Jump to content

Молитве у страдању - болу, страху, очају, тузи и жалости

Оцени ову тему


Дијана.

Препоручена порука

  • Одговори 38
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

  • 1 year later...

једно предивно обраћање душама наших најмилијих које је написао св.Теофан Затворник

А ти душо, драгоцености мојега срца,
збаци са себе време плоти, лети у високи и свети Едем.
На путу твоме ка небу нека се нико не усуди задржати те!
Нека ти се отворе двери раја!
Нека те са радошћу дочекају небожитељи!
Присаједини се њиховој светој заједници
и наслађуј се вечним гледањем лица Божијег.
Но када дођеш у рај и стекнеш смелост пред Господом,
сети се својих ближњих на земљи који неутешно оплакују растанак с тобом:
умоли милосрдног Бога да ми подари да,
поживевши благочестиво, дођем к теби у твоје светло насеље,
тамо, у блаженој светлости сједињен с тобом
заборавим на моју страшну бол
и утешим се утехом која ће вечно трајати.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 10 months later...

Свих жалосних радост

Vseh+skorbjascih+radost,+riznica+moskovskog+Sretenjskog+manastira+@pravoslavie.ru.jpg

О, Пресвета Владичице Богородице, часнија од Херувима и славнија од Серафима, Богом изабрана Невесто, свих жалосних Радости, утеши нас јер друге заштите и помоћи до Тебе немамо. Једина Заступнице радости наше, и Мајко Божија и Мати милосрђа, Која стојиш пред престолом Пресвете Тројице, помози нам јер ко Теби притиче не одлази посрамљен. Зато, услиши и нас који у овај дан туге, икони Твојој припадамо и у сузама Те молимо: одагнај од нас све жалости овога привременог живота и не лиши нас свемоћне заштите Твоје и бескрајне радости вечне у Царству Сина Твога и Бога нашег. Амин.

Богородица Утешитељка

Bogorodica+Otrada+ili+Utesenie+@pravoslavie.ru.jpg

Извор: pravoslavie.ru

Целоме свету надање, Пречиста Дјево, Пресвета Богородице, утехо наша! Не одбаци нас грешне који се у милост Твоју уздамо: угаси пламен греховни и покајањем ороси усахла срца наша, очисти ум наш од помисли греховних, прими молбе што ти са уздахом из душе и срца приносимо. Буди заступница наша пред Сином Твојим и мајчинским молитвама умири праведни гнев Његов. Исцели душевне и телесне ране, Владичице, болести наше излечи, умири буру злих напада вражјих, уклони бреме грехова наших, не дај да сасвим пострадамо и утеши тугу скрушених срца наших, да те славимо до последњег уздаха нашег. Амин.

Богородица Спаситељка (оних који страдају)

ib2318+@pravoslavie.ru.jpg

О, Пресвета и Преблагословена Владичице, Дјево Богородице! Погледај светим оком својим на нас који стојимо пред светом иконом Твојом и умилно Те молимо: подигни нас из дубина греховних, просветли ум наш помрачен страстима и исцели ране душа и тела наших. Друге помоћи и друге наде немамо сем Тебе, Владичице, Ти знаш све слабости и сва сагрешења наша, Теби притичемо и Теби вапијемо: не лиши нас небеске заштите Твоје, води нас неисказаном милошћу Твојом, спаси и помилуј нас који пропадамо и исправи многогрешне животе наше, избави нас од опасности, несреће, болести, изненадне смрти, пакла и вечних мука, јер си Ти, Царице и Владичице, брза Помоћница и Заступница свима који Ти притичу и сигурно уточиште грешнима који се кају! Подари нам, Свеблага и Пренепорочна Дјево, крај живота нашега хришћански, непостидан, миран и удостој нас да, заступништвом Твојим, будемо усељени у небеске обитељи, где сви непрестано празнују и радосно прослављају Пресвету Тројицу, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Молитва за почившу децу

 
8739105408_e9a166d0e6_h.jpg
Господе Исусе Христе, Боже наш, Владико живота и смрти! Утешитељу ожалошћених! Са скрушеним и умилним срцем припадам к Теби и молим Ти се: помени Господе у Царству Твоме преминулога раба Твојега (рабу Твоју) чедо моје (име) и учини му (јој) вечни спомен. Ти си ми, Владико, живота и смрти подарио ово чедо, и по Твојој премудрој воји си благоизволео узети га од мене. Нека је благословено Име Твоје, Господе. Молим Те, Судијо неба и земље, бесконачном љубављу Твојом к нама грешнима, опрости преминулом чаду мојему сва сагрешења његова, вољна и невољна, учењена речју, делом у знању и незнању. Опрости милостиви и наша родитељска сагрешења, да не пребивају она на чедима нашим: јер као што мноштво грехова учинисмо пред Тобом, мноштво тога и не учинисмо што си нам Ти заповедио. Ако преминуло чедо наше, нашом или својом кривицом, боравећи у овом животу и телу своме, радећи у свету није марило за Тебе, Господа и Бога Својега, ако је заволело прелести овога света, а није марило за речи Твоје и заповести Твоје, ако се предаваше сластима житејским, а не беше у скрушености због грехова својих, и не упражњаваше бдење, пост и молитву, већ их забораву предаваше, молим Те усрдно опрости, преблаги Оче, чеду мојему сва таква сагрешења његова, опрости и ублажи, ако и какво друго зло учини у животу своме. Христе Исусе! Ти си васкрсао кћер Јаирову по вери и молитви оца њенога, Ти си исцелио кћер жене Хананејке по вери и молби мајке њене: услиши тако и ову молитву моју, не презри мољење моје за чедо моје. Опрости Господе, опрости сва сагрешења његова, и опростивши и очистивши душу његову избави га вечних мука и насели га са свима светима Твојим, који су у векове благоугодили Теби, тамо где нема болести, ни туге, ни уздаха, већ живот бесконачни: јер нема човека који је живео а да не сагреши, једини си Ти изван свакога греха: да када будеш судио свету, чедо моје чује најжељенији глас Твој: продјите благословени Оца Мојега и наследите припремљено вам Царство од настанка света. Јер си Ти Отац милости и дарежљивости, Ти си живот и васкрсење наше, и Теби славу узносимо са Оцем и Светим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Молитва светом Нектарију Егинском за исцељење од рака

О светитељу Нектарије, оче богомудри! Прими, чувару вере православне, исповедање уста људи христоименитих, који се сабраше данас у храму благодаћу Божијом која у теби живи. Вест достиже до земље српске да се ти, велики међу Светима угодниче Божији, јављаш на свим странама света онима који призивају име твоје и од рака исцељење болеснима дарујеш.

Чусмо за јереја, твога имењака, Нектарија, који храм у име твоје подиже, са мукама великим, јер од рака на грудима тешко боловаше и крв му сваки дан из ране истицаше и страдаше он веома, али дело свето не остављаше.

А ти си, Светитељу многомилостиви, са Неба изненада сишао и пред њиме се у храму појавио. Он, пак, мислећи за тебе да си сабрат и један од смртних, од тебе затражи да се за њега помолиш и рече: "Болестан сам веома, али хоћу свету цркву да подигнем, да у њој Свету Литургију макар једном одслужим заједно са парохијанима, а после нека умрем, јер се смрти не бојим."

А ти си, оче, иако бестелесан беше, сузама лице своје оросио! И загрливши страдалника, целивао си га и рекао: "Не тугуј, чадо моје, јер ћеш, пошто болешћу будеш искушан, убрзо оздравити. И сви ће за чудо ово сазнати." Овај, пак, исцеливши се, разумеде с ким је говорио, али ти си тад већ невидив постао.

О велики угодниче Христов, Нектарије! Тај храм је данас довршен и чудеса се твоја као море умножише! Ми схватисмо да молитве праведника треба да буду подржане нашим усрђем за службу Божију и решеношћу да за Христа умиремо, да бисмо оздравили. Моле те, оче праведни, болесна чада твоја: да се на нама испуни воља Божија, добра, угодна и савршена, јер Бог неће смрти грешника, већ да се грешник обрати и жив да буде.

Ти, пак, пророче воље Божије, исцели нас благодатним јављењем својим, да велики буде Бог на Небесима и на земљи у векове векова! Амин.
 

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 months later...

'hitna pomoc, prijeki lijek' u velikim dusevnim tegobama i nevoljama uopste (savjetovano citanje npr.tokom poplave)...

 

mocno sredstvo protiv demonskog straha, velikog ocajanja, teske zalosti... demoni ne ljube psaltir :) (neki ljudi 'ne mogu' da citaju psaltir, 'nesto' im ne da)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 4 weeks later...

Плач Мајке Божије - поје Светлана Стевић, чтеније говори о.Војислав Билбија



КАНОН РАСПЕЋУ ГОСПОДЊЕМ
(Плач Пресвете Богородице)
- глас 6.

Песма 1. Прешавши воду као суво и египатско избегавши зло, Израиљац клицаше: Певајмо Избавитељу и Богу нашему!
Припев: Слава Теби Боже наш, слава Теби.
(У даљем тексту где стоји напомена Припев, понавља се овај горе наведен)

 

Видевши на крсту распетог Сина и Господа, Дјева пречиста ридаше горко - и са другим женама за Сином својим нарицаше.
Припев
Видим те љубљено и мило чедо моје, видим те распета на крсту. О тешко мени Сине мој, тешко болном срцу моме!
- Утеши ме Сине и Боже мој!
Слава Оцу и Сину и Светоме Духу. (У даљем тексту Слава...)

Својом вољом Сине и Творче мој ти смрт љуту поднесе на крсту. Авај мени мајци твојој жалосној авај мени крај крста неутешној!
- Погледај на мене и на љубљеног ученика својега!
И сада и увек и у све векове, амин. (У даљем тексту И сада...)

Кроз плач проговори Пречиста: Лишена сам наде моје, радости и весеља! Лишена сам Сина мог и Господа!
- Тешко мени срца болна и рањена!

Песма 3. Нема светога као што си ти, Господе Боже наш, који си укрепио верне твоје, Добри, и утврдио нас на камену исповедања Твога. Припев
Страха ради јудејска Петар се скри и тебе, Христе остави; и сви други ученици твоји побегоше и тебе страдалника оставише.
- Исусе Сине мој распети! Припев
О чудесног ли рождества твог Сине мој! О, страшне ли тајне богорождества твога Господе! Какве сам се милости удостојила када сам те родила!
И рождеством твојим над свима узвисила!
- А сад се на крсту утроба моја с тобом распела!
Слава...

Као да те гледам чедо моје, к'о младенца на рукама својим, којим сам те одњихала! - А гле сада мене жалосне и уцвељене!
И сада...
Светлост моја слатка и сва нада моја и живот мој угаси се данас: Бог мој умире на крсту!
- Срце моје свиснуће од бола Сине мој!

 

Песма 4. Христос је моја сила, Бог и Господ, чесна Црква богодолично пева кличући, од чистога разума у Господу празнујући.
Припев
О, незалазно и неугасиво сунце моје! О, превечни Боже и Творче свих твари, Господе!
- Зар Ти смрт окуси и смрт крсну претрпи?! Припев
Дјева неискусобрачна завапи честитом Јосифу: Похитај к Пилату и измоли од њега - Са крста тело Учитеља твојега!
Слава...
Збуни се Јосиф праведни видевши Пречисту како сузе лије горке и плачући приступи Пилату и завапи гласом
- Дај ми тело Бога мојега!
И сада...
Материнско срце моје кида се од бола када тебе, чедо, видим распета.
- На крсту те ранише и обнажише и славу божанску смрћу засенише.

 

Песма 5. Озари божанском светлошћу својом, душе оних који ти се с љубављу моле, Благи, молим ти се, да би знали тебе, Реч Божију, Истинитог Бога који избавља од мрака греховнога.  Припев
Тело твоје пречисто Јосиф и Никодим с крста скидоше, и сузним те очима целиваше и миром помазаше - И као Бога опојаше.
Припев
Примивши тело твоје у наручје своје материнско, Дјева пречиста заплака горко: Љубљени Сине мој што ме остави у претешком болу и жалости?
- И кроз сузе горке она те љубљаше.
Слава...
Једина нада моја и живот мој једини ти јеси, Сине и Боже мој!
Једина светлост очију мојих Владико! Шта ће робиња твоја Господе?
Шта ће мајка без тебе? - Сине мој, чедо моје љубљено!
И сада...
Срце моје жалосно и болесно уздише за тобом, поругано, измучено чедо моје! О, обнажено и рањаво тело моје! О, усамљени Исусе!
- Ево лежиш мирисима помазан, мртви Сине мој!

 

Песма 6. Гледајући море живота, узбуркано буром искушења, тихоме пристаништу твоме притекох и вапијем ти: изведи из пропасти живот мој, Многомилостиви.  Припев
Ти који мртве васкрсаваш, Исусе Сине мој, сам лежиш мртав, човекољупче!
Ти који све држиш моћном руком својом, сада лежиш без даха крај гроба!
Ох, бар да умрем с тобом! - Да не гледа тебе мајка мртвога!   Припев
О, преблаги Боже, и премилостиви Господе! Где зађе сунце славе твоје?
Где ишчезе красота лица твојега? Тешко мени мајци твојој!
- Зар да тебе таквог гледам Сине и Боже мој?!   Слава...
Зар ни једну реч нећеш казати слушкињи својој, Слове Божији!
Зар се нећеш смиловати мајци рођеној? Погледај на ме, Сине мој!
Реч утехе даруј владико! - Зар да тебе мајка несрећна мртвог целива?!    И сада...
Глас твој слатки и осмех твој благи нећу више чути и видети!
Нећу више дивно лице твоје гледати! - Зашло си ми сунце моје заувек, Сине мој!
Кондак глас 8. Прославимо Исуса, распетога нас ради, као што га Мајка Божија прослави! Видевши га на крсту, Дјева завапи: иако распеће подносиш, Исусе, ти јеси Син и Бог мој!

 

Песма 7. Анђео учини те пећ даде росу светим младићима, а заповест Божија палећи Халдејце убеди мучитеља да узвикне: благословен си, Боже отаца наших.  Припев
Архангел Гаврил, благовесник Божији, назва тебе Сином, Царем и Богом
и укрепи надом срце моје. А шта видим сада, светлости моја слатка, Исусе?
- Тебе, Сине, нага и мртвога!  Припев
О, Сине и Слове Божији, чуј вапај мој и глас мој: не остављај мајку жалосну, мене сироту! Поведи и мене да увек будем с тобом, Владико!
- Не могу без тебе живети, Сине мој!   Слава...
С мироносицама покрај гроба твога Дјева тихо плакаше док тебе, Христе, у гроб не спустише. А када те у гроб хладни полжише, тада мајка за тобом нарицаше:
- Куда идеш, Сине мој, а мене остављаш?!   И Сада...
Болом сломљења и измучена мајка твоја ридаше и жене мироносице призиваше: ходите да оплачемо Сина мог!
Ходите и мени немоћној помозите!
- Јер гле светлост слатка моја и Учитељ ваш - гробу се предаје.
Песма 8. Хвалимо, Благословимо, поклањајмо се Господу, певајући и превозносећи у све векове.
Светима си из пламена росу извео, и жртву праведникову водом спалио, јер све што хоћеш, Христе, чиниш. Тебе величамо кроз векове.     Припев
Видевши Дјеву скрхану болом над телом јединца свог, Јосиф горко заплака и зарида:
О, како ћу те сахранити Боже мој? Како ћу те у гроб положити?
- А каквом ли плаштаницом пречисто тело твоје обвити?!   Припев
Божански лик твој чудесни превазиђе ум наш, Господе! Јер ти одржаваш сву твар, Исусе!
Зато теби са страхом Јосиф и Никодим приступише и тебе на рукама својим понесоше и у гроб положише
- И тебе, Бога, сахранише!
Благословимо Оца и Сина и Светога Духа Бога.
Тебе који мртве заповешћу подижеш Господе, тебе у гроб хладни полажу, Сине! О, зар може гроб овај ништавни држати тебе Сведржитеља, Господа и Бога мојега? - Не могу тајну ову разумети!
И сада...
Од гроба твога, Сине, не устаје мајка твоја, и плач мој до смрти не престаје!
Јер не може мајка твоја без тебе! Ко ће ме разделити од Сина мог?
Ко ли од Бога мог одвојити? - Ево идем и ја за тобом Владико!
Песма 9. Људима је немогуће Бога видети, на њега не смеју ни чинови анђелски гледати; но кроз тебе, свечиста, јави се људима Слово оваплоћено. Њега величајући, са небеским војскама тебе блаженом зовемо.
Припев
Радост више неће коснути срце моје, Сине мој! Јер ти у гроб зађе, радости моја! Ах, неће тебе мајка самога оставити! Неће се од тебе одвојити!
- Него ћу крај тебе умрети и с тобом се сахранити!
Припев
Исцели ране моје, Господе! Ублажи бол мој и тугу, чедо моје! Зна мајка твоја да све можешучинити, Владико! О, свемоћни Сине Божији! Ти за нас пострада вољно и у гроб леже, Исусе!
- Васкрсни из мртвих Боже мој!
Слава...
О како се скри од тебе, мајко моја, бездна милости!
О, како љуто страдаш због мене! Чуј глас мој тајни у срцу свом:
Нећу те оставити жалосну, Богородице!
За спас рода Адамова ја пострадах данас, - али ћу к'о Бог васкрснути
и тебе узвеличати!
И сада...
Појем милосрђе твоје, о човекољупче!
И клањам се Богатству милости твоје, Владико!
Ти смрт крсну поднесе за нас да род наш од смрти избавиш.
- Васкрсни у слави, Спасе наш, и помилуј нас!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА У ВЕЛИКИМ СТРАДАЊИМА И МУКАМА Праведни, дуготрепељиви и многомилостиви Боже, Ти си из љубави допустио ова моја страдања. Ти нас рањаваш, али и лечиш ране, Ти нас обараш и Ти нас подижеш; Ти кажњаваш своја чеда, али их смрти не предајеш. Оче небесни, као пример трпљења дао си нам Сина Твога љубљенога, да сви следимо Његов пример.Укрепи ме да идем за Њим, по овоме путу туге и да узиђем у Царство небесно. He допусти да искушења истргну реч Твоју из мога срца, да ослабе моју веру и да утуше моју молитву, да изазову нетрпељивост и да ме наведу на роптање и негодовање против Тебе. Немојме оптеретити са превеликим старадањима. Опомени се да сам прах и пепео. Укрепи моје раслабљене руке, и оснажи моја уздрхтала колена. Твоја воља је да страдам и да будем ожалошћен, али Ти ми дарујтрпљење и укрепи ме да победим зло. Претвори моју тугу у радост, моја страдања овенчај чашћу,а моје понижење славом; Јер Ти си једини истинито укрепљење и сила раслабљених, Ти си пристаниште витланих буром, и Теби славу узносим кроза све векове. Амин.

MOLITVA U TUZI DUŠEVNOJ Gospode Isuse Hriste, pomozi mi. Teškom čаmotinjom pritisnut sаm; životne nevolje i iskušenjа, i mnogobrojne nužde i tuge vitlаju me i pridаvljuju; tužnа je dušа mojа, ne odvаjаj se od mene, Svetlosti Nezаlаznа, nego svаgdа borаvi u meni, jer bez Tebe je - mukа i nevoljа, а sа Tobom - uspokojenje i rаdost. Svemogućom silom Svojom učini dа od mene pobegne mrаčni oblаk smućujućih me misli i nerаspoloženjа, dа iščezne jаd i tugа srcа. Gospode, nekа me ne smućuje breme grehovno, i nekа se u Tebi, Spаsitelju nаšem - oprаvdаm, jer si Ti - „umilostivljenje zа grehe nаše” (1 Jn.2,2) - postrаdаli nа krstu rаdi grehovа nаših. Nekа me ne smućuju žitejske nevolje i nаpаsti, svetovne brige i glаvobolje, jer si Ti jedini Dobаr i Čovekoljubiv; dаo si utehu vernim slugаmа Svojim, govoreći: „neću te ostаviti, niti ću od tebe odstupiti” (Jevr. 13,5); „može li ženа zаborаviti porod svoj...? A dа bi gа i zаborаvilа, Jа neću zаborаviti tebe” (Is. 49,15). Ti si kroz ustа аpostolа Tvog rekаo: „Ponizite se pod silnu ruku Božiju, dа vаs uzvisi kаdа dođe vreme. Sve brige svoje prenesite nа NJegа, jer se On brine zа vаs” (1 Petr. 5,6-7). Gospode, evo jа mnogogrešni, svu muku svoju, sve brige i glаvobolje svoje prenosim nа Tebe, Spаsiteljа mog, i jecаjući vаpijem Ti: ukаži mi blаgovremenu pomoć Tvoju u svim iskušenjimа i nevoljаmа mojim, koje Sаm znаš, i sve uredi nа Dobro, po svetoj i spаsonosnoj volji Svojoj. Nekа me ne smućuju ljudske neprаvde i uvrede; oprosti bližnjimа mojim sve te neprаvde i uvrede, а mene grešnog pomiluj, oprosti mi grehe, i ne liši me zаštite Tvoje i milostivog blаgoslovа Tvog, dа bih mogаo smelo govoriti: „Gospod je pomoćnik moj, i neću se bojаti, štа će mi učiniti čovek?” (Jevr. 13,6). O, svežаlostivi Gospode, počuj tužnu dušu moju; umiri je i izbаvi je; sаčuvаj je pod krovom dobrote Tvoje u sve dаne životа mogа, i Sаm uprаvi život moj kа spаsenju, molitvаmа Vlаdičice Bogorodice i svih Svetih Tvojih. Amin.

Владико, Господе Боже мој, у чијим је рукама судба моја, заштити ме по милости Својој, и не дозволи да пропаднем по безакоњима својим, нити да идем за вољом тела које похотом војује против духа. Твоје сам створење - не презри дело руку Својих. Не одврати се од мене - сажали се, а не понизи. Слаб сам, не презри ме, Господе, јер к Теби прибегох, Заштитнику своме Богу: исцели душу моју, јер сагреших Теби! Спаси ме ради милости Своје, јер сам Ти одан од младости своје! Нека се постиде они што траже да ме одгурну од Тебе помоћу нечистих дела, ружних помисли, некорисних сећања! Удаљи од мене сваку нечистоту, свако зло, јер си Ти једини Свет, једини Силан, једини Бесмртан, у свему беспримерно моћан, и свима дајеш силу за борбу против ђавола и његових војски. Јер Теби приличи свака слава, части поклоњење, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и свагда иу векове векова. Амин.
У тузи

Слава Теби Боже мој за тугу коју си ми послао, коју достојно као награду сада примам по делима својим. Помени ме када дођеш у Царство Твоје, и нека у свему буде сва воља Твоја једина, блага и савршена. Преподобни Никон Оптински исповедник
 

Не уздам се у заштиту људску, но припадам Теби, пречиста Владичице, не одбаци ме, но прими молитву слуге Твога. Туга ме обузела, не могу више да трпим навалу демонску; заштите немам, нити имам где да се заклоним јадан, и увек бивам у тој борби погођен, а утехе нигде немам, сем у Теби, Владичице света. О, надо и заштито свих који верују, не одбаци молитву моју. Амин *
 

* Блага Мајко благога Цара, пречиста и благословена Богородице Марије, милост СинаТвог и Бога нашег излиј на моју страсну душу, и Твојим молитвама упути ме на добра дела, дабих остало време живота свог провео без порока и Тобом рај нашао, Богородице Дјево, једина чиста и благословена.
* Благодат Твоју певам, Владарко, и молим Те, ум мој облагодати. Научи ме да идем право путем Христових заповести. Оснажи ме да стражим у славословљу, сан мрзовоље одгонећи. Свезана оковима греха, раздреши ме молбама Твојим, Богоневесто. Чувај ме и ноћу и дању, избављајући ме од непријатеља који војују против мене. Оживи ме умртвљеног страстима, Ти која си родила животодавца Бога. Просвети душу моју ослепљену, Ти која си родила незалазну Светлост. О дивна палато Господња! учини ме домом Духа божанског. Ти која си родила Лекара, излечи давнашње страсти душе моје. На стазу покајања упути мене, кога витла животна бура. Избави ме огња вечнога, ицрва злога, и тартара, да не постанем радост ђаволима ја који сам подлегао многим гресима. Свебеспрекорна, начини новога човека од мене, који сам остарео кроз неосетљива сагрешења. Удаљи ме од сваке муке и умоли Владара свих. Удостој ме да са свима Светима добијем небеско весеље. Пресвета Дјево, услиши глас непотребног слуге Свог. Пречиста, дај ми често бујицу суза која очишћава прљавштину душе моје. Непрестано Ти приносим јауке од срца, одобровољи се, Владарко, прими моју молитве ну службу и принеси милосрдном Богу. Ти која си изнад анђела, учини ме вишим од овога света. Светлоносна сени небесна, руководи у мени духовну благодат. Свебеспрекорна, подигнућу на похвалу руке и усне. упрљане прљавштином. Избави ме душегубних злоба, молећи усрдно Христа, коме приличи част и поклоњење, сада и увек и у векове векова. Амин.
* Слава Господе Крсту Твоме часноме! Нека васкрсне Бог, и нека се развеју непријатељи Његови, и нека беже од лица Његова они који Га мрзе. Нека ишчезну као што ишчезава дим, као што се топи восак на домаку огња; тако нека изгину ђаволи пред лицем оних који љубе Бога и осењују се крсним знаком, и који радосно говоре: Радуј се, пречасни и животворни Крсте Господњи, који прогониш ђаволе силом распетог на теби Господа нашег Исуса Христа, који је сишао у пакао и сатро силу ђаволску, и који нам је даровао тебе, Крст Свој часни, за прогнање свакога противника. О пречасни и животворни Крсте Господњи, помажи ми увек са Светом Владарком, Дјевом Богородицом, и са свима Светима занавек! Амин.
*Владико, Господе Боже мој, у чијим је рукама судба моја, заштити ме по милости Својој, и не дозволи да пропаднем по безакоњима својим, нити да идем за вољом тела које похотом војује против духа. Твоје сам створење - не презри дело руку Својих. Не одврати се од мене - сажали се, а не понизи. Слаб сам, не презри ме, Господе, јер к Теби прибегох, Заштитнику своме Богу: исцели душу моју, јер сагреших Теби! Спаси ме ради милости Своје, јер сам Ти одан од младости своје! Нека се постиде они што траже да ме одгурну од Тебе помоћу нечистих дела, ружних помисли, некорисних сећања! Удаљи од мене сваку нечистоту, свако зло, јер си Ти једини Свет, једини Силан, једини Бесмртан, у свему беспримерно моћан, и свима дајеш силу за борбу против ђавола и његових војски. Јер Теби приличи свака слава, части поклоњење, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и свагда иу векове векова. Амин.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Posle Bogomajke, najdraza mi svetiteljka... Za ono cega se ona odrekla, svojim molitvama je u stanju da pripomogne - stvari potrebne za obicnu ljudsku srecu - stan, posao, brak... Takodje, ona je posrednica za moljenje za spas dusa umrlih bez pokajanja (kao i Sv. Pajsije Veliki; zatim, za istu svrhu, moljenje na praznik Sv. Arh. Mihaila,19.septembra)

Cudesna prozorljiva duhovnim vidom (ocinjim vidom slijepa) iscjeliteljka, koja je obecala da ce pomoci svima koji joj se budu molili... U +Krupi kod Banjaluke ima djelic njenih mostiju i jako je postovana tu... Hvale se da pomaze...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...

Господ је сила моја, кога да се бојим?

Да васкрсне Бог, и развију се непријатељи његови

Да живиш у заклону Вишњег

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 5 months later...

Citanje ili samo slusanje, pomaze za mnoge dusevne tegobe, kao ocajanje, strah... cisti um, jaca vjeru, cistiji um=jaca vjera...

protiv straha od demona i zlih ljudi...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

samo slusanje, pomaze kod dusevnog bola, tuge i zalosti, npr....

Vapaj stradajućih...

Svih žalosnih radost...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 4 weeks later...
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...