Jump to content

Могућ напад ИСИС за Божић на Косово и СПЦ!?

Оцени ову тему


Препоручена порука

Абу Абдулах ел Косово, један од најозлоглашенијих припадника ИСИС-а, са још 400 терориста продро је из Сирије на Балкан и спрема напад на инстутуције на Косову, али и Српску православну цркву, пише данас београдска штампа.

Lavdrim-Muhaxheri.jpg

Право име крвника је Лавдрим Мухаџери, познат и као „касапин из Качаника”, а његове слике како одсеца главе заробљеницима згрозиле су свет.

Италијанске службе, како преноси “Курир”, наводе да је Мухаџери на Косово дошао с таласом миграната.

Дневни лист „Информер“ наводи да Мухаџери спрема крваве нападе на Србе током Божића, а наводно је по повратку с ратишта као главну мету означио Српску православну цркву.

Италијанске службе имају веома прецизне податке о његовом кретању и намерама. Наводно га прате још откако су га прошле године спречиле да изврши атентат на папу Фрању.

Он је на Косову наводно већ неколико пута осујећен у намери да извшри напад.

Мухаџери важи за једног од најопаснијих и најбоље обучених терориста ИСИС и треба га веома озбиљно схватити, упозорили су италијански медији.

Међународни стручњак за тероризам Џевад Галијашевић тврди да је Мухаџери, за два месеца, колико је на Косову, сигурно направио озбиљну терористичку групу и да је питање дана када ће извести напад.

Галијашевић истиче да би мете могле да буду цркве и манастири по Србији, али и Храм Светог Саве у Београду.

„Његова главна намера је да изазове страх и панику код ‘непријатеља’, а то ће урадити само ако изазове нападе широких размера у самом Београду. Нема сумње да је то његов крајњи циљ“, упозорава Галијашевић.

И стручњак за безбедност Милан Мијалковски каже да претње албанског џихадисте треба схватити озбиљно и да су шансе да нападне негде на Балкану или у Србији, веома велике.

“Реч је о терористи који има искуства, који је обучаван у америчкој бази код Урошевца на Косову, где је радио неко време. Његове претње по државу Србију, али и цео Балкан, су реалне”, каже Мијалковски.

Дневни лист “Ало” пише да је на мети џихадисте из Качаника и сам председник Србије Томислав Николић.

Уколико се узме у обзир да би председник Србије на Бадњи дан (петак) требало да посети Штрпце, није искључено да би један од вођа ИСИС-а, који је претходних година спроводио терор по Сирији, могао да покуша и терористички напад на шефа Србије.

Информација о могућим нападима на Косову, и то око божићних празника, потекла је од италијанске специјалне службе, након чега је данас у скоро свим дневним листовима у Србији, објављена уз фотографију крвника из Качаника.

Косовски министар: Мухаџери није на Косову

Косовски министар унутрашњих послова Скендер Хисени негирао је данас медијске наводе према којима је високи командант такозване Исламске државе Лавдрим Мухаџери недавно боравио на Косову. „То су медијске спекулације. Та особа није на Косову“, рекао је Хисени, преноси приштинска „Газета експрес“.

МОНДО

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Јесте да је извпр Курир. али ја мислим да реално постоји опасност.

Била је и тема, не знам како се звала, знам да се тамо многи нису слагали са мном.
Не знам за Србију, али плашим се да смо ми овдје у Српској глинени голубови. Нарочито се плашим овог најављеног циркуса за 9. јануар, дај боже да гријешим.

Али реално, да нешто испланирају, макар и аматерски, не видим како би могло да се спријечи. Нарочито на Косову. И не мора то бити борац ИСИЛ-а из Сирије, довољан је један Мелвид Јашаревић са калашом.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...