoran Zaev, koji je parlamentarnu većinu napravio sa albanskim strankama DUI, Besa i Alijansa za Albance.

Stranka Nikole Gruevskog jutros je ponovo zatražila vanredne parlamentarne izbore, zajedno sa predstojećim lokalnim izborima, zbog "očuvanja unitarnosti države",na šta je SDSM odogovrila da VMRO DPMNE time "samo želi da izbegne odgovornost za kriminal".

Kriza u Makedoniji se dodatno zaoštrila u sredu kada je predsednik Đorđe Ivanov odbio da dodeli mandat za formiranje vlade lideru SDSM Zoranu Zaevu, iako je formirao parlamentarnu većinu sa albanskim strankama, a istovremeno su počeli i protesti pristalica Nikole Gruevskog.

Ivanov je tada obrazložio da mu "savest i Ustav ne dopuštaju da da mandat osobi ni partiji čija je platforma rušenje suvereniteta Makedonije", aludirajući na Deklaraciju albanskih stranaka koje su postavile kao uslov za formiranje vlade.

Lider SDSM Zoran Zaev je parlamentarnu većinu sa 67 poslanika u parlamentu od 120 mesta formirao sa tri stranke Albanaca u Makedoniji, koje su odbacile optužbe da njihova deklaracija ruši suverenitet Makedonije.

Podršku formiranju te koalicije i buduće vlade dali su EU, SAD i NATO.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

GRUEVSKI NE ODUSTAJE "Makedonci glasali za pobedničku partiju, a vlast bi da grade GUBITNICI I ALBANCI"

Tanjug | 05. 03. 2017 - 13:45h
 
 

Prihvatanje platforme stvorene u drugoj državi i na inicijativu strane vlade nije u skladu sa normalnim tokovima politike u bilo kojoj zemlji na svetu, izjavio je danas lider makedonske VMRO-DPMNE Nikola Gruevski.

KbnktkpTURBXy9mMDhlZTg2ZTk1MWE2Y2RlMDM0M
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

- Zamislite da u vašoj državi neko donese platformu iz druge države i posle je neka partija prihvati i kaže da to sto smo rekli pre izbora nema veze i sada ćemo ovo da uradimo - rekao je Gruevski.

 

On je, govoreći o takozvanoj "Tiranskoj platformi", rekao da je ta platforma doneta "u drugoj državi, u Tirani, pod pokroviteljstvom vlade u Tirani, odnosno pod pokroviteljstvom premijera Edija Rame".

Prema rečima Gruevskog, partija Besa je navela da je inicijativa i sve što se dogodilu stiglo od albanske vlade i od premijera Rame, kao i da su albanske partije iz Makedonije bile pozvane u Albaniju da razgovaraju o platformi i da je na kraju prihvate.

- Zajedno su stali iza platforme osmišljene u drugoj državi, a odnosi se na našu državu - rekao je Gruevski.

Navodeći da je veliki broj elemenata platforme u susprotnosti sa Ustavom Makedonje, on je naveo da je narod to prepoznao i da vidi da se radi u sklad sa određenim scenarijem u kome se želi da napravi dvonacionalna država u kojoj će Albanci imati jednu privilegovanu poziciju u odnosu na druge etničke zajednice u Makedoniji.

On je rekao da postoje dve opcije za SDSM. Prema njegovim rečima, najbolji izlaz su prevremeni parlamentarni izbori.

- Ionako bi trebalo da imamo lokalne izbore u maju ove godine. Navršava se četiri godine od prethodnih lokalnih izbora tako da ćemo imati izbornu atmosferu. To je šansa za SDSM da izađe sa platformom koju je prihvatila i kaže njene detalje, a ako građani misle da je to dobro neka izađu i glasaju za nju. Ako pobede mi necemo imati ništa protiv, povućićemo se u opoziciju jer će to biti odluka naroda - rekao je Gruevski.

Kako kaže, drugi izlaz je da odustanu od platforme, pa će dobiti podršku VMRO-DPMNE za formiranje manjinske vlade.

- Mi im nudimo varijantu, sobzirom da je u pitanju partija i vođstvo partije koje je ucenjeno i koje po svaku cenu želi da dođe na vlast, da ne uđu u vlast sa albanskim partijama i odustanu od platforme i dobiće podršku VMRO-DPMNE - rekao je Gruevski.

Dodaje i da su SDSM-a stigle čudne poruke koje najviše vode ka tome da ne prihvataju tako nešto iako to nije najjasnije objašnjeno.

On je kazao i da SDSM, koja je na izborima osvojila 49 mandata, želi po svaku cenu da dođe na vlast, iako je na izborima pretrpela poraz.

- Najveći broj glasova Makedonaca dobila je VMRO-DPMNE, SDSM je poražen, iako ima veliki broj glasova - deo makedonskih, a deo albanskih, ta partija nema većinu. Sa tom koalicijom, na neki način, Makedonci u Republici Makedoniji biće u opoziciji, a Albanaci biće vlast - rekao je Gruevski.

Prema njegovim rečima, u Makedoniji ima ozbiljnih političkih tenzija jer se narod oseća prevarenim.

Kako kaže, kada se narod oseća prevarenim, jedan ili dva meseca posle izbora, on će reagovati, kao i u svakom demokratskom društvu.

- To stvara dodatne tenzije posebno kod onih koji su narod prevarili. Oni ponovo podcenjuju narod i prave planove kako da zaobiđu narodnu volju. Svako izbegavanje volje naroda i izborna prevara u svakoj demokratskoj državi izaziva revolt i tenzije - rekao je Gruevski.

Smatra da treba da se sledi volja naroda i da ne može da se primenjuje nešto uz pomoć sile doneseno iz druge države, da ne smemo da imamo ucenjene političare koji će da postanu premijeri.

- U tom duhu pozivam opoziciju da sledi narod. Mi sledimo volju naroda i nastavićemo to da činimo - zaključio je Gruevski.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Фрчкоски: Формираћемо власт и без Иванова

недеља, 05.03.2017. у 15:06

Илустрација (Фото Танјуг)

СКОПЉЕ - Бивши председнички кандидат опозиционе македонске СДСМ Зорана Заева поручује да та странка може да формира владу и мимо председника Ђорђа Иванова, који одбија да Заеву повери мандат за састав владе.

Иванов није кључни фактор у формирању власти, тврди Фрчковски за Танјуг и истиче да парламент може да конституише већину и формира владу, али је пре тога неопходно изабрати председника Собрања.

Фрчковски каже да је неопходно поштовати Устав, те да је у складу са највишим државним актом немогуће игнорисати већину бирачког тела од 620.000 гласача и 67 мандата, колико је Заев обезбедио у скупштини на последњим парламентарним изборима.

„Свидело се то некоме или не, демократски узуси се не могу прескочити, а ти гласови се не могу дезавуисати”, рекао је Фрчкоски. (Танјуг)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Вихорна времена Републике Македоније

Аутор: Митко Арнаудовнедеља, 05.03.2017. у 08:00

Тачно три месеца након одржавања републичких избора Република Македонија и даље нема нову владу. Иако је постојало уверење да су избори прави пут за решавање политичке кризе, ствари нису ишле у том смеру.

До суштинске компликације дошло је оног тренутка када су све албанске странке на политичкој сцени у координацији с албанским премијером Едијем Рамом усвојиле свеалбанску платформу за заштиту и унапређење права Албанаца.

Ова платформа је састављена од неколико тачака, но оно што је најспорније у њеном садржају представља имплементацију албанског језика као другог официјeлног језика у Македонији, као и усвајање декларације о осуди геноцида над Албанцима, за који актуелна албанска политичка елита сматра да је почињен у периоду од 1912. до 1956. године.

Лидер ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, коме је председник Македоније Ђорђе Иванов после избора поверио мандат за састав владе, није у томе успео. Његова странка то је правдала чињеницом да се противе идеји да албански језик буде постављен на истој равни с македонским јер, како они кажу, у Македонији живи око 25 одсто Албанаца у односу на укупно становништво.

С друге стране, представници албанске Демократске уније за интеграцију (ДУИ) су навели да је ВМРО-ДПМНЕ прихватио све услове албанских странака за састав нове владе, али се успротивио идеји за наставак функционисања Специјалног тужилаштва.

Опозициони СДСМ, након неуспеха Груевског, био је убеђен да по аутоматизму, мандат за састав владе председник треба да повери другој странци са највише освојених мандата.

Међутим, македонски председник је након консултација с правним експертима и представницима парламентарних странака одлучио да мандат додели оној странци која буде обезбедила скупштинску већину.

Лидер СДСМ Зоран Заев био је убеђен да ће он успети да састави већину.

Поново су били кључни преговори са ДУИ. Опет је у центру пажње била чувена албанска платформа. Медији блиски Николи Груевском оптуживали су СДСМ да прихвата све услове албанских странака само да би формирала владу.

Македонска јавност је била под великим притиском. Имплементација албанског језика била је схваћена као потенцијална кантонизација или федерализација македонске државе, а усвајање декларације о геноциду над Албанцима као чин који ће трајно дестабилизовати односе између Срба и Македонаца.

И поред многобројних притисака, СДСМ и ДУИ су се договорили. Лидер ДУИ Али Ахмети поверио је мандате своје странке Заеву, наводећи да је то само први корак у преговорима за састав владе.

Ситуација у Македонији ипак није одблокирана. Македонски председник је одбио да повери мандат Зорану Заеву и поред тога што је обезбедио потписе за скупштинску већину. Иванов је такву одлуку образложио заштитом државних интереса.

У саопштењу је навео да не планира да даје мандат оним политичким функционерима који спроводе политике других држава у Македонији и да неће да прихвати ниједну платформу која је састављена у кабинетима политичких функционера суседних земаља. Притом, наравно, мислећи на албанског премија Едија Раму.

Таква одлука председника за опозициони СДСМ представљала је флагрантно кршење македонског устава. Они указују да председник нема право да одбије да додели мандат партији која је обезбедила скупштинску већину.

С друге стране, у редовима ВМРО-ДПМНЕ таква одлука председника протумачена је као јасан државнички чин.

За представнике ДУИ, таква одлука може да доведе до продубљивања политичке и институционалне кризе, односно до нове међуетничке нетрпељивости. Ни премијери Албаније и самопроглашеног Косова нису пропустили прилику да прокоментаришу одлуку македонског председника. На својим друштвеним мрежама упозорили су Иванова да се постојање ове државе без Албанаца доводи у питање.

Истовремено, заинтересованост за широку политичку коалицију у циљу стабилизације не постоји, док је притисак међународног фактора и непосредног суседства све израженији. Да ли је постојање македонске државе заиста под знаком питања или се ова држава, како би рекао бивши македонски председник Киро Глигоров, поново суочава са етапом „вихорних времена“?

Уредник спољне рубрике часописа „Српска економија”

Извор

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...