Jump to content

ДА ЛИ ЈЕ РИМСКИ ПАПА ДОБРОДОШАО У СРБИЈУ?

Оцени ову тему


Препоручена порука

Ја сам за то да дође Папа али када већ идемо тако да са њиме дође и Саи Баба који има своје вернике у Србији, ту може да се нађе и Далај Лама пошто сам чуо да и Будизам има подршку у Српској покрајини која се зове Косово и Метохија. А да журка буде још већа а наша љубав према ближњем свеобухватнија да дође и Том Круз, вођа Сајентолошке ЦРКВЕ (ваљда је и он неки епископ тамо, не знам) и да се надмећу у певању појединазном и групном а изненађење вечери да буде свирање у дудук. Па ако бисте били љубазни да ово организујете и ја бих дошао ово да гледам.  :D  0205_whistling

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Хммм... 0442_feel мени нису јасне неке ствари овде зашто већини овде на форуму , или се то бар мени тако чини, Папа толико драг и једва га желе овде видети а исто толико мрзе и не подносе eп. Aртемија и да нагласим нисам присталица еп. Aртемијe али више волим ep. Artemijа него Папу и јесам против доласка Папе ипак је ,не тај појединац Папа, већ представник  католичке цркве и онај који је предводио у свим ратовим против србског народа или који је подржавао посредно убијање мог народа како у Јасеновцу тако и у остали логорима по европи и да не ширим даље причу јер се на тај начин удаљавам од теме како год нека ми неко објасни зашто бих ја требао да прихватим долазак Папе у Србији и да осудим eп. Aртемија односно да се сложим са Св. Арх. Сабор СПЦ-а ја никако не прихватам Папу у Србији и са својих скоро пола века година живота никада нећу се сложити нити прихватити долазак Папе јер Папа није никада се извинио нити је тражио опроштај за сва зала која су почињена над мојим народом .

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Драга у Христу браћо,ако поступамо према канону светих отаца,онда би требало да знамо да раздвојимо погрешно учење од секти окултизма и човеко-обожења...Да се одмах оградим да не говорим да ли су Римо-католици јеретици или нису,већ само драга браћо да се папи не треба забранити улаз у Србију,нити га дочекати са ратном машинеријом већ га угостити на једном нивоу високом,како доликује једном државнику и поглавару цркве,Брате Високи,банално је мешати поглавара Римо-католичке цркве са неким квази-духовницима.Само да те цењени брате подсетим да ми клиру те цркве ипак признајемо свето крштење са тим што обнављамо миропомазање,и то чинимо јер су нам свети оци тако оставили.Разлика између Ватиканског поглавара и горе поменутих је у ОЦУ,СИНУ И ДУХУ СВЕТОМЕ-СВЕТОЈ ТРОЈИЦИ,коју ови исповедају па макар и мало док ови ни-мало..док ови исповедају НАЈВАЖНИЈУ ДОГМУ ЦРКВЕ-ВАСКРСЕЊЕ ХРИСТОВО,ови се клањају тотемима и човеку-који је сам у својим учењима држао да Бога нема...а о сајентологији да не причамо...Што се преосвећеног епископа Артемија тиче свакако да га нико не мрзи,тај који га мрзи и одриче му благодат апостолског прејемства,тај се и Цркве одрекао..уосталом о светом владици се овде у овој теми и не говори,па ћу сав свој одговор свести на ових пар речи.

Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Брате Жаре,

Очигледно мени је очигледно да се не може спречити долазак Римокатоличког поглавара, Папе, у Србију. Још је тачно да он није добродошао нити ће икада бити добродошао у већини Српских домова, сигуран сам да већина људи на овај или онај нашин мисли исто као и ја. Разлози су опште познати, да не показујем ране стално па их само напомињем.

Када је тако, очигледно је да неко мимо воље народа жели да доведе Папу Бенедикта у Србију. Мене занима ко су ти људи и којем удружењу припадају, као и шта они или тобоже ми имамо да добијемо од таквог домаћинског и милостивог чина?

То је све што ме занима, ништа више.

Примите моје искрене поздраве брате Жаре и надам се да ће вас одговор бити задовољавајући.

:D slavabogu slavabogu :drugarstvo: vaistinu

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Драги брате Високи надам се да ћу задовољити одговором  :smiley:

Да ли је непожељан или пожељан о томе искрено нема потреба разговарати,знамо да у овом народу и уопште већени различитих група народа постоје како си и сам рекао ране-али имам осећај да те ране и када крену да се залече сами поново копамо.Нико не жели њега да доведе драги брате,он је сам изразио жељу да дође и за то учинио један диван гест-питао за дозволу Српског патријарха и ја само сматрам да нема разлога да му жељу ускратимо.У нашој прошлости,још од владике Михаила Керуларија па све до данас има несугласица па и злочинских аката са сваке стране.Ја бих само подсетио да се много пута за неки злочин почињен у име Цркве окриви њен духовни врх,а починиоци су обични криминалци који би можда ош и горе урадили само да би своје ризнице напунили.Имала папска титула и круна на себи много мрља или немала дефакто је истина да се и та круна везује за чин,а чин опет за човека који у њему обитава.Подсетићу такође на пар кардинала који су у периоду од 41 до 45 своје животе ризиковали да би спасили по коју Српску Цркву и којег цивила.Сваки од њих је могао бити папа Пије 16.-и,али није..са тим именом и на том чину је био човек који је свој полажај искористио немудро и урадио шта је урадио.Овај папа није Пије 16.-и,има друго име и можда управо спада у ред оних кардинала који би своју главу дали за недужног грешника и тиме,ко зна,можда себе уврстили у ред мученика.Опет истина је можда другачија,али сматрам да није на нама да сада о томе говоримо и да све,а поготову једну људску личност гледамо из угла таме и мрака само зато што носи белу одежду и има псеудоним папа.Ми нећемо можда од овога сусрета ништа добити и исто тако сматрам да не треба да добијемо јер као Хришћани очекујемо награду у будућем веку,али као народ који се зове Хришћани и Срби имамо много да изгубимо ако једном седом старчићу забранимо улазак због чина у коме пребива.Када је блажено-почивши патријарх Герман рекао да опростити морамо али заборавити никада,више се ту мислило да ипак требамо волети али изући и знати да ипак требамо бити и мудри.Драги брате питао си ме којој групи припадају они који желе видети папу у Србији.Па римо-католичкој Цркви драги брате.И они су наша Богом дарована браћа и ближњи хтели ми то да прихватимо,или не.Наравно има једног дела и у С.П.Ц. који би волео да види папу и код нас,и не због тога што су архијеретици и припадници свејереси екуменизма,како ови псеудо-ревнитељи говоре,већ једноставно цене Бенедикта 16.-ог као човека и личност.И владика Николај је доводио Тагореа у Београд и лично код себе у Охрид,били су пријатељи и ипак је свети.ето драги брате мој мога одговора.На крају се ми и не морамо радовати доласку римског епископа у Србију,али му забранити да дође је сулудо,јер је слободан грађанин и све док поштује устав Србије као страни држављанин увек је добродошао као и сваки путник намерник у једну земљу Хришћанску,земљу љубави. :drugarstvo: брате мој  slavabogu  :D

Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Нико не жели њега да доведе драги брате,он је сам изразио жељу да дође и за то учинио један диван гест-питао за дозволу Српског патријарха и ја само сматрам да нема разлога да му жељу ускратимо.

  То ти сматраш, многи, и ја наравно, не! Нека се прво извини за све, у име своје институције, у име католичке цркве, за Јасеновац, и све остале злочине према српском народу, после може и да очекује да га прихватимо као госта.
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ако браћа-критичари мога текста мало боље прочитају поменути текст,моћи ће да виде да сам споменуо и пар католичких кардинала који су спасавали животе наших људи.Није то само тај случај,и у последњем рату (боље рећи ратовима,али се могу објединити под један рат јер су тако и ишли) истакли су се пар кардинала и бискупа који су бранили нас,као што је били и увек ће бити наших епископа,игумана,јереје,јеромонаха..свих у чину и ван чина који су бранили у том месту прогоњене људе.И то је дух хришћана какав он треба да буде.Е сада ако папа треба да тражи опроштај,испред нашега народа треба прво да тражи од тих људи,јер је њихово име укаљано.Али се ипак бојим да има међу нама оних који не би дозволили да се та мрља са туђег имена никада скине и искрено мислим да то није добро.Уосталом да вас питам,што је то папа другачији од појединих-других људи који су долазили у Србију,који су исмевали хришћанске вредности отворено па се нико не сети да њима као аусвајс тражи извињене Српском и целокупном хришћанском народу?Наравно да не спорим ничије мишљење,свако има право на своје,али да га остави ненаметљивим.Ово говорим због пар људи (и јако ми је жао што ћу морати овако да кажем) који ситним провокацијама покушавају да наметну некоме своје мишљење или у недостатку аргумената да се бране тиме што ће нападати туђа мишљења истим,већ поменутим провокацијама,јер јел'те,напад је најбоља одбрана.Мислим да је сувишно више и говорити на ову тему,уосталом ми смо као Православни Хришћани дужни и морално и духовно а и канони нас то обавезују,да слушамо вољу наше свете Цркве,а то је воља наших високопреосвећених и преосвећених Архијереја на челу са најсветијим патријархом.Надам се да ако папа дође у Србију,а за сада како изгледа доћи ће,нећемо изаћи на неке протесте на улице и себе посрамити пред светом,јер сам и рекао и опет кажем ЈЕДИНО САМИ СЕБЕ МОЖЕМО ОБЕСВЕТИТИ.

Свако добро браћо и  0705_read bliss jeeee bliss jeeee

Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Trebalo bi da se pomoliš svetom Alojziju, da bi dobio odgovor i dokaz!

Blazeni Alojzije, sveti Antone, bl. Leopolde Mandicu, i svi sveti blazenici, zagovarajte nas kod Krista, Gospodina nasega.  amen amen amen

Sjeti se Gospodine Crkve svoje sirom svijeta, usavrsi je u ljubavi  zajedno sa nadbiskupom nasim Stanislavom crossrc, Papom nasim, Benediktom crossrc, i cjelokupnim svecenstvom.  amen amen

 nasznak

0705_read bliss jeeee bliss jeeee

srcee srcee srcee srcee srcee srcee

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Не спрдајте се са оним што није за шалу...

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)
 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...