Jump to content

Казати Србији истину - В. Драшковић

Оцени ову тему


Препоручена порука

Па да, о томе и причам. Али носи и народ одређени дио кривице, јер колико ли само гласова Слобо добијаше? Али добро, то ни не чуди с обзиром какву је државу имао иза себе, државу која није имала новца, привреде ни ничега да ради како треба, осим војске, полиције и тајних служби. А опет, њега на власт и јесте довела наша тадашња елита. Зезнуше се у процјени.

 

Братац ..није тако.. зато сам помнуо ,,победу'' данашњих пришипетљи на власти.

Слоба је побеђивао на конто гласова Шиптара са Косова и Метохије ..рецимо у Призрену је гласало у просеку око 80 000  људи за Слобу ..(???) Подујеву око 40 000 ... Ееј .. И на конто изборног система који је наравно он организовао .. Али како му је главни конкурент био ,,Рутавко'' који је овде главна тема целе приче.. И БОЉЕ ШТО ЈЕ ,,ПОБЕЂИВАО'' ,,СЛОБА'' ..

الحرية أو الموت

Link to comment
Подели на овим сајтовима

1. Ох, итекако су ми познате ( генерално наводећи, православље као једна од основа индивидуалног, а донекле и колективног живота, патриотизам који се испољава у привреди, култури, политици, јачање суверености и независности у односу на Запад и сл. ). Знам ту причу, јер је сто пута слушах, од дјетињства па до сада. Ипак питам на конкретно које вриједности конкретно ти мислиш? 

 

2. С обзиром на величину привредне повезаности са државама и ближег и даљег географског окружења, не бих се сложио да то није никаква препрека. А ту је, опет, политички утицај Запада којег Русија нема. Али да, стране се морају изабрати. Полако се приближава тај тренутак. Али и када он дође, сумњам да ћемо моћи пресјећи, ако се не изнађе неко другачије, "вансеријско" рјешење. А за то да би се десило, потребно је да велики играчи на глобалној сцени нам то и дозволе. 

Ипак, ако смијем себи дозволити овакав оптимизам, мислим да су на помолу први знаци промјена у Европи у односу на политику према САД и према Русији ( ако су појаве попут јачања лијевичара и односа ЕУ према Русији и САД поводом кризе у Украјини заиста некакве назнаке ) и да ЕУ ( прије свега Њемачка ) и Русија имају временом све јаче интересе да сарађују и да се мање сукобљавају. У таквом случају, наш избор уопште не би био тежак као сада. Али, лијепо је маштати :) Натраг на садашњост.

 

3. Да, изабрали смо погрешну страну деведесетих, а сада не можемо се одлучити на коју ћемо па док тако сједимо допуштамо да државу и друштво изједају "наши паразити". 

 1. Које вредности произилазе из тога што си од детињства слушао?  Ако знаш одговор, одлично, јер се он сам намеће из онога што смо и ти и ја рекли, а и из онога што си од детињства слушао, а ако не знаш - џабе си слушао то од детињства. :)

 

2. На жалост немамо људе који су спремни на тај потез. Играчи на западу не би ништа могли да ураде, не би могли ни да прд** ако би ми заиста пресекли и донели децитну и постојану одлуку - у потпуности и неодступно смо са вама у свему. Имаш заштиту велике и неописиво моћне силе и ко ти шта може? Нема никаквих проблема, понављам, ако бисмо се истински ставили под свеукупни патронат Русије,али ми сми то много пута одбили. У њему не бисмо изгубили никакви државну самосвојност а добили бисмо заштиту у свему...и нико нам ништа суштински не би могао, јер би удар на нас био удар на Русију. Баш због нашег окружења, онакво какво оно јесте и каквим се небројено много пута показало кроз историју заједно са својим западним политичким менторима, ми бисмо требали урадити ово о чему причам.

 

3.Тачно тако.

 

4. Заиста не видим друго решење...ако неко зна неко друго. позитиво решење наше ситуације, волео бих да га чујем и да оно буде поткрепљено озбиљним, реалним и позитивно задовољавајућим аргументима.

  • Волим 1

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Не бих да ово звучи као с неба па у ребра, али рећи ћу следеће. Мислим да је за сада једини излаз из понирања у пропаст, да се потпуно препустимо Русији.

 

Треба дати Русији безусловно све територијалне погодности на употребу. Једино нас Русија као политичка и војна сила утврђена у нас спашава од болести савременог доба и нестајања.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Привреда и економија су најбитнији фактор само под условом да основни конструкти државности функционишу а они не само да не функционишу код нас већ не постоје и то ће ускоро бити у потпуности видљиво када се процес разградње државе Србије буде наставио.Русија је била у потпуном хаосу, економском и привредном слому, али се уздигла. Шта мислиш да ли она то могла да уради, имајући у виду стално будне непријатеље САД и ЕУ, који непрестано кидишу на њена богатства и територије, да није првенствено гледала да своју срушену кућу гради од темеља који ће бити такав да ће учинити да кућа не буде лако срушена финансијским малверзацијама међународних мешетара, а да ће привреда и економија, на таквим темељима, само ојачати сам тај темељ?

 

Мислим да Русија није поставила нову матрицу, него дала нов дух и нов квалитет старој. То не значи да није вредносно напредовала, таман посла, него да није фундаментално раскрстила са погубном прошлошћу (више је то у фазну неких постепених промена, што сматрам веома мудрим). Али ми нисмо Русија и такав луксуз немамо. Да не идемо сад у све детаље јер није толико ни битно, мислим да ћемо се разумети и да остане на овоме. Русија је чак и деведесетих сачвала онај нуклеус за који је питање да ли га Србија и даље има. Зато је Русија преживела деведесете и изашла јача, а Србија грца све више и више.

 

Моја поента је само да онај ко прави политику а да не рачуна са народом не прави реалну политику. 

 

То би се променило када би се направио избор који сам напоменуо.

 

Опет питање: Како?

 

Имаш Италијане који ти чувају Дечане, косовску полицију која ти чуа све остале манастире (коју директно надгледају западњаци кад је СПЦ у питању), процес обнове порушених цркава и манастира који финансирају западњаци, безбедност Срба коју гарантује запад... Русија је на Косову заступљена својим отправником послова. Без икакве намере да умањујем значај или моћ Русије, како би се ситуација на Косову променила када би ти направио отклон од ЕУ и уопте од западних земаља?

 

Ако имаш такав став о Коштуници, сматрајући га идентичним са мојим ставовима, онда се, извини, морам запитати да ли ти уопште познајеш политику. Коштуница је најобичнији преварант као и сви политичари од 1945 године до данас. Нико није више генерала изручио Хагу од његове владе и био је потпуно, као и владе пре и после његове, поптуно кооперативан са западом...о каквом окретању Русима од стране Коштунице причаш? дај, молим те,брате...немојмо се тако грубо шалити.

 

Што се Коштунице тиче, веруј ми да имам  далеко више замерки на његову власт него ти. Прво кад је био председник, а онда и премијер. Сматрам да су он и његови губари уништили Србију далеко више и темељније од свега што је било ко до тад, а и од тад, урадио. А пре свега мислим да је био штеточина по питању националних интереса.

 

Али знам и неке ствари које му иду у прилог, и због чега сам рекао то што сам рекао малопре.

 

Лично мислим, поучен свакодневним дешавањима, образовањем, личним искуством и везама са светом политике, да већина није спремна на тај рез.

 

Са ким онда правити такву политику? 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Мислим да Русија није поставила нову матрицу, него дала нов дух и нов квалитет старој. То не значи да није вредносно напредовала, таман посла, него да није фундаментално раскрстила са погубном прошлошћу (више је то у фазну неких постепених промена, што сматрам веома мудрим).

Мислим да јесте.

 

 

 

Али ми нисмо Русија и такав луксуз немамо. Да не идемо сад у све детаље јер није толико ни битно, мислим да ћемо се разумети и да остане на овоме. Русија је чак и деведесетих сачвала онај нуклеус за који је питање да ли га Србија и даље има. Зато је Русија преживела деведесете и изашла јача, а Србија грца све више и више.

Можемо уз њихови свесрдну помоћ и наше целосно припајање њиховој интересној зони и глобалној политици и економији коју воде...у супротном...

 

 

 

Моја поента је само да онај ко прави политику а да не рачуна са народом не прави реалну политику.

Тачно тако...деценијама нико не води рачуна о томе.

 

 

 

Опет питање: Како? Имаш Италијане који ти чувају Дечане, косовску полицију која ти чуа све остале манастире (коју директно надгледају западњаци кад је СПЦ у питању), процес обнове порушених цркава и манастира који финансирају западњаци, безбедност Срба коју гарантује запад... Русија је на Косову заступљена својим отправником послова. Без икакве намере да умањујем значај или моћ Русије, како би се ситуација на Косову променила када би ти направио отклон од ЕУ и уопте од западних земаља?

Прво се препустимо Русима, а онда ћемо постепено решавати остале проблеме које смо сами изазвали нашом досадашњом глупошћу и погрешним политичким проценама...нема ништа преко ноћи...поготово ако си деценијама уништавао сопствени народ и државу у сваком смислу.

 

 

 

Што се Коштунице тиче, веруј ми да имам далеко више замерки на његову власт него ти. Прво кад је био председник, а онда и премијер. Сматрам да су он и његови губари уништили Србију далеко више и темељније од свега што је било ко до тад, а и од тад, урадио. А пре свега мислим да је био штеточина по питању националних интереса.

Ето, слажемо се по овом питању.

 

 

 

Али знам и неке ствари које му иду у прилог, и због чега сам рекао то што сам рекао малопре.

Ја их не знам...знам само за више него видљив раскорак између његових речи и дела.

 

 

 

Са ким онда правити такву политику?

Тренутно? На жалост, немамо такве људе у свету политике који би се озбиљно одлучили на тај корак...зато сам и рекао у једном од претходних постова шта нам је чинити на дуже стазе, па будућност можда неће бити тако црна и неизвесна.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

 1. Које вредности произилазе из тога што си од детињства слушао?  Ако знаш одговор, одлично, јер се он сам намеће из онога што смо и ти и ја рекли, а и из онога што си од детињства слушао, а ако не знаш - џабе си слушао то од детињства. :)

 

2. На жалост немамо људе који су спремни на тај потез. Играчи на западу не би ништа могли да ураде, не би могли ни да прд** ако би ми заиста пресекли и донели децитну и постојану одлуку - у потпуности и неодступно смо са вама у свему. Имаш заштиту велике и неописиво моћне силе и ко ти шта може? Нема никаквих проблема, понављам, ако бисмо се истински ставили под свеукупни патронат Русије,али ми сми то много пута одбили. У њему не бисмо изгубили никакви државну самосвојност а добили бисмо заштиту у свему...и нико нам ништа не би могао, јер би удар на нас био удар на Русију.Баш због нашег окружења, онакво какво оно јесте и каквим се показало кроз историју заједно са својим западним менторима, ми бисмо требали урадити ово о чему причам.

 

3.Тачно тако.

Настављамо таксативно  :D

 

1. Управо оне које сам и навео ( додуше, има ту много више, али то би требала бити већ засебна тема ). Додуше, не држе сви исто до свих,, тако да се може само уопштено говорити о њима. Па ме зато занима, о којим конкретно вриједностима конкретно ти говориш? :)

 

2. Морам ти замјерити на једној ствари, на једној реченици:"Не бисмо изгубили ништа од државне самосвојности ако бисмо се ставили под патронат Русије". Бити под нечијим патронатом не иде са одржавањем самосвојности, независности и суверенитета. Исто као када је Џорџ Карлин коментарисао мантру САД-а:"Водимо рат да бисмо донијели мир на Блиски исток.". Реално, кад год бисмо ушли у табор са неким стоструко јачим од нас, увијек бисмо изгубили самосвојности, с једнима више, с другима мање. Не говорим сад да би нас Русија потпуно поробила и од нас направила своју "губернију", како би екипа са Пјешчаника одмах скочила да каже, али говорим да бисмо морали играти како Русији одговара ( а то је свакако губитак самосвојности ). Са те стране, небитно нам је одлучили се за Запад или Русију, јер свеједно мораћемо плесати по вољи јачег. Свака опција има своје предности и мане. Нетачно је да Еу нема алтернативу, али нетачно је и да нам је Русија једини спас.

 

3. Морам само убацити, ради гушта - то је све "буразерска економија"  :)))

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@@Solomon Kane,

 

ОК, капирам и ја да се већ превише настављамо по форуму, па би можда и ваљало да попијемо по које, у кафани се политика много лакше расправља :) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Морам ти замјерити на једној ствари, на једној реченици:"Не бисмо изгубили ништа од државне самосвојности ако бисмо се ставили под патронат Русије". Бити под нечијим патронатом не иде са одржавањем самосвојности, независности и суверенитета

Не значи...бити део заједнице народа и држава које су у савезу са Русијом, не значи губитак самосталности Русија је јасно прокламовала своју спољну политику -  немешање у послове других држава (осим ако их оне не позову у помоћ), поштовање суверенитета свих држава, и поштовање свих интереса оних држава које желе да буду у политичко - економској заједници са њом - а њени стриктно поштовани унутрашњи принципи пошотовања и очувања етничког плуралитета се стриктно поштују и могу бити пример свима...а наравно да су војно, економски и политички слабији партнери по патронатом Русије - она штити своје.

 

 

 

Исто као када је Џорџ Карлин коментарисао мантру САД-а:"Водимо рат да бисмо донијели мир на Блиски исток."

Руси нису исто што и САД...то имамо прилике сваки дан да видимо.

 

 

 

.". Реално, кад год бисмо ушли у табор са неким стоструко јачим од нас, увијек бисмо изгубили самосвојности, с једнима више, с другима мање.

Колико је мени познато ми само за један табор знамо и само један табор желимо, призивамо и непрестани га бирамо - онај који нам је одувек наносио зло.

 

 

 

Не говорим сад да би нас Русија потпуно поробила и од нас направила своју "губернију", како би екипа са Пјешчаника одмах скочила да каже, али говорим да бисмо морали играти како Русији одговара ( а то је свакако губитак самосвојности ). Са те стране, небитно нам је одлучили се за Запад или Русију, јер свеједно мораћемо плесати по вољи јачег. Свака опција има своје предности и мане. Нетачно је да Еу нема алтернативу, али нетачно је и да нам је Русија једини спас.

У данашњој констелацији геополитичких сила, њиховој борби и неизбежној поларизацији света, у ситуацији којој се налазимо захваљујући западним силама, на основу свега што смо проживели још првог светског рата до данас од стране истих (истих по питању гушења српских интереса и права), не бих рекао да ова констатација има озбиљну тежину. Не морамо ми ући ни у какав савез са Русима. Можемо и даље остати са овима и изгубити ово мало што нам је остало и што ће нам узети, и притом све време кукати како би под Русима "изгубили самосвојност"...можемо и то урадити...тј. то ћемо и урадити, мој брајко. ;)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@@Solomon Kane,

 

ОК, капирам и ја да се већ превише настављамо по форуму, па би можда и ваљало да попијемо по које, у кафани се политика много лакше расправља :)

 Волим праве кафане и праве чашице...ове "виртуелне чашице" ме некако не задовољавају. ;)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

RYLAH, on 18 Oct 2015 - 23:00, каже:snapback.png

Мислим да Русија није поставила нову матрицу, него дала нов дух и нов квалитет старој. То не значи да није вредносно напредовала, таман посла, него да није фундаментално раскрстила са погубном прошлошћу (више је то у фазну неких постепених промена, што сматрам веома мудрим).

Мислим да јесте.

 

Slozio bih se sa RYLAH. Putinova Rusija je preuzela SSSR nasledje, taj duh ona nosi, s tim da ga je prilagodila trenutku. Sto se odnosa prema nama tice, to je distanca, sto je u pogledu njihovih interesa potpuno razumljivo. Jednom su se emotivno poneli prema nama (usli nespremno u Prvi svetski rat), i tu lekciju su dobro naucili. Pogotovo sto je i nase rukovodstvo debelo korumpirano, i zele samo pare (bilo EU, bilo ruske).

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Не значи...бити део заједнице народа и држава које су у савезу са Русијом, не значи губитак самосталности Русија је јасно прокламовала своју спољну политику -  немешање у послове других држава (осим ако их оне не позову у помоћ), поштовање суверенитета свих држава, и поштовање свих интереса оних држава које желе да буду у политичко - економској заједници са њом - а њени стриктно поштовани унутрашњи принципи пошотовања и очувања етничког плуралитета се стриктно поштују и могу бити пример свима...а наравно да су војно, економски и политички слабији партнери по патронатом Русије - она штити своје.

Наравно, Русија се не мијеша у унутрашње послове својих партнера, али не оклијева да заврне славину или удари рестрикције када се дође до неспоразума ( прије свега економског ). Бјелорусија је тако била одређено вријеме у сукобу са Русијом, па су те државе међусобно удариле једна другој привредне рестрикције. А шта је тек све било са Украјином и како су се ту тек натезали ( но хвала им. Због Тимошенкове и Путина, мени је у средњој био продужен зимски распуст, јер школа није могла да се грије ). Тако да понављам - морали бисмо плесати како њима одговара. Но, не спорим ,са Русијом бисмо се увијек лакше договорили, али бисмо и теже патили ако бисмо се оглушили о своје обавезе.

 

Руси нису исто што и САД...то имамо прилике сваки дан да видимо.
Не говорим о томе, него о контрадикторности која постоји како у "Сачувајмо самосвојност стављајући се под патронат Русије", тако и у " САД ратује како би донијела мир Блиском истоку.". Карлин о томе фино рече, али да не цитирам, није за оваквог форума. Наши би рекли - хоћеш ватру бензином да гасиш.

 

Колико је мени познато ми само за један табор знамо и само један табор желимо, призивамо и непрестани га бирамо - онај који нам је одувек наносио зло.

Нешто не видим да је тако. Ријетки су људи с којима причам да не би вољели окренути се Русији, а још ријеђе срећем чисте еврофанатикосе којима ЕУ нема алтернативу. Макар је тако по мом искуству.

 

У данашњој констелацији геополитичких сила, њиховој борби и неизбежној поларизацији света, у ситуацији којој се налазимо захваљујући западним силама, на основу свега што смо проживели још првог светског рата до данас од стране истих, не бих рекао да ова констатација има озбиљну тежину. Не морамо ми ући ни у какав савез са Русима. Можемо и даље остати са овима и изгубити ово мало што нам је остало и што ће нам узети, и притом све време кукати како би под Русима "изгубили самосвојност"...можемо и то урадити...тј. то ћемо и урадити, мој брајко.

Не мислиш да у овој ситуацији нисмо ми такође криви? Макар зерицу? Ону најмалешнију?

Но, на страну и то. Када уђеш у табор са неким вишеструко јачим од себе, мораш играти како он свира. Чим се ти мораш повиновати некоме другом, то је губитак самосвојности. Е сад, брајко, да појасним јер си погрешно разумио поенту овог мог одјељка - само сам оповргао тврдњу да под Русијом не бисмо изгубили самосвојност. Нисам ништа ту говорио о томе како би нам било на Западу а како под Русијом уопштено, него само што се тиче тог сегмента, што се тиче самосвојности.

И опет, понављам по који већ пут, када уђеш у коло са јачим, играш како он свира и то је губитак суверенитета. То би се десило са ЕУ, то би се десило и са Русијом. Таква је међународна политика.  

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Наравно, Русија се не мијеша у унутрашње послове својих партнера, али не оклијева да заврне славину или удари рестрикције када се дође до неспоразума ( прије свега економског ). Бјелорусија је тако била одређено вријеме у сукобу са Русијом, па су те државе међусобно удариле једна другој привредне рестрикције. А шта је тек све било са Украјином и како су се ту тек натезали ( но хвала им. Због Тимошенкове и Путина, мени је у средњој био продужен зимски распуст, јер школа није могла да се грије ). Тако да понављам - морали бисмо плесати како њима одговара. Но, не спорим ,са Русијом бисмо се увијек лакше договорили, али бисмо и теже патили ако бисмо се оглушили о своје обавезе

Само ако покушаш да прекршиш договоре и споразуме на које си добровољно пристао..Украјина је прави пример за то у сваком смислу. Нема шта нису прекршили, и отворено су иступили непријатељски према руским интересима, стављајући се на страну НАТО-а, а и дугују огромну суму новца за коју, онако надобудно и надмено, говоре како је неће вратити. Шта ти очекујеш, живота ти?

 

 

 

Не говорим о томе, него о контрадикторности која постоји како у "Сачувајмо самосвојност стављајући се под патронат Русије", тако и у " САД ратује како би донијела мир Блиском истоку.". Карлин о томе фино рече, али да не цитирам, није за оваквог форума. Наши би рекли - хоћеш ватру бензином да гасиш.

Нема контрадикторности и пракса је то доказала са свим оним држава које су у политичко - економској заједници са Русијом и које су под њеним патронатом, тј. заштитом....а и како рекох, не морамо бити под заштитом Русије - останимо и даље са овима који нас немилсрдно силују и кукајмо како би са Русима "изгубили самосвојност".

 

 

 

Нешто не видим да је тако. Ријетки су људи с којима причам да не би вољели окренути се Русији, а још ријеђе срећем чисте еврофанатикосе којима ЕУ нема алтернативу. Макар је тако по мом искуству.

Заиста? Баш бих волео да упознам те људе. Ја се крећем у свету политике и културе где нема тих "многобројних" а да имају реалну политичку моћ и вољу за суштинским променама, а  и волео бих коначно да упознам те "малобројне" а да немају реалну политичку улогу у креирању наше реалности као и огромну финансијску подршку запада.

 

 

 

Не мислиш да у овој ситуацији нисмо ми такође криви? Макар зерицу? Ону најмалешнију?

Читаш ли ти шта ја пишем? Наравно да имамо...и те како сносимо велику одговорност за све што нам се дешава.

 

Ово остало је само понављање већ реченог. Очигледно имамо различита становишта и то је то.Ти и даље веруј  како су "Руси исто што и Американци", ја знам да није тако, и да је савремена руска држава, у свом унутрашњем и спољном плану, конципирана како на духовним вредностима православног извора, које гарантују свакоме права која заслужују, тако и на сили која је гарант како спољне одбране државе и тих вредности на којима почива, тако и својих партнера...све се суштински променило -  али то многи не могу или не желе да схвате.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Само ако покушаш да прекршиш договоре и споразуме на које си добровољно пристао..Украјина је прави пример за то у сваком смислу. Нема шта нису прекршили, и отворено су иступили непријатељски према руским интересима, стављајући се на страну НАТО-а, а и дугују огромну суму новца за коју, онако надобудно и надмено, говоре како је неће вратити. Шта ти очекујеш, живота ти?

Не схваташ поенту.  

Ништа не очекујем, него кажем да ако не играш у складу са Русијом, Русија брже, јаче и ефективније удара санкције него Запад. Како је Украјини у секунди заврнула гас прије пар година ( небитно због чега ), тако је Бјелорусији у секунди увела рестрикције на пољопривредне производе ( оепт, небитно због чега, јер не говорим о томе ) и сл. у секунди.

Подебљано је суштина. Само констатујем како Русија реагује бурније и брже, али са друге стране се лакше и смирује и лакше се постиже договор са њом. Наравно, поред тога да мораш играти како они свирају. А сад да ли ће они бити либерални поводом своје свирке, то зависи од њих :)

 

 

 

Нема контрадикторности и пракса је то доказала са свим оним држава које су у политичко - економској заједници са Русијом и које су под њеним патронатом, тј. заштитом....а и како рекох, не морамо бити под заштитом Русије - останимо и даље са овима који нас немилсрдно силују и кукајмо како би са Русима "изгубили самосвојност".

Има, јер саме по себи "бити под патронатом" и "имати самосвојност" су супротстављене категорије. Не искључиве, него супротстављене.

Него, за сусједе Русије. Не заборави да су све те државе близу Русије, под један. Под два, да све поступају у складу са руским интерсима, али чим изађу изван тог оквира ( небитно сад оправдано или неоправдано ), Русија жестоко реагује да их врати у ред. Ако ћемо се окретати Русији, онда то морамо имати на уму као одличан аргумент да не кршимо уговоре са Москвом. То је поента читаве моје приче.

 

 

 

Заиста? Баш бих волео да упознам те људе. Ја се крећем у свету политике и културе где нема тих "многобројних" а да имају реалну политичку моћ и вољу за суштинским променама, а  и волео бих коначно да упознам те "малобројне" а да немају реалну политичку улогу у креирању наше реалности као и огромну финансијску подршку запада.

А причамо о онима који заиста имају неку моћ? Погрешно онда мислих да говориш иначе о Србима. Али ипак, ако желиш овакве упознати, онда дођи међу обичне студенте. Јесмо немоћни, али и ми постојимо :) Има нас разних, али кажем ти, ја ријетко сретох еврофанатике и русофобе ( ипак, на Правном сам па ваљда зато ). Другар ми је једном додуше срео неку цуру сву у антифа зонфићу, а приде још ради у некој НВО ( мош' мислит ). Оцрни она геноцидне Србе, али није знала с ким је ушла у расправу, па се касније повукла подвијеног репа  :D

 

 

 

Читаш ли ти шта ја пишем? Наравно да имамо...и те како сносимо велику одговорност за све што нам се дешава.   Ово остало је само понављање већ реченог. Очигледно имамо различита становишта и то је то.Ти и даље веруј  како су "Руси исто што и Американци", ја знам да није тако, и да је савремена руска држава, у свом унутрашњем и спољном плану, конципирана како на духовним вредностима православног извора, које гарантују свакоме права која заслужују, тако и на сили која је гарант како спољне одбране државе и тих вредности на којима почива, тако и својих партнера...све се суштински променило -  али то многи не могу или не желе да схвате.

Читам и управо због недостатка једне такве реченице те и питам, јер ту реченицу људи националне оријентације изостављају ( као што људи либералне оријентације изостављају неке друге ствари, а треће једноставно не знају или не схватају ). Једни изостављају јер мисле да се то подразумијева и постоје важниеј ствари да се расправљају, а други јер не мисле тако. Зато и питам. Да знам.

 

У реду, не слажемо се. Ал' ако заиста мислиш да двије империје се могу понашати различито, вараш се. Једина разлика између САД-а и Русије је што се САД шири на туђе просторе, а Русија консолидује своје двориште. Али нема разлике између њиховог понашања када се нека мања држава нађе у њиховој немилости. Vae victis  :0222_shocked:

 

Друга је ствар основ Русије. Ту се заиста Русија истиче као јединствена у Европи, јер је једина устала на ноге чувајући своју посебност. Али, то је друга политичка димензија, другачија од међународнополитичке. Него ето, за крај, треба Србији казати истину, а то је које су предности и мане које опције. Ја ти рекох како мислим како би нам било да смо с Русијом и да се понашамо овако како се понашамо ( неодговорно ). Заврнули би нам шију горе него Брисел, у трен ока. Не правим никакав вриједносни суд гледе тога, него само објективно указујем шта би било кад би било. Ето, ајд уздравље и лаку ноћ  8086.gif

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...