Jump to content

Прихватилиште за незбринуте труднице - срце куца ту је, ко га чује?


Препоручена порука

2 minutes ago, *Jелена* рече

O daj Boze Gospode da i u nasoj zemlji bude dovoljno ovakvih domova za mlade majke.

Дај Боже!

3 minutes ago, *Jелена* рече

Mada je hitnije pomoci majkama ali ovo je temeljnije.

Потпуно се слажем. И трудницама, треба помоћи трудницама. Ми морамо да изоштримо поглед на тај проблем. И ми као друштво уопште, и институционално и појединачно свако од нас. 

Тако мало треба....

да се роди беба s035.gif

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 3 weeks later...

Да ли можемо да направимо Дом за Маме?

08G_o1g9rZ0.jpg

За июль наши психологи по программе "Спаси жизнь" сохранили ещё 8 беременностей.
С января по настоящее время нам удалось спасти 64 жизни детей!
Каждый из вас, поддерживающий, сочувствующий, помогающий тоже делаете большой вклад, чтобы будущие мамы принимали решение оставить ребёнка.
Это наши дети! Это наши мамы!

2Yu3rc5ut_w.jpg

https://new.vk.com/a_hranit

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Molim sve koji bi se zafrkavali na teske teme koje govore o ozbiljnim drustvenim i ljudskim problemima da se uzdrze. Teme u odjeljku Razbibriga su takve da dopustaju ventiliranje i spam, ovakve ne. Ako je moguce, bez ruznih sala, bez grubih rijeci, zastrasujucih, uvredljivih i sl., bilo gdje na forumu. Ovo citaju djeca, omladina, oni koji bi da nesto nauce o pravoslavlju, koji nisu ni u vjeri ali se kolebaju, ispituju kakva je crkva i kakvii su vjernici, i sl. Citaju nas i u kliru, znamo ako nista, po reakcijama na problematicne izjave ovde. Znamo i po tome da, iako smo priznati kao misionarski sajt, nemamo finansijsku podrsku pa svaki mjesec kamcimo novac od ljudi koji vole ovo mjesto, da bismo ga i dalje imali.:drugarstvo: (Kao sada, jer, blizi se, blizi, dvadeseti... :0205_whistling:)

Dalje, i razbibriga je na vjerskom, 'prepodobnom', 'posnom' :0212_rolleyes: forumu. Dobro, nismo vjernici 24/7, salimo se nekad i praznoslovimo, ali nismo sizofreni, pa u crkvi prepodobni, a van budibogsnama, nego postoji neka hriscanska mjera i uoblicenost nase ukupne licnosti i ponasanja, ili bar tome tezimo. Dalje, ovde ne pricamo, vec pisemo, to ostaje trajno zabiljezeno; i ovde sve sto nije pouka (vaspitno), i sto nije rijec korisna i mudra, lijepa, izgradjujuca, ziva rijec, rijec utjehe, - masi svrhu i izlazi iz pozeljnog okvira. Ne znamo ko sve i kad moze ovo sto mi ovde pisemo da procita.

Ako bi neko da prica o licnim problemima, tu je odjeljak  ZRU zajednica podrske. :mazenje:

Ovo sve zato sto sam premjestila nekoliko zadnjih poruka, ovde. Rijetko brisem i nemam nista protiv da se caska uz gore pomenute obzire, na za to odgovarajucim mjestima na forumu. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...

РУСКА ЦРКВА ПРИКУПИЛА 38 МИЛИОНА РУБАЉА ЗА ПОМОЋ ЖЕНАМА КОЈЕ НЕЋЕ ДА ИЗВРШЕ АБОРТУС

Како саопштава Одјељење за доброчинство и социјално служење РПЦ од обраћања патријарха Кирила 29. маја о.г. да се у свим храмовима прикупљају средства за помоћ трудницама које не желе да изврше абортус, прикупљено је укупно 38 милиона рубаља. Завршен је конкурс за изградњу нових прихватилишта за такве будуће мајке.

Сада у Руској цркви постоји 45 таквих прихватилишта, направљених у послиједњих 5 година, захваљујући чијем раду је 1552 жене сачувало пород.

248211.b.jpg?mtime=1475147704

http://www.pravoslavie.ru/97450.html

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 9/30/2016 at 18:16, александар живаљев рече

Сада у Руској цркви постоји 45 таквих прихватилишта, направљених у послиједњих 5 година, захваљујући чијем раду је 1552 жене сачувало пород.

То се тако ради.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 3 months later...

upravo sam odgledala film na tu temu    Gimme Shelter

 

http://www.imdb.com/title/tt1657510/

 

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Држава не држи

Можемо ми да се трудимо колико хоћемо али проблем број 1 је наша држава. Увођењем сексуалног образовања у школе а нарочито рекламама и дељењем кондома у школе, масовно је повећан промискуитет, полне болести и број детеубистава код малолетника. Да непомињем која се хајка води против цркве и верника око укидању веронауке у школама. И то на министарском нивоу.

Најстрашнији закони о породичним односима неизмерно стимулишу развод брака. Упоредимо законе од пре 20 година и данашње законе. Данас после 2 недоласка на рочиште једне од страна, брак се сматра разведеним! На обичан захтев за развод покреће се бракоразводни поступак. Као да је у питању нека игра. И док се тужилац освести и схвати шта ради себи и својој породици брак је већ разведен. По старим законима пре уласка у бракоразводну парницу обе стране су биле  судски одговаране и разувераване од могућих разлога за развод. Обавезно су упућиване у бракоразводна саветовалишта. И ретко која бракоразводна парница је била окончана разводом. Ево, овде има и адвоката па нека вам они потврде и детаљније правно аргументују моје речи. Данас се скоро свака бракоразводна парница завршава разводом. А да не помињем да раније није ни било приватних гинеколошких клиника тако да су државне институције колико толико имале увид и делимичну контролу над детеубиствима. Данас има огромног броја клиника и све се ради у највећој тајности.

И можда на крају што Рапсоди лепо рече: Данас је најбоље контрацептивно сретство запослена жена. Посао до поподне а кући два кржљава и духовно закржљала детета. Стални гости теретана, фитнеса, аеробика и ноћних клубова. Деца буљава од порнографије и видео игрица. Кладионице на све стране, коцкарнице, пабови. Студентска проституција. 

Остаје нада, она последња умире, да ће народ да се окрене цркви и Богу.

 

 

Ето, ако могу свима нама да нешто пожелим за Српску нову годину онда је то да нам свима буде мало боље и да почнемо да се молимо за спас свих нас православних хришћана.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...