Jump to content

Дејвид Џејсон (Дел Бој): Простаклук је свуда, људи мешају успех са новцем и славом

Оцени ову тему


Препоручена порука

Легендарни Дејвид Џејсон, омиљени Дел Бој из култне серије "Мућке" није превише задовољан тиме у ком смеру је отишла индустрија забаве, па ни друштво уопште.

delboj_i_rodni.jpg

„Колега Рони Баркер ми је дао најбољи савет у каријери. Рекао ми је да смо ми глумци сопствена монета, коју морамо паметно да трошимо. Његове речи су ме држале на земљи док је моја каријера била на највишој тачки током Мућки. За мене није било много жена или скупих кола. Држао сам главу ниско, радио сам свој посао, никада нисам желео да будем звезда. Нисам имао времена за то. Само сам хтео да будем добар у ономе што радим и да одржим добре стандарде. То морате да имате“, каже Дел Бој.

Како додаје, данас се све врти око новца и славе. „Постао сам глумац да бих био глумац. Желео сам успех, а то је различито од новца и славе. Сада живимо у другачијем свету, где људи мешају те ствари. Звали су ме у ријалити емисије, али иако су понуде новчано примамљиве, увек кажем не. Новац не сме да ти буде мотивација“, каже Џејсон.

Упркос статусу и у Великој Британији, и у остатку света, „Мућке“ нису својим звездама донеле богатство као неке од модернијих серија. „ББЦ нас никада није третирао као прву лигу. Ситком су увек били на нижим гранама када говоримо о телевизијском бизнису. Никада нисмо имали новца о коме су људи причали“, рекао је Дел Бој.

Иначе, један од разлога зашто га данас не виђамо у великим пројектима, већ углавном у озбиљним делима јесте то што се гнуша простаклука. „Данас је то свуда. У комедијама на телевизији људи стално псују. Стално. То ме излуђује. Не гледам ни сценарио ако је пун псовки“, каже Дел Бој.

Легендарни глумац каже и да сматра да су друштвене мреже лош изум човечанства. „Послао сам само две СМС поруке у животу, а клоним се Твитера. Читао сам колико то изазива стреса, мислим да није здраво“, рекао је Дел Бој.

Што се повратка „Мућки“ на мале екране тиче, Дел Бој каже да се то неће десити.

„Немамо сценаристу. Када бисмо имали некога као што је Џон Саливан, ми бисмо то урадили“, каже он.

Б92

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...