Jump to content

Стрмоглав монаха Артемија расколника и његове секте

Оцени ову тему


Препоручена порука

Vidi ako pređeš u artemijevce smatraću to tvojim napretkom na polju vere tako da ne brini, neš biti banovan...

 

:))

Ма он ће код Акакија  :))

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Одговори 240
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Похвални аскетизам Артемија, поштење Милоја Стевановића и пријатност Владимира Димитријевића најсличнији су Арију. То је толико вредело да је заслужило шамарчину.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Монах Артемије се смирити неће, очекује ускоро васељенски сабор, јер канони се држати морају и ово је васељенско питање стања у СПЦ.

 

Ако треба глава, онда глава. Истину монах као васељенска личност држи у руци и ту му СПЦ ништа не може.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Биће густо на свеправославном сабору 2016. године...а тек на на оном сверелигиозном што се спрема 2021-22...иди бегај!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Sramano saopstenje.Po ko zna koji x se pokusava podmetnuti laz kao istina.Verovatno se potpisnik obog teksta vodi  onom starom da 100 puta izgovorena laz postaje istina.A na podrucju Balkana nije potrebno puno prostora za manipulaciju,jer je ovo itekako dobar humus za manipulisanje.Iako je Vladika Artemije bio optuzen,kao i njego monastvo za proneveru ogromnog novca-to nikad nije dokazano i nije niko osudjen ,znaci ponavaljati takve lazne optuzbe o milionima dolara moze samo neko ko zeli zlo vladiki Artemiju,ko je maliciozan i ko bez argumentovanih dokaza okrivljuje episkop[a Artemija.

Posle toga optuzivati vladiku Artemija sto nije odbrabio KiM,je en samo infantilno,maliciozno,vec i apsurdno.Cista pataloska mrznja,ako se zna da je vladika Artemije upravo rascinjen iz politckih(a ne kanonskih) razloga radi KiM.Uostalom,Sinod se sam ne postuje ni kanone ni pravila, o kojima je vec milion puta sve ispricano.Nedavno su ekumenisticke vladike i njihovi poltroni,poput Zorana Djurovica odmah preuranjeno i bez ikakve provere,prejudicirajuci pokisali da optuze samog vladiku da je prekrsio kanone postavljajuci O Nikolaja  za Horepiskopa.Naravno,nije rec o nikakvom prekrsenom kanonu od vladike Artemija,vec kod onih koji se zajedno mole sa jereticima i inovernima.Preko 30 katakombnih Crkvi je niklo za ovo vreme,a ljudi sami traze i po inostranstvu da im sluzi monastvo vladike Artemija,jer su zgrozeni ponasanjem ekumenistickim svetenka i vladika.

 

 

Kaze se da nema govora o doalsku pape u Srbiju i o unijacenju,pa ko moze da povereuje u takve gluposti,kad na ovom forumu je "blagosloveno" da se katolicki svestenik oslovljava sa "oce",kad je  vladika Grigorije krsi sve moguce kanone i sluzi sa jereticima iz rmk Crkve??Koji je to sabor dozvolio da se sme suziti sa rimokatolicima?Jel to znaci ako se katolicki svestenik Midras moze oslovljavati sa "oce" da se i kod Katolika u njihovim hramovima pravoslavci mogu pricescivati hostijom i ici an ispovest?!

 

Kukala vam majka,za vas je pisano"Tesko vama koji se sad smiejte,jer cete zapakati i zaridati" Al ima jos nade,za ekumeniste da se pokaju i varte na put Svetosavlja.Vladika Artemije nije nista promenio,ni jedan kanon prekrsio,vec sluzi kao sto se sluzi u Pravoslavnoj Crkvi,stoga je nezamislivo da vladiku Artemiaj moze neko da rascini ko sam krsi kanone Pravoslavne Crkve,jer krseci ustav Pravoslavne Crkve(koji niko nije promenio) ne priznaje li se Crkvena vlast od starne ekumenistickih ladika i ekumenistickog Patrijarha.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Da ep. Atanasije izađe i kaže da je zemlja ravna i centar svemira, ovde bi skočili da ga brane da je to njegov stil i slično, bez obzira što je očito izvalio najveću glupost.

Tako i sa ovim tekstom. Uskoro će ova tema da se sama preimenuje (mada je u mnogim forumaškim glavicama već tako) u: Istina je samo jedna - vladika Atanasije ;)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Samo je Bog Put Istina i Zivot.  8086.gif

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Da se ubeleži ovaj dan, ovo čudesno veče: ja - čuveni PINK teolog, HIPI pravoslavac i najveća ekumenska baraba ŽRU foruma - dobio facenew22222222 od jednog artemijevca; hvala bratac @Melhisedeh88  :aplauz: šta će ovo još da bude, Bog sveti samo zna! :slavaaa:

 

 

 

Pa ovde nista manje ne svetkuju Atanasija nego oni tamo Artemija ... Kako bese idolopoklonstvo :p

 

To kažem :)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Мени - као човеку пред докторатом из теологије - је јасно шта је овим текстом еп. Атанасије теолошки и канонски хтео да каже. Ту је у праву 100%. Амин. С друге стране...

Ја баш 'тедо да ти речем - Lepi - како ће ти отворити клинику ако те отуд не најуре због тог твог celebrityсања. Кад оно, с друге стране...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...