Jump to content

Internet-upoznavanje srodne duse

Оцени ову тему


Препоручена порука

Ја сам једном давно био милијардер...и онда све спискао зачас, давних деведесетих то беше. Ето како је кад се осилиш да си пун с паре  

 

Да си био паметан, ти би те милијарде ставио на штедњу у Дафимент банци.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Одговори 2.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Да си био паметан, ти би те милијарде ставио на штедњу у Дафимент банци.

 

Таман посла! Дафимент је превара, ја дао у Југоскандик код газда Језде. Што је сигурно, сигурно је! Они су поштени људи, знам да ће ми сигурно вратити моје милијарде једног дана...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

U Holivudskoj produkciji danas, pa skoro nimalo romantizma da nema.....nađe se ponešto...

Pa šta da radimo...da ubijemo romantizam.....

Kao u Filmu /Slučaj Harms /uvodna špica...monolog profesora.... :smeh1:

 

Danas je odavno zavrsen romantizam...mislim na bajke, basne, romanticne filmove, on i ona, pronalaze se uprkos svemu, prelaze sve prepreke, vencavaju se i zive srecno do kraja zivota...jes cvrc.

To vencanje je tek pocetak, novih svadja nesuglasica, razlika u karakteru, svakodnevnoj rutini, svemu redom..a mi na filmu videsmo poljubac na kraju i caooo.

To je ok kada bismo mogli da odvojimo od realnosti. 

U realnosti zivot je surov, mi nismo glumci, ne lezemo sa sminkom i ne budimo se sa savrsenom frizurom, obavljamo izmedju ostalog i razne fizioloske potrebe jelte i sve je mnogo mnogo drugacije. Pa se lepo idealisti razocaraju kad im draga il dragi nisu savrseni i sve ne ide glatko...

Srodna dusa ne postoji, svaka dusa je Bozijim likom stvorena, sa nekim se prosto mozemo lakse sa nekim teze sloziti ali i sa onim sa kojim nam ide lakse potreban je trud rad, zrtva i odricanje.

Toga u romantici nema.

Cak ni u spanskim serijama.

U zivotu nije pravilo da ako nekog volis progledace, ustace iz kolica, metak mu nece nista i slicno...moze da se cudom desi ali pre ce biti da se nece desiti.

A da ne budem vulgarna ne izlaze nam ljubicice iz pojedinih delova tela.

Zivot je najveci dar i ljubav je najlepsa na svetu, ali ne postoji kao leptirici u stomaku nego se itekako radi na njoj sto bi nasi stari rekli kad sa nekim pojedes dzak soli i prodjes i dobro i lose.

 

 

Хоћеш да кажеш да само име и презиме није довољно? 
 

Zavisi cije, ako tvoje nije zvucno mozda njeno bude :)))

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Danas je odavno zavrsen romantizam...mislim na bajke, basne, romanticne filmove, on i ona, pronalaze se uprkos svemu, prelaze sve prepreke, vencavaju se i zive srecno do kraja zivota...jes cvrc. To vencanje je tek pocetak, novih svadja nesuglasica, razlika u karakteru, svakodnevnoj rutini, svemu redom..a mi na filmu videsmo poljubac na kraju i caooo. To je ok kada bismo mogli da odvojimo od realnosti. U realnosti zivot je surov, mi nismo glumci, ne lezemo sa sminkom i ne budimo se sa savrsenom frizurom, obavljamo izmedju ostalog i razne fizioloske potrebe jelte i sve je mnogo mnogo drugacije. Pa se lepo idealisti razocaraju kad im draga il dragi nisu savrseni i sve ne ide glatko... Srodna dusa ne postoji, svaka dusa je Bozijim likom stvorena, sa nekim se prosto mozemo lakse sa nekim teze sloziti ali i sa onim sa kojim nam ide lakse potreban je trud rad, zrtva i odricanje. Toga u romantici nema. Cak ni u spanskim serijama. U zivotu nije pravilo da ako nekog volis progledace, ustace iz kolica, metak mu nece nista i slicno...moze da se cudom desi ali pre ce biti da se nece desiti. A da ne budem vulgarna ne izlaze nam ljubicice iz pojedinih delova tela. Zivot je najveci dar i ljubav je najlepsa na svetu, ali ne postoji kao leptirici u stomaku nego se itekako radi na njoj sto bi nasi stari rekli kad sa nekim pojedes dzak soli i prodjes i dobro i lose.

 

 

Jao Jeco carica si....volim te :bighug:  previh se od tvog realizma, i tvoje  realnosti .

Podseti me na uvodnu špicu filma /Slučaj Harms / PROLOG/ monolog profe/ koji između ostalog kaže:

 

" U tom istorijskom vrenju katkad dolazi do podlih udara, jer pojedinci sebe, prikazuju kao žrtve i namerno od svojih života stvaraju posebne slučajeve.Sve donedavno ti slučajevi su bili tretirani pogrešno, te to su geniji, te to su sveci, te to su izuzetni umovi, te sve to tako nešto posebno, dok nauka smelo kroči u drugu fazu budućnosti , dotle književnici, slikari, pesnici i umetnici uopšte,  pokazuju mogu reći zabrinjavajuće sklonosti  od udaljavanja  naučnog tumačenja svog položaja u društvu.I umesto da rade za društvo, koje vapije za objektivnim prikazivanjem svoga života, oni pišu tamo neke nerazumljive pesme, pišu budalaštine, slikaju nepostojeće stvari, opisuju nepostojeće dogadjaje itd itd. I sve do sada mislilo se da je to stvar inspiracije, ukusa da je to stvar umetničkog eksperimenta, da im je to zapisano u mozgu, a u stvari, a u stvari drugovi radi se o običnom malom poremećaju.Mi ćemo otvoriti te mozgove, pogledaćemo šta ima u njima , opraćemo  prljave misli, a ako se pokaže, i to nedovoljnim poslužićemo se i drugim rešenjima.Takvih nazovi individua uskoro neće više biti.Slučajevi kao takvi biće naučno ukinuti." 12:smeha:

 

Znači sve posebne slučajeve proterati u  geta, pa nek tamo budu posebni sluačjevi, da ne smetaju realistima , sve koji još imaju leptiriće u stomaku i   ljubičice u posebnim delovima tela , marš u kazamate pa tamo budite slučajevi.... 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha:

 

:smeh2:

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Rapso, ma nije problem, budi slucaj ako tako hoces da se zoves, sta god tebi znacilo.

Svakom je sve dozvoljeno :)

A jednog da,nemojte posle nama realistima da kukate, da se propijate jer su vas razocarali ideali, da budete cinicni starci koji misle da se sva nepravda srucila na njih, nwgo hrabro podnesite zivot.

Hriscanin nije neko s glavom u oblacima,nego s nogama na zemlji.

Ideali su lepi al budjenje je bolno :)

Vi ste zaljubljeni u ideju o, ideju o ljubavi, ideju o zemlji, ideju o zivotu i to zezne na kraju vas same.

Ako sam uopste dobro rqzumela sta si htela reci :)

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Link to comment
Подели на овим сајтовима

A jednog da,nemojte posle nama realistima da kukate, da se propijate jer su vas razocarali ideali, da budete cinicni starci koji misle da se sva nepravda srucila na njih, nwgo hrabro podnesite zivot. Hriscanin nije neko s glavom u oblacima,nego s nogama na zemlji.

 

 

Nego kome da kukamo, pa što smo hrišćani nego jedni druge da nosimo na plećima, ja ću pravo doći kod tebe, :)  da vidim imaš li hristijanske ljubavi za male, pale i slabe sa  glavom u oblacima... :smeh1:

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ljubav se projavljuje na razne nacinr :)))

Ako nista ispicemo kafu ko ljudi :)))

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Te sitnice koje si navela, ustvari su samo izgovor za nešto mnogo važnije, a to je da ti se taj uopšte nije svideo ni u kom pogledu, posebno fizički. Da ti se on dopao na onaj način, prešla bi preko svih tih razlika.

 

Pa za tvoju informaciju tip je bio skoro dvometraš, lepo razvijen sa plavim očima, e sada možda bi baš apsolutne estete mogle naći koju manu, objektivno lepši od mene....vidiš kako imaš pogrešnu percepciju stvari /muško- ženskih odnosa/.

Ali kada neko progovori, pa na način na koji te pogleda, pa ono što mu vidiš u očima, pročitaš u pogledu, osetiš u osmehu ...e to Tvrtko odlučuje a ne tamo neki mišići, boja očiju ili visina....

Znači ono što nosi u sebi prepoznaš ili ne ...

A ja to nešto  konkretno kod tog tipa ni u tragovima nisam ni prepoznala ni osetila, i zašto onda davati drugu šansu, bio bi apsurd...

  • Свиђа ми се 1

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Праштајте, ја бих само још мало па бјежим са теме, а везано за нека размишљања која прочитах овдје....

Дакле, сада мислим да се појам "сродна душа" може односити на пријатеља, колегу, форумаша... било кога са ким "кликнемо", на искључиво на "другу половину". А накада нисам мислио тако. И размишљао сам слично као Рапса, или Твртко, био заљубљен у идеал љубави, чекао сродну душу... А сада живим реалност о којој Јелена прича. И знате шта? Та реалност је љепша од идеала који сам размишљао. Али да сам се слијепо држао идеала, садашњу супругу не бих препознао као такву. И тачно се сјећам тренутка када ми се десио клик у глави.
Дакле реалност, није увијек лако али јесте увијек лијепо. Примјера ради, јутрос ме  из******* (ријеч је мало проста за форум) кад сам кренуо из куће на посао, љут ко паприка... али једва чекам да је пољубим кад дођем кући :) Њу, такву, не ону "идеалну" коју сам замишљао и чекао.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Link to comment
Подели на овим сајтовима

 

 

Daj bože da je to tako.

 

Mnogi muškarci tako gledaju i trude se da ostave upravo takav utisak, pa ipak ništa od svega toga. Devojke završe sa onima koji ih nisu tako pogledali...

 

Koje devojke Tvrtko.....devojke koje su odrastale na Cecinim i Karleušinim stihovima ....možda ta vrsta devojaka koja je vaspitavana na šund kulturi....

Normalne samosvesne devojke naravno da ne, koje  su apriori imale uslova da oplemene svoj duh.

Promeni okruženje...a ako ne možeš pokušaj da utičeš na isto i da ga ti oplemeniš, a ne samo da jadikuješ...

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Праштајте, ја бих само још мало па бјежим са теме, а везано за нека размишљања која прочитах овдје....

Дакле, сада мислим да се појам "сродна душа" може односити на пријатеља, колегу, форумаша... било кога са ким "кликнемо", на искључиво на "другу половину". А накада нисам мислио тако. И размишљао сам слично као Рапса, или Твртко, био заљубљен у идеал љубави, чекао сродну душу... А сада живим реалност о којој Јелена прича. И знате шта? Та реалност је љепша од идеала који сам размишљао. Али да сам се слијепо држао идеала, садашњу супругу не бих препознао као такву. И тачно се сјећам тренутка када ми се десио клик у глави.

Дакле реалност, није увијек лако али јесте увијек лијепо. Примјера ради, јутрос ме  из******* (ријеч је мало проста за форум) кад сам кренуо из куће на посао, љут ко паприка... али једва чекам да је пољубим кад дођем кући :) Њу, такву, не ону "идеалну" коју сам замишљао и чекао.

 

Careeeeeeeeeeee!

Dakle moj naklon do poda!

:skidamkapu:  :skidamkapu:

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Najgore je kad se žena primi na nekog pa u njemu vidi potencijal tog idealnog pa onda pokušava da muškarca preoblikuje da bi se uklopio sa tom njenom idealnom projekcijom.Raspodija bio od nekog turbo folkera i ljaksea kreirala ljubitelja poezije i beletistrike.I Bibliju bi mu čitala svaki dan dokle god se svi ti potencijali  savršeno zamišljenog ne bi ostvarili. :ani_biggrin:

Inače da li neko može da bude nečija srodna duša recimo a da ne deli ista religijska uverenja?Recimo on budista ona pravoslavka?ili ona ateista a on pravoslavac?Da li bi pripadnost ili nepripadnost nekoj religiji bilo nešto što nekog čini ili ne čini srodnom dušicom? :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Šta je tu spektakularno? Brak i treba da je zasnovan na ljubavi. Stalno to ističem.

 

Није лако волети . Много ствари треба на овом свету , па није . 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ja se sve vreme suprotstavljam idealizovanju i govorim šta je realnost.

 

Када сам рекао да са размишљао слично као Рапса и ти, мислио сам управо на оно типа "која би мене хтјела, све јуре новац" и слично, а истовремено умислио да за мене постоји нека идеална која ми "даје лептире у стомаку и разумије без ријечи", тако да, праштај ако си погршно разумио.

 

Brak i treba da je zasnovan na ljubavi. Stalno to ističem.


Па управо оно што Јелена сво вријеме говори Рапсодији, љубав према конкретној особи у стварним (тешким) животним ситуацијама, насупрот Холивудској љубави.  

Само дајем неко своје размишљање, поткријепљено  личним искуством и примјером, можда и превише искрено за овај тип форума, али у нади да ће некоме бити од користи. Једноставно, размишљао сам као ти, размишљао сам као Рапсоди и био сам несрећан. Када сам промијенио начин размишљања (а Богу хвала па су се поклопиле и друге ствари) сада сам срећан. Али није лако бити срећан, захтијева много труда. Са њене стране, вјерујте (вјерујем и ја), сигурно много више него са моје :)

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...