Jump to content

Предраг Стојадиновић о Александру Милојкову - Просудите сами

Оцени ову тему


Препоручена порука

 
Предраг Стојадиновић ме подсећа на људе који уђу у риалити програм, када их питате што су ушли у тамо, они одгварају : " Да изађем из анонимности".
Следеће иде представљање, сви се представе као верни, поштени, одани, комуникативни ... врло брзо сви виимо да се ради о психијатриским случајевима, манипулаторима.
Овакав људски пад, пад друштва, интелектуални, емоционални, пад образовања се рефлектовало и на удружење Атеиста Србије, тачније неке његове представнике и чланове.
Јавна иступања  , интелектуално недозрела, објективно неутемељена, не дају ноту озбиљности.
Шта рећи о људима који сами себе хвале, само себе глорификују, сами процењују и оцењују свој интелект, образовање...недостојно 21 века.
"Интелектуалци" који се баве цитатологијом, буквализмом, полуистином. Нема ту интелектуалца, полуинтелектуалца свакако.
Искуство са људима ми је велико, сви смо свесни људске природе и шта она носи, људи су склони да виде своје нереалан одраз у огледалу, глорификују себе, лепе себи етикете које им не припадају. Разумевање за овакав вид понашања може да има пубертетлија, може ли да има човек у зрелом добу који за себе каже да је интелектуалац? То је доказ да године живота и стечено образовање нису , често, мерило зрелости. Мудри Дитрих Бонхефер објашњава": Глупост није дефект интелекта, глупост је дефект људскости".
Поштовање је нешто што треба да се заслужи, радом, трудом, квалитетом. Има ли га Пеђа Стојадиновић?
Једина ствар која ми долази на ум на помен његоворг имена су генијалне мисли Академика Слободана Јовановића " О поуинтелектуалцу".
Пуна их је Србија, лако их је препознати, може ли Стојадиновић да се одбрани од такве етикете. Наравно да може, али то ће бити његов избор.
Интелектуалац је поред сваког вида писмености и образовања утемељен на емоционалној писмености. Објективност, непристрасност, зрелост, све оно што чини интелектуалца управо лежи у квалитету његове личности.

 

На питање:" Да ли је религија превазиђена у 21 веку", Пеђа Стојадиновић одговара:" Као анитеиста МОРАМ да кажем да"! Човек који из уста не испушта објективан научни поглед, методе са којим наука долази до сазнања, чињеница, каже да МОРА?
Ако се нешто мора, чему онда научне методе, научна објективност када унапред имамо коначан одговор? Толико о индоктринацији, идоктинација која јесте последица емоционалног растројства, емоције су те које пале интелект, усмеравају га у конструктивност или деструктивнос, дакле, индоктирнација као дефект људскости. Зацртани циљ који по сваку цену желимо да досегнемо, ставове одбранимо, жртвујући сваку објективност, здрав разум и људскост.
На такав начин Стојадиновић "излази из анонимности". Не онако како би требало, већ како он МОРА. И ово мало "популарности" што је стекао, стекао је безобразлуком, неваспитањем, некултуром, понижавајући друге да би издигао себе. Треба га разумети, нема друго оружије. Како другачије покушати оспорити мишљење зрелих, озбиљних и доказаних људи, сем манипулацијом, празном демагогијом, својатањем науке као што неотесан мушкарац својата лепу жену, прича да је био са њом, а није, чисто да би растерао конкуренте. 

 

Врло важно је овде направити разлику између атеизма и антитеизма. Атеисти Србије су увећини антитеисти.
Вишегодишње искуство са овога сајта показује да људи који своју веру или неверу темеље на анти имају озбиљан проблем са емоцијама, одговоре не треба тражити у теологији , већ у психологији и психијатрији.
Много је овде било, има их и сада , Хришћана који своју веру темеље на анти ( Анти-папизам, екуменизам, теорије завере..), муслимана који своју веру темеље на анти-хришћанству и много антитеиста.
Невероватна је сличност свих ових људи, као да их је иста мајка родила. личе једни на друге као јаје јајету. Формом се разликују, суштином су исти.
 
Сајт Поуке. орг. као део мисионарског одељења СПЦ пре свега жели једно квалитетно удружење Атеиста, људи који су зрели, образовани, људи који су способни да нам створе изазов, да пројављују интелекуализам достојан 21 века. Нажалост, удружење Атиста Србије је све само не то.
 
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Причитатјте ово Стојадиновићево писаније са странице Атеиста Србије

 

Цитат

Ti fazoni, koji vam pale tokom intelektualnog zlostavljanja dece katihizisom, ili tokom liturgija, gde se popovi i katihete nameću kao autoriteti, ne pale kod ljudi koji su odrasli i samosvesni, odnosno kod odraslih sa IQ većim od 70.

Ti spominješ obrazovanje? Pa Milojkov ima školovanje, ali obrazovanje nema. Da ima, znao bi da je čovek nastao evolutivnim putem i da je deo porodice primata, a ne da je proizvod duvanja imaginarnog božanstva u prašinu.

Ti spominješ intelekt? Pa Milojkov (kao i ti) da imate adekvatni intelekt, ne bi verovali u nerazumnu i nenormalnu bajku sa više završetaka (stiže nam Uskrs, pa koje je Jevanđelje u pravu oko vremena razapinjanja na krst i "vaskrsenja"? Take a pick).

Ti spominješ emocionalnu pismenost? Manje-više što je to nebuloza per se kod katiheta, nego što bi valjda tebalo da ukaže na to da je Milojkov kao bajagi fin i staložen? Onaj isti lik koji je pozivao na promenu fizičkog opisa čoveka sa kojim se ne slaže? Onaj isti koji baštini ideje "U oganj se baca drvo bez ploda" a propo gej osoba? Onaj isti lik koji intelektualno zlostavlja decu shizofrenim biblijskim pričama? Neka hvala, takva "emocionalna pismenost" ima svoju F oznaku...

Emocionalna pismenost je dakle, kažu knjige, sposobnost da se razumeju sopstvene emocije, sposobnost da se drugi saslušaju i da se pokaže empatija prema njihovim osećanjima i sposobnost da se osećanja iskažu na produktivni način.

Pa to je difoltno upravo u suprotnosti sa postulatima religije, posebno hrišćanstva, naročito pravoslavlja.

Zahtev za pokornošću, ćutanjem i trpnjom, upravo je suprotan iskazivanju emocija. Kako da razumeš svoje emocije, ako moraš da ih sakrivaš?!? U crkvi nema smeha, žena da ćuti pred muškarcem, deca da budu pokorna... Čisto ubistvo emocija.

Empatija prema tuđim osećanjima? Gde-kada-kako, u kontekstu crkve? Nije valjda empatija to kada se poziva na istrebljenje LGBT osoba ili kada se za žrtve u Šarli Ebdo masakru kaže "Žao nam je, ali sami su krivi"?

Gde su vaše emocije produktivne? Šta stvaraju od vas? Nove robove religije, obavezane da trpe. Bolesno...

Kažu da emocionalna pismenost poboljšava veze, stvara ljubav među ljudima, stvara uslove za saradnju i stvara osećaj zajedništva.

Čekaj, pričamo i dalje o crkvi? Ili pričamo o ateistima-humanistima, koji ne dele ljude po konfesijama na bolje i gore, već su im svi samo LJUDI?

Za crkvu nisu, kao što je već pokazala. Dakle, Bićaninu, ne lupetaj.

Kako emocionalna pismenost korene ima u savetovanju, preporučujemo, onako zajedno, i BIćaninu i Milojkovu da se posvete stručnom savetovanju, kod ovlašćenog psihologa ili psihijatra. To nije uvreda, već prijateljski savet. To će pomoći umanjenju vašeg problema sa egom i uvećanju vaše emocionalne pismenosti, siguran sam...

Napokon, na koji način si ti relevantan i adekvatan u proceni imanja obrazovanja, intelekta i "emocionalne pismenosti"? Nikako. To je kao da kreacionista objašnjava obrazovanom geologu da je uprkos dokazima, Zemlja stara 6000 godina i postavlja se na nekakav pijedestal intelektualne nadmoći. Nešto poput lika koji iz septičke jame viče, "Jupi! Odavde vidim Sunce i Mesec! Ja sam na vrhu sveta!"

Ta lažna nadmoć, gde je tobož Milojkov toooooliko iznad, da može samo da ga se pita, pa kada se njegova svetost udostoji, možda i odgovori, ali ne i razgovara, može da prođe samo tokom uobičajenog intelektualnog zlostavljanja dece i maltretiranja onih intelektualno deficitarnih vernika kod kojih to još pali.

Kod obrazovanih ljudi, neće da može.

Ali, makar pokazuje sa kakvim intelektualnim nulama imamo posla.

Čuj, on neće da razgovara... Pa jasno je, da ima šta pametno da kaže, razgovarao bi. Ovako, može samo da zapuši uši i sam sebi šapuće u prazno, "Ja sam car, ja sam pametan! Ja sam car, ja sam pametan!"

Najbolje pred ogledalom, da ima bar jednog sagovornika sa kojim se neće svađati... prečesto.

Uzgred, je l' i dalje banujete ljude na "Poukama", kad ne stave plusić ispred Gojkovog imena i kada ga ne zovu crkvenim nadimkom?

Toliko o emocionalnoj pismenosti i uopšte toleranciji i razumu...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пеђа, као и обично, интелектуално супериоран. Разбио је Милојкова у оном монологу. Да сам Милојков, било би ме срамота да после онога ишта кажем, нарочито после кукавичког бежања од дебате.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ако је некоме ово смешно;

нек зна да то може бити грешно.

Оваква тема је најгора вест;

сведочи нам само тешку болест.

 

Зато се на ову тему не враћај;

у супротном ћеш и ти доживети поремећај.

Најбоље је да чашицу ракије попијеш;

и спремиш се да изборне резултате чујеш.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

32 minutes ago, Ђоле Пролеће рече

То се зове комплекс више вредности, а који је последица комплекса ниже вредности. Кад неко има субјективан осећај ниже вредности онда он тражи џак за ударање, е да би уздигао себе, јер то истриповано стање немоћи које осећа не може да поднесе. А ако му још неко повреди его онда он иде тако и успут прича сам са собом, а о ономе ко му је его повредио. Обрачунава се са њим правећи од њега мету на коју је усмерена фрустрација. Тако је Александар, нажалост, а из добре и отворене намере и жеље за дијалогом, допао улоге мете. И што их Александар више олађује то се они све више ложе. То је лудило, озбиљан психички проблем и напаст која се решава тако што се  онај ко такав проблем има обрати стручном лицу. Једном речју болест. И то није "страшно", није срамота бити болестан.

Slazem se da treba imati uvek dobru nameru za dijalog. Sa njima ne vredi diskutovati jer tvoje misljenje nece uvaziti ni najmanje ja sam pokusao sa nekima da razgovaram ali to ide tesko. Kada pogledam koje sve clan Atejista Srbije ne cudi sto je takvo stanje sa njima da nemaju ni grama mozga u svojoj glavi. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Удружење „Атеисти Србије“ је у озбиљној кризи. Тачније, у завршној су фази распада. Због екстремних ставова појединаца из њиховог врха, у првом реду Предрага Стојадиновића, због његових простачких наступа и најбруталнијег вређања неистимишљеника, многи виђенији чланови су напустили удружење. Формирана су нека нова попут „Покрета за просвећено друштво“, чији је председник некадашњи члан АС, господин Рибић. Затим, „Атеисти за секуларно друштво“ и др. Од скоро је на фејсбуку активна страница „Катаклизма атеизма“, коју су формирали управо атеисти и по свој прилици бивши чланови АС. На њој се критички осврћу не бескрупулозност и испаде тврдокорних антитеиста, предвођених двојицом српских гастарбајтера – Стојадиновићем и Екмеџићем. Додуше, овај први се недавно јавно одрекао свог националног идентитета, у једном свом чланку.

Причао о АС је одавно престала да буде прича о атеизму. Одласком људи који су заиста вредели у смислу могућности вођења дијалога на релацији вера – атеизам и верујући људи – атеисти, престала је и свака могућност за смислену дискусију са овим удружењем. АС су остали легло простаклука, ароганције, говора мржње, где квази интелектуалци празне своје социопатске фрустрације. Свакако, поставља се питање што бих се ја, Александар Милојков, бавио њима? Они свакако нису битни за тему атеизма. Ја о томе читам и дискутујем са интелектуалцима а не са простацима. Разлог зашто ово пишем није моје бављење њима већ њихово бављење мојом маленкошћу. Наиме, на поменутој страници „Катаклизма атеизма“ сам понешто лајковао и кратко прокоментарисао. То је очигледно повредило сујету ових социопата. Након свог устаљеног тераписјког поступка, да вам сликају пост и поставе га на оној њиховој групи и онда оргијају, уследио је позив на дебату са њиховом новом, младом надом – студентом права, Бојаном Драгићевићем. Из онога што сам читао, лако сам закључио да се ради о нарцисоидној личности са прендуваним егом. Шта рећи када се једном појавиш на Пинку БиХ и онда на свој профил напишеш – јавна личност? Нарцис. Или нешто озбиљније, не знам, нисам стручан. Углавном, ја сам понуђену дебату одбио са образложењем да Драгићевић нема одговарајуће компетенције да о вери разговара са мном. Нисам рекао да је глуп већ да нема компетенције, да је млад и да има времена да их стекне, ако се буде потрудио. Јер, шта ја имам да дебатујем са неким ко каже а теологија није наука, ко Православни богословски факултет ставља под наводнике, ко сматра да ми на факултету не стичемо никакво образовање? Шта да дебатујем са неким ко везе нема о библијској егзегези, ко ми супротставља биологију са стварањем Еве из Адамовог ребра? Шта да дебатујем са неким ко мисли да је философија превазиђена? Са неким ко не разуме области људског духа? Не разуме нередуктибилност питања само и једнино на природно научно? Са неким ко је науку поистоветио са сцијнтизмом? Са неким ко не зна зашто филоСофија а не (само) филоЗофија? Са неким ко не разуме однос вере и знања? Са неким који о вери и хришћанству зна из препирке са хришћанским зилотима и мамлазима? Са неким који ништа од теологије није прочита, а хоће да о њој дискутује? И када му на то укажеш одговора – ма, теологија је глупост, шта ту има да се чита. Јер, Бог сигурно не постоји. Ја са таквима не дебатујем. Таквима могу само да предајем (теологију), ако желе да науче. И да им на тим предавањима одговорим на нејасна питања. Да би неко био критичан према нечему, мора прво то нешто да упозма. Шта да дебатујем са неким коме је једини аргумент „вера је глупост из бронзаног доба“? Да дебатујем против „логичара“ и бораца против „ad hominem“ који људе, само зато што су верујући, назива стоком, преварантима, злостављачима деце…? Не, хвала. Ја ипак чувам свој академски и људски интегритет. Не желим да се спуштам на тај ниво.

Остављам да се задовоље у оном дечијем – хахаха, не сме, боји се… Страшно, када чујеш да тако размишљају и наступају зрели људи….

Ето, то моје одбијање дебате их је толико изиритирало да већ данима урлају по интернету. Драгићевић мало, мало па избаци пост на фејсбуку, у којем кука због мог одбијања. Предраг се, ево, и снимио у ауту. Толика опсесија мојом маленкошћу ме заиста брине. Та потреба да о неком размишљаш док возиш ауто, да водиш монолог о њему и да се снимаш….то је већ питање за стручњаке. Психологе и психијатре.

Моје писање о атеизму, кога занима можете читати на:

 http://aleksandarmilojkov.weebly.com/1054-1072109010771080107910841091.html

 

Ја немам проблем са другачијим мишљењем, па ни са атеизмом. Увек радо дискутујем са неистомишљеницима. Са простацима не желим. Били они верници или атеисти. Не желим да бацам бисере пред оне који не разликују бисере од кукуруза.

Кога занимају испади АС, нека посети страницу Катаклизма атеизма (нормални атеисти су админи): 

https://www.facebook.com/Kataklizma-Ateizma-537619409746635/?fref=ts

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Александар Милојков, знаш шта ја мислим. Мислим да ти њима дебело вређаш его. Како, шта, где, не знам, нисам детаљно пратио ваше дебате и наступе, али претпостављам да постоји нека историја. Негде си им у том дијалогу (ако тако може да се каже) пољуљао понос, чачнуо у сујету, и то се сад, као што и сам знаш, не може тако лако зауставити. Хоћу рећи тражи задовољење. Као она бачена рукавица у фацу, нека врста увреде. Хтели су "нешто" али нису постигли циљ. Нешто као незадовољен инфантилни каприц. 

Него, могу ли се ова интернет "прогањања" и бављење "ликом и делом" окарактерисати као нека врста насиља, вербалног?

 

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

 
 
 
 
Link to comment
Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Ђоле Пролеће рече

Мислим да ти њима дебело вређаш его. Како, шта, где, не знам, нисам детаљно пратио ваше дебате и наступе, али претпостављам да постоји нека историја. Негде си им у том дијалогу (ако тако може да се каже) пољуљао понос, чачнуо у сујету, и то се сад, као што и сам знаш, не може тако лако зауставити. Хоћу рећи тражи задовољење. Као она бачена рукавица у фацу, нека врста увреде. Хтели су "нешто" али нису постигли циљ. Нешто као незадовољен инфантилни каприц. 

Да, управо тако. Сујета.

 

5 minutes ago, Ђоле Пролеће рече

Него, могу ли се ова интернет "прогањања" и бављење "ликом и делом" окарактерисати као нека врста насиља, вербалног?

Не знам, можда може. Али ја то свакако нећу радити. Не смета ми, нека пишу и причају шта хоће.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

I opet onaj moron mrtav ladan napise

 Da ima, znao bi da je čovek nastao evolutivnim putem i da je deo porodice primata, a ne da je proizvod duvanja imaginarnog božanstva u prašinu.

 Ja bi njega ubacio u neku grupu tipa Islam.ba. Njegov intelektualni kapacitet je na tom nekom nivou.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...