Jump to content

Вести са Косова и Метохије

Оцени ову тему


Guest Оливера

Препоручена порука

  • 1 month later...

Јутрос упад РОСУ са оклопним возилима у Звечан и Северну Митровицу у акцији заплене српске робе из апотека-продавница. Размена каменица од стране окупљеног народа и шок бомби и сузавца од стране РОСУ.

Тренутно је у току повлачење ка јужној Митровици. По свему судећи употребљена је и бојева муниција од сране росу. Дај Боже да нема рањених.

КФОР без икакве реакције. Српска власт ће да реагујем још једном мучном конференцијом за штампу где ће Вучић тугаљиво намрченог лица да поручује како Србе нико неће дирати док се на њих пуца и упада у локале под пуним наоружањем. Предизборни циркус скопчан са лаганим али сигурним навикавањем Срба на присуство РОСУ где год им се ћефне и последичним истискивањем Срба са КиМ. Истовремено синоћ на утакмицу на Маракани забрањен улаз навијачима са паролама нема предаје, догодине у Призрену, српским барјацима итд.. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ZIVERECI.COM

У Северној Митровици тренутно је у току акција Косовске полиције, која користи шок бомбе и сузавац, а неколико стотина грађана је блокирало више улица и чују се сирене за...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ СРБИНА КОГ СУ УПУЦАЛИ АЛБАНЦИ: Срећко у болници након што су га устрелили у леђа

СРЕЋКО Софронијевић из Звечана је рањен данас након што су припадници полиције лажне државе Косово отворили ватру на народ који се окупио да одбрани свој град.

148452_viber-image-2021-10-13-13-00-27-9

148453_viber-image-2021-10-13-12-56-52-2

148458_viber-image-2021-10-13-13-03-30-7

148457_viber-image-2021-10-13-13-03-34-9

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ОВО ЈЕ КАП КОЈА ЈЕ ПРЕЛИЛА ЧАШУ: Ракић пред састанак са Вучићем - "Ми ово више не можемо да трпимо"

ГОРАН Ракић из Српске листе рекао је како су се Срби са Косова и Метохије упутили ка Рашки где ће се у 15 сати састати са председником Србије Александром Вучићем.

Ракић каже како је ово за њих најважнији састанак, као и да су данашња дешавања прелила чашу. Каже и да је ово за све Србе - питање живота или смрти и да је ово "Кристална ноћ". Истиче и како су им забранили вакцине, да су данас покушали да им одузму лекове и да је остало још само, наглашава Ракић, да Србима на КиМ узму и ваздух.

- Председник Вучић се упутио ка Рашки, и ми крећемо. Ми ово да трпимо више не можемо и нећемо. Ово је за нас најважнији састанак и кап која је прелила чашу. Сви ћемо доћи на састанак, тражићемо од Вучића да ли може да нам помогне. Ми морамо да имамо ту информацију данас, јер је ово за нас питање живота или смрти. Забранили су нам вакцине, сад су хтели лекове, остаје само да нам ваздух узму. Тренутно је мирно, али знате да имамо рањене људе. Користили су муницију и пуцали су на народ - рекао је Ракић за Пинк.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ОТВОРЕНИ АКТ АГРЕСИЈЕ: Огласила се Епархија рашко-призренска о ситуацији на Космету

ЕПАРХИЈА рашко-призренска позвала је данас на смиривање ситуације на северу КиМ и најооштрије апеловала да се полицијске снаге хитно повуку јер ситуација може додатно да ескалира.

- Употреба силе од стране албанске косовске полиције, посебно ватреног оружја, представља отворени акт агресије против грађана на етничкој основи и прети да изазове огромну безбедносну нестабилност - наводи се у саопштењу објављеном на сајту епархије.

Епархија је апеловала и на међународне снаге КФОР-а и ЕУЛЕКС-а да хитно успоставе мир и ред и заштите грађане од насилног понашања полиције, а грађане да покажу максималну уздржаност.

- Поводом јутрошње акције Косовске полиције на северу КИМ, при чему је употребљено насиље против српских грађана, Епархија рашко-призренска изражава највећу забринутост и позива на смиривање ситуације. Према подацима болнице из Северне Митровице најмање једна особа српске националности је рањена ватреним оружјем од стране полиције, а медији саопштавају да је број повређених већи - указала је епархија.

  • Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Вучић:

,,Немојте да реагујете на ненасиље, али ако крену насиље, ако крену насиље ви заштитите свој народ а ми ћемо бити уз вас. Само имајте у виду колика је цена коју ћемо сви ми због тога морати да платимо. Само то имајте у виду. И зашто је моја молба да то покушамо да избегнемо. А ако они крену и ако наставе са упуцавањем наших људи, онда заиста нећемо имати избора. Али да вам још једном кажем и моја порука њима је: чуваћемо мир, поштоваћемо све споразуме. Моја порука и њима и вама је, нисам попут неких других и није ова Србија попут оне некадашње Србије, ни из '99, ни 2004. ни 2008. ни 2011. Молимо их, молимо НАТО да обавља свој посао, молим их. Молим Албанце да не покушавају насиљем да Србе утерују и уводе ''у ред'', а ако то опет буду покушали и ако мисле да су уз подршку одређених сила довољно снажни да то направе, упркос чињеници што после ове реченице знам да ће цео свет моју главу да тражи, по сваку цену, мој одговор ће бити кристално јасан, а то је да у тој борби у којој морамо да штитимо животе наше деце на Косову и Метохији, у којој морамо да штитимо њихов опстанак, не само да ћемо да заштитимо, већ вам ја данас кажем по први пут са сигурношћу да ћемо у тој борби и да победимо''.

https://www.youtube.com/watch?v=kOBub5lYIqM

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ВУЧИЋ ОБИШАО КАСАРНУ У КРАЉЕВУ: Припадници Жандармерије отпевали "Христе Боже", председник поручио да буду спремни

148541_vucic_f.jpg?ts=1634138308

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Milan Nikolic рече

. Молимо их, молимо НАТО да обавља свој посао, молим их.

Сви они раде свој посао и то Срби осећају на својој кожи. 

Не свиђа ми се ово Вучићево крени стани.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

https://www.instagram.com/p/CU-XRFBMa7P/?utm_source=ig_embed&ig_rid=36a8c441-3305-48aa-9a83-bfe2c847ccd6

Вучић:

- Чини ми се да се сваки човек данима, недељама, месецима, понекад и годинама, мучи док не преломи, док не донесе одлуку, а тешке одлуке одговорни и озбиљни људи не доносе лако. Ипак, када одлуку донесете, осетите несвакидашњи мир и спокој, јер знате да сте донели не најбољу, већ једину могућу. Наша одлука је јасна и чврста као стена, чуваћемо и одбранићемо наш народ на Косову и Метохији. Нема повлачења! Предаја није опција! Живела Србија!

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Вилер Текс рече

Сви они раде свој посао и то Срби осећају на својој кожи. 

Не свиђа ми се ово Вучићево крени стани.

NATO čelnici jedva čekaju neki nepromišljen potez sa srpske strane, pa da Srbiju i Srbe etiketiraju kao agresore. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Свака част обичним људима доле, што још имају снаге да се боре. Њихова упорност и истрајност је задивљујућа.

А велика срамота је овај политички ријалити, маркетинг, са државне стране. На жалост лидера нема, остављени и напуштени од своје државе.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
×
×
  • Креирај ново...