Милан Меденица :) Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 sta i?! 0110_hahaha pa imas tu linkove pa citaj, gledaj, sta cu ti prepricavati sad 0110_hahahaха чуј, чуо сам за човека и читао нешто од пре због оног руског филма о води, ал какве то има везе са темом и твојим помињањем?и које је ТВОЈЕ мишљење, његово је очигледно? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бамбиви Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Значај Богојављенске водице - Владика Николај Богојављенска вода дивна је потврда православне вере. Њена је особина да годинама остаје свежа, укусна, освећена и лековита. Одавно се чува обичај да се ова водица чува у нарочитом судићу целе године, јер она помаже у свакој болести и кад мала деца имају страх ноћу, и кад човеку нагло позли и кад му храна не прија и кад не може да подноси болове у болести и кад му се смућују помисли и не зна како једну ствар да реши - и уопште, многобројни су прилике у животу и тешкоће кад се Богојављенска водица са вером употреби и стварно користи. На сам дан Богојављења црква дозвољава да се том водицом кропе све одаје и сваки кутак и да сва чељад шију колико ко хоће. Али, у свима другим данима године, Богојављенском водицом, не сме ништа другим данима у години да се кропи. сем да се пије у болести. А здрави ако желе, морају који дан постити, па ту водицу узети ујутру. Уздање је моје Отац,прибежиште је моје Син,покров је мој Дух Свети,Тројице Света слава ти! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Moj gari je uzeo za Krstevdan vodu u crkvi...Misli da je to bogojavljanska, ja mu kažem da nije, ali šta da mu radim..valja i ta voda za Krstevdan kao i ona za Bogojavljanje... Napišite i vi nešto o vodi za Krstevdan (da nije isto što i Bogojavljanska), možda moj gari pročita.. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 S obzirom da je ova tema obrisana sa servera usled hakovanja, da ponovim pitanje: Da li Sveta voda može da se pokvari? I ako može, šta to znači? Hvala! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Ко ти је свештао ту воду? Колико је стара (када је освештана)? Да ли је у питању водица освећена у кући или донешена однекуд? Да ли је Богојављенска или славска? Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 S obzirom da je ova tema obrisana sa servera usled hakovanja, da ponovim pitanje: Da li Sveta voda može da se pokvari? I ako može, šta to znači? Hvala! Може. Није у питању магијски акт. Ми као Црква покушавамо да освештамо и материјалну природу и да је тиме уврстимо у вечан однос са Богом. Ако се поквари, у томе не треба тражити драматизацију него увидети дубину пропадљивости која нас сваки дан на успореном снимку чини смртном природом. Тако и можемо разумети зашто се изнова врше богослужења, као изнова превазилазеће стање трулежности у домен Есхатолошког Васкрсења - сад и још не. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 U pitanju je Bogojavljanska vodica. Sipao sam je u flašu u kojoj je bilo mleko. Mada sam istu dobro oprao pre toga. Ali eto, pomirišem je pre neki dan kad ono... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Први пут чујем да се Богојављенска водица укварила у тако кратком року, у сваком случају прочитај одговори који ти је дао Никола. Света водица није нека хемикалија која има дејство сама по себи. Можда ће ме сада неки са форума напасти, али сматрам да дио одговора носе и питања: Да ли си био на Богојављенској Литургији? Јеси ли постио божићни пост? Да ли си довео свештеника да ти освешта стан у којем живиш? итд. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 U pitanju je Bogojavljanska vodica. Sipao sam je u flašu u kojoj je bilo mleko. Mada sam istu dobro oprao pre toga. Ali eto, pomirišem je pre neki dan kad ono... ниси добро опрао facenew22222222 facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Из искуства знам да,флаше од млека,мора добро детерџентом и водом да се оперу и исперу,мада млеко је млеко и ту има пуно бактерија.Врло могуће да ти се осећа поклопац флаше или грлић флаше јер су се ту задржале бактерије. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 jednom kad mi ruski pop nije vou htio dati,tako umislila dami treba vodica ,nadjem na lepavini od o Gavrila kako vodu sta znam tako sam uradila i ostavila flasu stajala vise od godinu dana dok nismo potrosili ,i jos sam je mjesala po malo u vodu za ponekada umivanje i cudno da skroz nekako drugacije bila ta sva voda neobjasnjivo je to al bilo tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Може да се поквари. Чак и причешће које се чува за болесне у дарохранилници може да се поквари, убуђа. Не треба правити драму око тога. Зашто се квари и зашто се не квари, таква питања и умовање о њима представља праву схоластику. Како то да се освећена вода може покварити? Зар је освећење не чува од кварежи? Ово су питања која следе. А ја ћу да одговорим контра питањем: како се крштени човек, освећен и помазан Духом Светим, може покварити? А квари се. Драшко and ВјечитиНуб је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 pa stobi nagadjali mlijeko ostalo u flasi akoje plasticna jos od toga se pokvarilo nemoze se to lako oprati ,da je stavio u neku staklenu flasu nebise pokvarilo mozda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Мада није део ове теме, скоро сам размишљала о томе,шта ће бити са водом из Љуљака? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 pa stobi nagadjali mlijeko ostalo u flasi akoje plasticna jos od toga se pokvarilo nemoze se to lako oprati ,da je stavio u neku staklenu flasu nebise pokvarilo mozda Наравно. Нисам мислио на овај конкретан случај него уопште. Овде је јасан узрок кварења - бактерије из заосталог млека. Проблем је што ће можда "ревноснији" хришћани у чуду питати: како је том могуће, па то је света вода? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука