Jump to content

ЖРУ ДИВАН - Митрополит Амфилохије, Православље у Јужној Америци

Оцени ову тему


Препоручена порука

А било је супер занимљиво читаво време.

Мада нисам био од почетка, возио сам дословно 160 km/h да стигнем... Бог чува будале. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Јашта Оче Иване,ма којих 6 хиљада,ко зна...ето једина ја нисам слушала,док сам свима линкове подијелила,у Јерусалиму руским сестрама,Америка,Чикаго,Грчка,имају тамо наше сестре које разумију српски,па пријатељи Подгорица,Котор,богословија,ма не знам ни ја,више,отпали су ми прсти писајући,толико сам чекала читав дан,обрадовала се ко никад и кад дође вријеме овај спори интернет,што каже наш Владика Атанасије трабант прекида ли прекида и мало чух испочетка прве реченице,поздрав Ваш,Оца Саше и посебно ми је било дивно,онако како танана душа зна и оне очи топле,какав има овај свети човјек,а исти је ко светогорски старци,када оној малој дјевојчици показује на себи ставља прст на уста да мало буде тиша.Сјетих се његовог разговора за старцем Амфилохијем Макрисом о чемпресима које је много волио...Ех какви људи,јест велика благодат и благослов да је био уживо,а тек за сајт овај,то је нешто што остаје за историју,као и за Светигору поздравни говор Патријарха Павла.

Било би на велику радост када би наш Владика Атанасије тврдошки овако гостовао и уживо нам о свему говорио из Тврдоша,а на најпосјећенијем сајту зна се који је...ево га пред нама.Дај Боже!

Него Оче, има ли за мене неки линк да и ја чујем,колико се за друге потрудих,да чују,а ја нисам,али већа је радост у давању,него ли у примању,надам се и одговору,шта кажете?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

A ne znam da li ste primetili onu devojčicu u beloj haljini, koja se stalno pojavljivala kod vrata gde su bili Mitropolit i bratija. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Три сата, један митрополит да проведе на дивану на сајту као што су поуке...поред свих досад ауторитета који су били, поуке.орг постаје кредибилан сајт, и било би вријеме да неко из Патријаршије у БГ коначно официјелно дадне подршку сајту.

Иначе сјећам се када сам дошао на поуке, рејтинг сајта на алекси је био око 600000 сада је сишао на 180000, што је енорман напредак. Свака част, и само напријед ка још већем успјеху.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Хвала свима...

преко 6000 слушања вечерас...

Има ли неки линк за оне који нису били у прилици да предавање прате у директном преносу? Ја бих веома волео да погледам комплетан снимак. Ако може и де се преузме тај запис на компјутер па да се гледа офлајн.

Свако добро од Господа

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Видео обрада снимка ће мало потрајати али ће вредети да сачекате. Биће све на свом месту...

Хвала свима који су били ту са нама и који верују у Поуке и помажу их на разне начине.

Ми ћемо се трудити да и даље радимо и не стајемо док нам Патријарх не дође на ДИВАН :)

Имам сада част и прилику да Вам у најскорије време најавим нашег драгог о. Гаврила лепавинског који ће ускоро бити наш гост-домаћин на дивану где ћемо разговарати о свему што вас занима...

И сами видите да свима некако одговара овај неформални начин комуникације. Све тече опуштено, баш како треба тако да три сата веома брзо прођу. Синоћ је свако питао МИтрополита шта жели а Митрополит као и сваки прави духовни госростас је на свако питање одговарао, али СВАКО које мос поставили. Нека су била веома актуелна а тицала су се Архиепископије охридске (лично сам доста питања наводио на ту страну), о. Артемија итд...

Захваљујем се и Епископу брегалничком Г. Марку који је синоћ такође био наш гост и лично је поздравио Митрополита.

У будућности ћемо имати један серијал предавања у сарадњи са ПБФ-ом , тако да ће професори нашег Факултета да са вама разговарају на теме Светог Писма, Историје, Догматике итд...

Ово ће бити веома узбудљива јесен и зима на Поуке.орг :)

А ви се и даље трудите да нам помажете, све ово заиста заједно радимо. Неко ће теолошким радом, неко програмирањем, неко финансијски, неко отварањем веселих тема... Лично, ту сам само карика која све споји у једну целину, све оно што је добро и квалитетно код нас...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

78053_04grafika15-foto-beta_f.jpg?ver=1308813330

Још једном захваљујемо се свима и слободно можете преузети снимак и ову тему проследити Вашим пријатељима. Специјално хвала и Епископу Марку из Македоније.

Ваше Поуке.орг

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Митрополит је говорио о свему заиста! И о Јужној Америци, о Македонији о ПОА, о о. Артемију и расколу... заиста о свему. Ово је, бар за нас, антологијско предавање и разговор. Трјало је преко 3 сата (3 и 10 минута) што је најдуже предавање које је Митрополит одржао :) Слушало је према нашим сазнањима око 6000 људи, тј. око 6000 прикључених компјутера (наравно за неким комјутером може да буде и 5 или 10 гледалаца)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Zaista je ovo najzanačajnije gostovanje na ŽRU.

Pošto vidim da je preko 3 sata snimak, da li može eventualno da se kaže u kojem segmentu o čemu mitropolit govori, jer me ne zanima sve.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...