Jump to content

Брига за спасење наспрам слободе другог - да ли треба говорити о спасењу добрим људима који не иду у цркву

Guest Alefshin

Да ли Вам се допада тема ?  

20 члановâ је гласало

1. 1. Да ли Вам се допада тема ?

• Да
      13
    • Не
      6

Препоручена порука

Next week, next week, next week...i tako... 0212_rolleyes

next week I will be dead, next week I will be dead, next week I will be dead,next week I will be dead ... и тако одем сваке недеље :)

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1343653858' post='685747]

а ти лези у 9 увече а не у 3 ујутру, благо мени :D

Za pocetak pocecu da navijam sat :D

Подели на овим сајтовима

next week I will be dead, next week I will be dead, next week I will be dead,next week I will be dead ... и тако одем сваке недеље smiley.gif

Svidja mi se kako razmisljas smiley.gif.

E sad samo da se malo disciplinujem, smanjim vetropirnost biggrin.png.

Next week I will be dead...ali moj scumbag brain ce da izmisli - Bog prasta biggrin.png, nastavi da spavas rolleyes.gif !

Подели на овим сајтовима

E sad samo da se malo disciplinujem, smanjim vetropirnost :D.

Next week I will be dead...ali moj scumbag brain ce da izmisli - Bog prasta :D, nastavi da spavas :rolleyes: !

У чему вас затекнем у томе ћу вам судити !

Подели на овим сајтовима

E sad samo da se malo disciplinujem, smanjim vetropirnost :D.

Next week I will be dead...ali moj scumbag brain ce da izmisli - Bog prasta :D, nastavi da spavas :rolleyes: !

једини је проблем што мозгић неће никад заборавити шта је видо и чуо на Литургији па никад неће имати мира ...

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1343688372' post='686063]

једини је проблем што мозгић неће никад заборавити шта је видо и чуо на Литургији па никад неће имати мира ...

I can't argue with that :).

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Ja ne idem vec neko vreme u crkvu iz vise razloga.

Mrzi me, imala sam panice napade i strah me da nemam opet neki kad krenem. Mislim da sam nedostojna i pricesca i svega. Zbog glupe emisije 48h svadba, zbog svestenika.... zaboravila sam jos nesto sigurno!

Hocu, volim, verujem, zelim da idem, imam potrebu da odem!

Ali me mali milion razloga sputava zato sto nemam jaku volju, verovatno ni veru, lenja sam, razocarana, gresna...

Jako mi je tesko zbog svega!

Volela bih nekome da se izjadam ali nasi svestenici nemaju vremena, niti mislim da ih zanima bilo sta. Mozda gresim, neka mi Bog oprosti, ali takav utisak dobijes kada posle sluzbe oni gledaju ka vratima dok pricaju sa tobom i kao da jedva cekaju da izadju napolje.

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

јел има неке шансе да одеш у другу цркву и нађеш свештеника који

Mrzi me, imala sam panice napade i strah me da nemam opet neki kad krenem. Mislim da sam nedostojna i pricesca i svega. Zbog glupe emisije 48h svadba, zbog svestenika.... zaboravila sam jos nesto sigurno!

Ali me mali milion razloga sputava zato sto nemam jaku volju, verovatno ni veru, lenja sam, razocarana, gresna...

Volela bih nekome da se izjadam ali nasi svestenici nemaju vremena, niti mislim da ih zanima bilo sta. Mozda gresim, neka mi Bog oprosti, ali takav utisak dobijes kada posle sluzbe oni gledaju ka vratima dok pricaju sa tobom i kao da jedva cekaju da izadju napolje.

јел` има шансе да одеш до неке друге цркве и попричаш са другим свештеником који би могао да ти помогне...?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Nemam u blizini nijednu crkvu vise, ni manastir, ni uslova trenutno da odem do nekog obliznjeg...

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

Nemam u blizini nijednu crkvu vise, ni manastir, ni uslova trenutno da odem do nekog obliznjeg...

ако немаш другу солуцију, уложи свој максимални напор да кренеш у своју цркву...кад си ти већ одлучила, Господ ће ти сигурно помоћи...дај све од себе...средине нема; или идеш горе или доле...а јасно ти је шта значи да одустанеш...уз молитве, са Господом у мислима крени, и на крају ће се све завршити добро....само напред...Господ зна да ти то можеш... .smesko.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

сестро, пре ми се чини да теби не треба ништа и не желиш ништа од Бога и Цркве, иначе да ти треба/желиш копала би и рукама и ногама да добијеш и завршиш оно што ти треба ;)

и не да би ишла, вукла за рукав свештенике, стајала испред путира док те неко не причести, него би и Богу досадила са својим молитвама па би будио људе у сред ноћи да дођу по тебе ако треба ...

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1350568454' post='731984] сестро, пре ми се чини да теби не треба ништа и не желиш ништа од Бога и Цркве, иначе да ти треба/желиш копала би и рукама и ногама да добијеш и завршиш оно што ти треба ;) и не да би ишла, вукла за рукав свештенике, стајала испред путира док те неко не причести, него би и Богу досадила са својим молитвама па би будио људе у сред ноћи да дођу по тебе ако треба ...

da joj treba nesto, kazeš, vukla bi sveštenike za rukav?

a šta ako joj treba pažnja i topla reč podrške... misliš da se paznja treba od svestenika iznuđivati tako sto ce ga neko ''vući za rukav'' dok on žuri da ide da sveti vodicu i izme koju kintu?

i ako si ti takav, ne znaci da su takvi svi...

neko kad vidi da je svestenik pasivan on se povuče... jer svestenik treba da bude onaj koji bi trebalo prvi da krene da okuplja zajednicu, a ne da bude tezgaroš i karijerista...

ja sad ne znam koliko je ova devojka iskrena ili ne... ali ukoliko jeste, ti joj ovakvim arogantnim stavom lisenim razumevanja i empatije nikako ne bi pomogao...

Подели на овим сајтовима

Мало оштрије или мало мекше - причамо сигурно сви о истом: да превазиђе отпор и крене ка Цркви. Заиста су сви наведени разлози више него неприхватљиви да би се жртвовала тако битна ствар.

Подели на овим сајтовима

da joj treba nesto, kazeš, vukla bi sveštenike za rukav?

a šta ako joj treba pažnja i topla reč podrške... misli da se paznja treba od svestenika iznuđivati tako sto ce ka neko ''vući za rukav'' dok on duzi da ide da sveti vodicu i izme koju kintu?

i ako si ti takav, ne znaci da su takvi svi... neko kad vidi da je svestenik pasivan on se povuče... jer svestenik treba da bude onaj koji bi trebalo prvi da krene da okuplja zajednicu, a ne da bude tezgaroš i karijerista...

ja sad ne znam koliko je ova devojka iskrena ili ne... ali ukoliko jesti, to joj ovakvim arogantnim stavom lisenim razumevanja i empastije nikako ne bi pomogao...

кад толико мало видиш мало и разумеш, па ни не очекујем да схватиш због чега сам јој то написао ал зато видим да си прозорљиви верометар да знаш шта ми лежи у срцу и да ли има нечег у њему :D

знаш, неко ко је болестан иде правац доктору да се лечи а не легне да умре од кијавице због хипохондрије, поготово кад изгуби поверење у једног лекара нема право да каже да су сви лекари незналице и митомани а зна да лекови помажу и да ће умрети због компликација јер се не лечи.

а поготово кад су Црква и Богу, у питању, свештеници само испоручују благодат живота и радости ал човек треба да буде свестан колико не зна и колико је пун предрасуда и да ради на себи да се образује и разбија своје илузије а не да има неког ко ће да подилази таквим болећивостима и да још више утврђује слабе у раслабљености, незнању и предрасудама него да их продрма да живну, ма колико то било наизглед "арогантан став лишен разумевања и емпатије".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...