Jump to content

ДА ЛИ ЈЕ РИМСКИ ПАПА ДОБРОДОШАО У СРБИЈУ?

Оцени ову тему


Препоручена порука

Папа умешан у педофилски скандал?

Папа Бенедикт XВИ био је бискуп у цркви у Немачкој у којој је откривено да су свештеници сексуално искоришћавали децу,а његов брат Георг Рацингер био је управник хора из којег је највише малишана злостављано

Постављена слика

Скандал у вези са злостављањем деце у немачким католичким школама, који је откривен крајем јануара ове године, поприма све веће размере. Досад су у 20 од укупно 27 немачких бискупија пријављени случајеви сексуалног злостављања и узнемиравања, садистичког иживљавања, кажњавања и бичевања деце, а да ствар буде још гора, са скандалом је повезан и папа Бенедикт XВИ.

Иживљавање католичких свештеника у Немачкој над децом откривено је у јануару након што су детективи почели да истражују злостављања у школи „Јесуит". Скандал је добио огромне размере када се током претходног викенда открило да се највећи број злостављане деце налази у самом срцу католичке Баварије, у школи „Регензбургер домшпацен". Оптужбе које долазе из Регензбург епископије нарочито су потресле и шокирале јавност јер је познато да су папа Бенедикт XВИ и његов брат Георг Рацингер (86) провели већи део свог свештеничког живота баш ту.

Јавно признање

Постављена слика

Злостављање се, наиме, догађало у чувеном, хиљаду година старом дечјем хору Регензбургер домшпацен (Врапчићи регензбуршке катедрале) између 1958. и 1973, у време док је главни бискуп те цркве био садашњи папа Бенедикт XВИ, а вођа хора његов старији брат.

Франц Витенбринк, диригент и композитор, бивши ученик у интернату који је био повезан са хором из којег су регрутовани певачи, посведочио је за немачки „Шпигл" да је школа 1950-их имала разрађен систем садистичких казни комбинованих са сексуалном пожудом.

Да је било сексуалног искоришћавања деце унутар чувеног хора признао је и бискуп Регензбурга Герхард Лудвиг Милер. Он је на својој страници на интернету написао писмо у којем наводи да жели све да разјасни и да је поводом читавог скандала основана посебна комисија. У том писму, упућеном родитељима деце која су певала у хору, Милер признаје да је о сексуалном злостављању сазнао још у раздобљу од 1958. до 1973.

Педофили су, наводно, били двојица свештеника који су умрли 1984. године. Један од њих, учитељ певања, био је смењен с положаја 1958. након што су откривени случајеви педофилије, а други је 1971. био и осуђен.

Папин брат, отац Георг Рацингер, прво је изјавио да није упознат са случајевима злостављања деце, али је затражио опроштај од малишана из хора који су били сексуално искоришћавани. Он је, такође, признао да је 1970-их година знао и сам понекад да казни неко дете и удари му шамар.

Покренута истрага

Немачка бискупска конференција саопштила је јуче да ће покренути истрагу о случајевима сексуалног и физичког злостављања ученика у тој земљи.

Истрага ће укључити разматрање навода о сексуалном злостављању међу члановима црквеног хора који је водио Георг Рацингер, као и шта је и да ли је о томе нешто знао папа Бенедикт XВИ док је био на функцији надбискупа у Минхену од 1977. до 1981. године.

Због скандала са сексуалним злостављањем деце, немачка министарка образовања Анета Шаван надлежнима је упутила апел да продуже рок правног застаревања у случају сексуалног злостављања малолетника, који тренутно износи 20 година. То, међутим, многи не одобравају, јер би истрага спроведена 50 година касније могла да буде необјективна. 

(АГ.)

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/105077/Papa+ume%C5%A1an+u+pedofilski+skandal.html

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Немојмо се правити наивни...

Долазак папе и Србију није пикник или долазак на пецање. (мада би му и долазак на пецање морао бити забрањен).

Долазак папе подразумева комплетан протокол који по екуменистичким поимањима приличи доласку поглавара ''сестринске цркве''. Римокатолицизам је јерес, а поглавар римокатоличке цркве је архијеретик.

Указивати поштовање архијеретику је учествовање у јереси.

Прослава Миланског едикта (на који екуменисти планирају да доведу папу) би требало да буде прослава годишњице победе хришћанства, а не промоција екуменизма.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Папи не би требало забранити да дође на пецање.Фино те питам:шта ако нашим епископима забране да посјећују своје епархије?

Указивати поштовање папи није никаква јерес јер и ти поштујеш Устав Србије који је јеретичкији од папе.Јеси ли ти јеретик?

Не каже се екуменизам,то је папски,него икуменизам,ако ћемо дословце да говоримо.А како дође живота ти до закључка да ће неко да продаје вјеру ако допусти папи да дође Србију?Србија је секуларна држава а не Православна.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости
Guest Оливера

Свако ма право да дође у Србију, па и папа.

Ко смо ми да просуђујемо?

Ко то може неком да ограничи кретање?

Да не спомињем колико су остале Помесне Цркве напредовале по питању дијалога.

Знаш ли да је недавно одржана Православна Литургија у једном храму у Риму?

Ако те занима, послаћу ти линк.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости
Guest Оливера

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,3418.msg116185.html#msg116185

Kрај моштију Светог равноапостолног Кирила у римској базилици Светог Климента први пут је служена православна Литургија

 

18.02.2010.

Рим

14. фебруара навршила се 1141 година од смрти равноапостолног Кирила, просветитеља Словена.

По благослову Патријарха Бугарског Максима, тог дана у капели  Светог Кирила и Методија у римској базилици Светог Климента, на олтару где се почива део моштију Светог Кирила први пут је служена православна Литургија.

Литургију је служио Митрополит Старозагорски Галактион, који привремено управља Западном и Централно-европском епархијом Бугарске Цркве, преноси  "Regions.Ru."

Служби су присуствовали бугарски амбасадори у Италији (Атанас Младенов) и у Ватикану (Николај Калаудов) и многи други.

Извод из вести Седмица.Ru

За Поуке.орг - Оливера

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости
Guest Оливера

Руска црква и Ватикан раде на пројекту „Три Рима"

8.03.2010.

Међународни музички пројекат „Три Рима" ће бити реализован у пролеће напорима Руске православне и Римокатоличке цркве. Акција ће обухватити 3 најважнија за хришћанску културу центра - Москву, Истамбул и Рим. У ватиканској Сали за папине аудијенције ће се 20. маја дати концерт руске музике. Очекује се да ће гости приредбе бити римски папа Бенедикт 16-ти, јерарси католичке цркве  и других хришћанских конфесија. Вечери у Ватикану ће претходити концерти у Москви и Истамбулу 25. односно 26. марта. Такав редослед концерата наглашава континуитет хришћанске културе - од трећег Рима, Москве, до првог Рима.

Извор: Глас Русије

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Постављена слика

ДЕДА МРАЗ  0110_hahaha

Није заслужио ни да га погледамо а камоли шта друго.

Ипак нека дође у секуларну посету (ма шта то значило) држави Србији.

О духовним разговорима са оваквим типовима нема ни говора.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости
Guest Оливера

Мора да папи Бенедикту није добро, а такође и Руском Патрријарху Кирилу као и осталим православним јерарсима...

А овде се поставља питање сме ли да дође? Наравно.

Извади прво трн из ока свога.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Постављена слика

ДЕДА МРАЗ  0110_hahaha

Није заслужио ни да га погледамо а камоли шта друго.

А што је конкретно овај папа урадио па да не заслужује ни да га погледамо?

Ипак нека дође у секуларну посету (ма шта то значило) држави Србији.

О духовним разговорима са оваквим типовима нема ни говора.

А зашто нема разговора са њим?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Извади прво трн из ока свога.

Код мене је то још увек балван, било би добро да је само трн.

Ипак и то ми је довољно да могу колико-толико здраво да резонујем.

А ви који сте за долазак папе, зовите га нека дође код вас кући. Само из предострожности привремено изместите малу децу из његове близине.

Не знам само какви духовни разговори (или не дај Боже преговори) се могу водити са оваквим људима. Нормалном доста.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...