Jump to content

Нови напади на клир Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему


Guest

Препоручена порука

  • Гости

12348406_1658057234455272_1081665880_n.j

 

 

stobiou.jpg

 

 

Његово Преосвештенство Епископ стобијски и Местобљуститељ струмички г. Давид одржао је 2 децембра, ове године, предавање у грчком граду Килкису, на тему: "Килкис и Струмица – градови са заједничком будућношћу". Данашње дневне новине „Дневник“ оптужују Епископа Давида да је издајица због тога што је рекао да је т.з. аутекефалија расколничке Македонске православне цркве у суштини одлука Комунистичке партије Тита и да се расколнички Епископи више брину како да испоштују одлуку, него да чувају суштинске интересе и јединство Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве.

12336089_1658057341121928_1126605930_n.j

Епископа Давида још оптужују да је навео да постоје индикације да је Патријарх Викентије отрован 1958 јер није хтео да учествује у стварању расколничке македонске цркве. Међународна јавност већ дуже времена указује да је Р. Македонија делимично слободно друштво, а да су новинари политички плаћеници. Са оваквим наступом, новинар Бранко Ђорђевски и лист „Дневник“ само распаљују верску мржњу према Охридској Архиепископији и потстицају државне органе и појединце да врше нападе на Охридску Архиепископију све са циљем да униште канонску Цркву у Р. Македонији.

 

 

 

 

 

 

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/4862-epithesi-skopianis-efimeridas-se-orthodojo-episkopo



Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Koliko su pateticni kad im smeta mala grupa istinskih hriscana. Koja smejurija od drzave.

Ја па се смејем када фанариоти причају о етнофилетизму, па никоме ништа.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ђорђевски ми је, у личном контакту, дјеловао као трезвен човјек, свјестан да је вријеме након Нишког споразума без веће преше потрошено. Ове вриштеће насловнице му, изгледа, иду у "рок службе".

Хвала R2D2 за линкове са емисијама, погледаћу.

Изгледали су односи са нашом православном македонском браћом много безизгледнији, прошле године у ово доба.

Божјом милошћу, још нас није напустило заступништво и просветилаштво Светога Климента Охридског.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

И последње трићарије и напади, оно - ОТВОРЕНО ВРЕЂАЊЕ, од стране аутора и водитеља, на рачун Архиепископа Јована, најексклузивније од пре три дана.  Три дана, дакле на само Ваведење, 4.XII - 2015.

 

الحرية أو الموت

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Када се говори о ,,мпц'', и њеном даљем канонском статусу, требало би се почети од апсолутне нуле.

 

СПЦ можда да још једном позове све оне правдољубиве православце, што клирике ,,мпц'' што мирјане, којима је стало до поретка да приступе Канонској ПОАрхиепископији а онда да цео ,,случај'' преузму Цариград и Москва. То би и за СПЦ и Србију било најбоље. 

 

А онда Москва и Цариград са својим историјским улогама нека развезују чвор који ми нисмо способни да одвезујемо, јер ни наредни ,,Велики Сабор'' није толико извесан како се то чинило до прошле године.. а који ће једини вероватно у историјском смислу бити валидан за даљу судбину ,,македонског простора'' У цРКВЕНОМ смислу.

الحرية أو الموت

Link to comment
Подели на овим сајтовима

И последње трићарије и напади, оно - ОТВОРЕНО ВРЕЂАЊЕ, од стране аутора и водитеља, на рачун Архиепископа Јована, најексклузивније од пре три дана.  Три дана, дакле на само Ваведење, 4.XII - 2015.

 

 

Реаговање Архиепископа Јована на увреде аутора и водитеља постоване емисије, Миленка Неделковског, на беседи после Литургије ..:

 

 

„Преварант“ (алудирајући на Миленка Неделковског), „је као вук, потпуно је без могућности да  промени ћуд“ - казао је Архиепископ у својој омилији, 27. недеље по Педесетници.

.. Нек пропадне није штета !..

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Овај новинар и аутор емисије је луд...

 

Која острашћеност... наравно да ово нема никакве везе са Црквом.

 

Потпуно неписмен човек и велики је проблем што се у МК велики број неписмених у Еклисиолошком смислу гура у прве ,,борбене редове'' за решавање Црквених питања. 

 

Класичан показатељ да ,,УДБА'' ради свој посао и даље перфектно. 

 

Пошто и српска екипа има ,,благодат'' одређених владика из СПЦ да овако ,,помирљиво'' говори и ,,сведочи'' очито је да је ,,УДБА'' режија свега овога. 

 

Зато.. потпуно је очигледно да  ће Српска страна..што Црквена , што државна, од даљег решавања овог проблема на овакав и сличне начине, имати само штете, веће или мање. Управо због тога, ''спас'' је у потпуном пребацивању проблема на Цариград и Москву тј. на долазећи Свеправолсавни Сабор, ако до тога уопште дође у скорије време. 

الحرية أو الموت

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ПИТАЊЕ МАКЕДОНСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У ЈУГОСЛАВИЈИ - ДР. ЂОКО СЛИЈЕПЧЕВИЋ

 

https://www.scribd.com/doc/105257125/ПИТАЊЕ-МАКЕДОНСКЕ-ПРАВОСЛАВНЕ-ЦРКВЕ-У-ЈУГОСЛАВИЈИ-ДР-ЂОКО-СЛИЈЕПЧЕВИЋ

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ма џаба .. и Слијепчевић џаба све. Ми смо Косово препустили а водимо некакве преговоре са МКД страном која постоји на негирању Српског у њих. Нема од тога (никад) ништа. 

 

Морали би оформити потпуно нову платформу за разговоре.

 

У оно време када делови данашње Р.Македоније  постају суставни део Краљевине Србије а тиме и епархије под управом Цариграда прелазе под Патријаршију у БГД. Р. Македонија не постоји! Када настаје проблем са ,,МПЦ'' не постоји пак Србија! Постоји СФРЈ. Када су почели озбиљнији разговори између СПЦ и ,,мпц'' тада постоји Р. Македонија коју је признала наша страна ..тадашња СР. Југославија..

 

Данас имамо Србију и Македонију које незнају ,,где је лево''.. обе и у сваком смислу!

 

Позвати Цариград и Москву да  се изјасне и договоре уз нашу сарадњу (конструктивну ) без одрицања и порицања грешака и доброга што је досада било. А онда неко прелазно стање до сабора православног и крај .. Све друго је промашај ..

الحرية أو الموت

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...