Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему


Juanito

Препоручена порука

Управо сада, Muramasa рече

Pomislio sam, onako hipotetički.

Увели би квоте колико минимално обојених људи мора да буде у парламенту, војсци и стално би повећавали тај минимум. То је суптилније.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Цитат

Princeton University recently issued instructions for obtaining “consent on the dance floor" in anticipation of its annual Orange and Black Ball.
Beyond merely asking "Do you wanna dance?" and waiting for an affirmative response, the infographic also instructs students to "frequently" ask whether their partner is "still into this" throughout the dance.

https://www.campusreform.org/?ID=10169

Tema treba da se rinejmuje u "Dizemo Juanu pritisak" :D 

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, sqny рече

https://www.campusreform.org/?ID=10169

Tema treba da se rinejmuje u "Dizemo Juanu pritisak" :D 

Зато Хуан никад није плесао са плавушама, само с тамнопутима. А ови што воле аријевске богиње нек се брину за ”консент”. :ani_biggrin:

  • Радостан 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

 

Нас рецимо тероришу колегинице са гашењем климе :D Зар није здрав разум да ако је хладно увек се можемо обући, али ако је топло ја не могу да радим у трегер мајици...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Срђан Шијакињић рече

Нас рецимо тероришу колегинице са гашењем климе :D Зар није здрав разум да ако је хладно увек се можемо обући, али ако је топло ја не могу да радим у трегер мајици...

У Србији ти не треба радикални феминизам да будеш против климе. Научно је доказано да клима убија баш као и промаја. Клима уређаје треба користити једино зими за грејање. Клима уређаји нису сексистички, али су дефинитивно антисрпски. Измислили су их наши непријатељи Американци да би нас истребили.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ова Британка се жали како је "сексистички" што лети не може да седи у канцеларији у сандалама на босој нози, сукњи до колена и танушној мајици на бретеле, јер сексистички мушкарци са чарапама, ципелама, панталонама и кошуљама укључују климу? :smeh1:

Па како да дођем на посао? У гаћама и папучама? У свиленим поткошуљама до пупка? :smeh1:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Ima i debilnijih feminističkih izvala. Na primer, Anita Sarkeesian se specijalizovala za seksizam u industriji video igara i nešto je palamudila kako je štetan stereotip za žene to što neki svemirski vojnik muškarac samo strovali dupe na zemlju kad seda, a žena vojnik seda polako i oprezno, kao da ima manje samopouzdanja od muškarca.

Pa ako su to najveći problemi sa kojima se žene suočavaju, blago njima. Nemaju više čime da održavaju feminizam u životu, pa moraju aktivno da traže čime će da budu uvređene i ugnjetavane, jer drugačije ne bi mogle da očestvuju u "Oppression Olympics-u".

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Muramasa рече

Anita Sarkeesian

...је класичан опортуниста и кримос. Аконто целе те приче о сексизму у видео-игрицама је узела стотине хиљада долара да би као правила серију видео клипова где ће то да разобличи. Направила пар комада и остатак себи турила у џеп 12:smeha:

Али најјаче што је говорила у УН око права жена  :D  Кад јој досади све, запалиће на неко острво на Пацифику где ће до пензије да ужива у плодовима своје "борбе".

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 11/16/2017 at 15:43, Branka62 рече

Neće biti.

први експеримент даје дјеци избор измеу јасно раздвојених објеката - механичких и "људских". Други експеримент даје "Златну средину", избор између лица која се разликују само по томе што су једна вјештачка а друга људска. АЛи изглед им је јако сличан.

Не видим како ово нису "бабе и жабе"? Једино што доказује јесте да техничко-људско разликовање код полова није тако једнозначно, али не побија раније налазе да у случају када дјеца имају избор између јасно разликованих објеката, да се дијеле по полној линији. 

Је ли нешто пропуштам?

On 11/16/2017 at 16:00, Branka62 рече

Eh, da, na ovo zaboravih. Nije da nisam komentarisala - za Norvežanina već rekoh nešto. Naravno, i on i ona ispadoše glupi u društvu ali njih nisam nešto više komentarisala zato što sam razumela da te interesuje "dekonstrukcija" ovih drugih.

Интересују ме сви :D Од тих на крају сам имао један од најјачих "вадафак" тренутака у животу. Да су макар покушали вадити нека истраживања, причати неку аргументацију, нешто, па да човјек каже "Океј, поштено, нису разувјерени, нека им буде". Али онако директно:"Јок, ја настављам са својим вјеровањем"... и даље ми није јасно како људи могу бити идеолошки набријани за ствари попут феминизма ( са обије стране ) или чега већ, као што се било за комунизам, нацизам и сл. 

On 11/16/2017 at 16:11, Juanito рече

И јопет да те питам. Који је биолошки механизам интересовања за технику и људе? Ако одговора на то питање нема, џаба ти статистике и чике у белим мантилима. Није ми јасно како то не видиш. 

Кад си ме питао? Ах да... можда нисам видјео од брда нотификација :smeh1:

Не знам. Зато питам и преносим на шта сам до сада наишао. Једино што може бити јесте да се одговор налази негдје унутар еволутивне психологије. Но ту сам слаб као лед испод редовног посјетиоца Мекдоналдса.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...