Jump to content

Одговори Предрагу Стојадиновићу

Оцени ову тему


Препоручена порука

Потпредседника удружења "Атеисти Србије", Предрага Стојадиновића сам имао прилику да лично упознам и да са њим учествујем у једној заједничкој дискусији у организацији њиховог удружења. Моја искуства са тог сусрета су крајње позитивна. Међутим, Предраг је изгледа личност која се не понаша исто у стварности и у виртуелној реалности. У последње време, као да је опседнут мојом маленкошћу. Ничим изазван, читајући моје статусе и конверзацију са фејсбук пријатељима, снима своје видео клипове где сам му мета ја. Зашто, не знам. Ја заиста нисам нека важна личност да би се људи мноме бавили. Но, да кренем да анализирам видео по видео и да Пеђи одговорим...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Одговори 123
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

У вези првог видео, одговорићу на две ствари. Изтаз философија и позив на дебату.

Пеђа каже да ја не знам да се на српском каже филозофија а не философија. Прво, философија није српкса већ грчка реч, туђица у нашем језику. Изворно, састоји се од две речи филиа (љубав) и софиа (мудрост) и значи љубав према мудрости или НА СРПСКОМ мудрољубље. У правопису пише да се пише филозофија због тога што се  с чита као з између самогласника. Међутим, пише и да се у стручној литератури среће и онај други израз. То каже правопис, дакле не оспорава употребу другог израза. Ко је само и прошао поред стручне философске литературе зна да је израз философија присутан. Људи који изговарају философија желе да остану верни њеном изворном изговору.

 

 

 

 

istorija_filosofije_od_francuskog_prosvetiteljstva_do_kanta_vv.jpg

filosofija grafoekonomik 1996-350x350.jpg

 

Filosofija-i-nauka-Ilija-Maric_slika_O_46344533.jpg

 

 

 

 

PRIMENJENA-FILOSOFIJA-Pavle-Bubanja_slika_XL_33811597.jpg

Катедра за философију Учитељског факултета Универзитета у Београду:

uf.jpg

Filosofija-mira-Pavle-Bubanja_slika_O_43288929.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Што се тиче позива на дебату, моје је право да бирам са ким ћу да дебатујем. Као и Драгићевић што је одбио позив Мирољуба Петровића и ја одбијам његов. И њега је Мирољуб културно позвао исто као и он мене. Е сада, остављам Пеђи на маштање да установљује разлог мог неприхватања дебате. Ја сам се једном одазвао. И тада Пеђа није имао петљу да говори као остали учесници него је читао склепани састав на нивоу нижеразредног основца. Снимак постоји на јутјубу.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Александар Милојков рече

Што се тиче позива на дебату, моје је право да бирам са ким ћу да дебатујем. Као и Драгићевић што је одбио позив Мирољуба Петровића и ја одбијам његов. И њега је Мирољуб културно позвао исто као и он мене. Е сада, остављам Пеђи на маштање да установљује разлог мог неприхватања дебате. Ја сам се једном одазвао. И тада Пеђа није имао Петљу да говори као остали учесници него је читао склепани састав на нивоу нижеразредног основца. Снимак постоји на јутјубу.

 

Линк?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Каже да је добио скриншут мог поста. Лаже. Не скида се са мог зида. :) Елем, што се тиче овог клипа постављам питање чувеном "логичару". По којој логици је закључио да ја тврдим како се негирањем нечега доказује његово постојање!? На основу поздрава мојој пријатељици? Моћна логика, нема шта.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

21 minutes ago, Ћириличар рече

Линк?

Куцај на јутјубу "да ли је религија превазиђена у XXI веку"

Link to comment
Подели на овим сајтовима

А стављање под наводнике нечијег звања и занимања ("теолог" и "вероучитељ") има само једну улогу - унижење и ниподаштавање. То не говори ништа о мени, мом образовању и интелекту, јер ја ЈЕСАМ и теолог и вероучитељ (и то један од најбољих у Београду, некадашњи студент генерације и ускоро доктор наука) већ о интелекту и карактеру оног ко наводнике ставља. Како год, језик унижавања другог може да доказује само једно - интелектуалну и сваку другу немоћ онога који унижава. Таква слабост сведочи да као саговорника немате интелектуалца и аргументе већ простака и идеологију. А са простацима и идеолозима се не дебатује. Ето, зато нећу на дебату.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Си видео ово?

 

Можда и играни филм о теби сниме :D

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Сутра ћу да коментаришем његове видео коментаре на моје постове о Августину. Ту ће тек да буде смехотрес. :)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

А то филоСоф их страшно нервира. Само показују колико су философске литературе на српском држали у рукама. Ма да, против догми и незнања! :) 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Александар Милојков, а што се ти трзаш тол'ко на Стојадина? То бре стара колица, превазиђена, данас му дођу скоро па ко таљиге. :) Што реко владика Атанасије, "нек' иде с милим Богом".

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

 
 
 
 
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...