Jump to content

КАСАБА РАСКОЛ: ЛАЗИЋ-ЂУРОВИЋ

Оцени ову тему


Препоручена порука

Све ће доћи на своје кад се ујединимо са Римом.

 

Sad će da grunu etnofiletistički komentari. 3..2..1..

 

Raspni ga, raspni ga! Kakav je to patrijota?! Raspni ga!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Одговори 100
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Пријатељу, до сада нико није избегао личне увреде и квалификације према о.Зорану, па је тако човек принуђен, да сам каже ко је и шта је.

 

Ти ако не видиш то, нема везе, изгледа да је о.Зоран рачунао и на такве кад је кренуо да чисти своју личност од туђих доживљаја њега самога, што је један напоран али надасве храбар потез.

 

Ovo me podseća na sindrom "šahbaza", đe svako preusrdno učita u svog favorita ono što bi volio vidit u njemu. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

:D

 

Треба да постоји неки божански поредак. О божанском поретку нико не прича - ту и тамо свети Оци и теолози.

 

Екуменизам је свеврлина. Може бити од свејереси до свеврлине.

 

У екумени се једино долази до решења. Не знам како може другачије.

 

Васељенски Сабори су то и били. Свако је дошао да каже своје, и одељени и неодељени, па су после били сједињени.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ава је, збиља, врло талентовано чељаде. Али, мен'се чини као да је мало и преучио... у њега је сриједа преткла четрвтак.

 

Стога је ава и засновао станарско право у Риму.

Свјетлости треба тамо гдје је помрчина.

 

П.С. Само кад се још ава не би освртао на СПЦ, кад би некако преболовао ту носталгију, и кад би ''свјетлио'' по Риму и ближој околини,

јер у СПЦ има још јаких жаруља... па џаба ава троши уље на даљину,  и ''свјетлуца'' издалека...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Мислим се, не можеш да анатемишеш Цркву. Не знам како некоме то може пасти на памет.

 

Антиекуменизам је против саме Цркве. То је као када би спаљивачи Библије мислили да службу Богу чине, само зато што постоје неке библијске секте.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Нико од учесника у дискусији се није озбиљније позабавио марком пива коју Ава пије. Да ли је у Питању домаће или страњско ?

Или можда точено да скрије трагове :bendoff:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Хришћанска господо,

жив је Ава, па зато и говори. Још му језик нису одсекли. На овом сајту сам имао врло непријатних искустава са људима, јер нико није био чуо за "лудог" Аву, али, "како нико неће знати ако му се не проповеда", зато и Ава пише о Ави како га види. Један глас у корист његове биографије, или Житија. Било је доста приговора овде типа: Да Ђуровић пише само научне текстове, то ценимо. Не, не цене него добро знају да тај метод долази до мањег броја људи. Дакле, неће толико штете да донесе. Али Ава зна да вреди много Ко то тамо пева, као и Маратонци. Због тога сва ова ексклузива.

Много имам "конвертита". То су они који нису послушали: Човека јеретика после три саветовања клони се, па им се прицепила јерес. Верујем да се ниједан "пробраћеник" не каје и не вређа због тога, јер га је "авинизам" преобратио на дух и истину. Мало треба. Да се мућне главом, да се не верује у демонске опсене којима ови постављају бедеме који се чине необоривима. Но, са тиме се треба понашати као са паучином. Узмеш руком и склониш. Ништа лакше. А ништа ни теже. Тигрове лове тако што свирају у трубе, лупају у бубњеве, а на пропланку, ка коме се ови повлаче, разапни само неко бело платно. Платно смешно, има пола метра, али разапето као ограда. Баба би га прескочила и отрчала даље. Тигар то није никад пре видео, остаје као у кавезу и ови га убијају. Ава о томе говори.

Шта је једноставност? Писмо. Исус вам је причао философије? Научне теорије? Диктирао симболе вере? Не. Каже на Суду, дао си ми чашу воде. Замисли, спасаваш се ако си дао чашу воде! Па тај Исус је луђи од мене! Даје човеку живот за чашу воде!

Сада се мени смеју што говорим о најобичнијим стварима. Не треба мистификовање, требају ритуали. Не треба да се види људски лик. То је банално. Нама не треба смрдљиви човек, него бог. Идоли нама требају јер тако је лакше. Овај смртник може да те изигра. Но, ако игра по правилима игре, може да буде и педофил. Јер у Писму може да се говори о педофилу и грешнику, али у СПЦ не може. То је тешка схизофренија. Живот је један и конкретан. Докети и неки гностици су негирали да је Логос био месо. То је недостојно. Какво црно месо кад оно труне!

Старац Серафим из Будисаваца рече студенту Ави, који је имао проблеме и двојбе око причешћа: "Па причешће је причешће". Зачудио се младићевом питању. Нема филозофирања, то је тело које се даје да се једе. Но, колики ми пут пролазимо да би укачили ову таутологију? Да разумемо да са чашом воде улазимо у Царство. Онда ће дебил да дође па да ти каже како причешће није супа. Супу спремим за 10 минута, а идем и "губим" време, два сата барем, да бих кусао супу?

Писмо није комплетно: Дао сам чашу воде, али са душом. Нећу да се спасим тако што ћу да сада кроз прозор проспем 5 литара воде, једну дамиџану. Јесте Писмо једноставно, али истовремено тешко и лако: мали фарисеј у мени ће стално да нешто измишља, али ће Исус да ми каже да узмем његов јарам. Који је лаган. Када укачиш ову зен изреку Старца Серафима, онда ћеш видети да је јарам Христов лаган и благ.

О богопознању пак, читајте Софронија и Старца Силуана. То су наши "модерни" свеци. Пајсија и Порфирија. Не треба вам ништа Ава Зоран. Он се Богу моли кад се сети, а ни сам не зна колико га Бог чује. Ава се по цео дан задиркује са Богом. Прича му вицеве. Моли се, кука, запева. Но, то све су само посла Авина и Божија. Ава зна да у том задиркивању ужива, а колико Господ Бог у томе ужива, то не зна, али верује да ће на дан Суда да овај резигнирано каже: Ајде, Аво, пролази. Досадио си и Богу и народу!        

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Нико од учесника у дискусији се није озбиљније позабавио марком пива коју Ава пије. Да ли је у Питању домаће или страњско ?

Или можда точено да скрије трагове :bendoff:

Никад на пиво и жене нисмо гледали за марке:)))) То је ваљда универзална вредност.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

али верује да ће на дан Суда да овај резигнирано каже: Ајде, Аво, пролази. Досадио си и Богу и народу!
:D 8086.gif
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Србија је у парадоксу. Лајковаће вас само либерали.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...