Crveni Baron Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 Na RTS piši kako oćeš, ovde može kako ja kažem, dok se ne predomislim...da ne spamujemo temu na dalje.. Volim brate kada cujem coveka koji jasno govori i bez uvijanja ... Izvinte na offtopiku ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2014 Колико знам и Владика Иринеј их назива Цигани а сумњам да му је намера да вређа и омаловажава?! Цигани је српска реч за ту нацију, а што је она временом постала синоним за нешто погрдно то је већ нека друга ствар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 Да да, знам да је шок, ала Емилија Попадић, кад схватиш колико је у неким стварима бесмислено бити ЕУ коректан. Него да не спамујем, кад буде тема ''Цига или Ром?'' онда ћу наставити. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 Колико знам и Владика Иринеј их назива Цигани а сумњам да му је намера да вређа и омаловажава?! Цигани је српска реч за ту нацију, а што је она временом постала синоним за нешто погрдно то је већ нека друга ствар. Нашем владици Иринеју сигурно не би сметало да почне да их зове Ромима док ће они који их не воле увек користити реч Цигани. Владика има 67 година, вероватно их је цео живот тако звао и тако је васпитан. Ако ромска интелигенција каже да је боље користити реч Ром не видим зашто ми не би на то пристали. Иначе, Циганин је реч грчког порекла Prvo imenovanje Roma zabeleženo je 1100. godine kao Atsincana po osnovi Grčke reči Athigganien, što znači “ne dirati” koja je transformisana u Atsinganein, da bi dobila defitivno ime Ciganin. http://www.ric.org.rs/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=185&Itemid=110 Avocado је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 Ако ромска интелигенција каже да је боље користити реч Ром не видим зашто ми не би на то пристали. Зато што бисмо онда морали да цензуришемо целокупну досадашњу ромску уметност и уметност посвећену Ромима? Оно, кад поставим Мику Антића, да убацим ”бииип” сваки пут кад се помиње ”Циганин”, ”циганско” итд? На крају крајева, баш ме брига, није ми тешко да формално испоштујем било Бићанићеву вољу, било жеље неке тамо ”интелигенције” ако је баш неопходно да будем коректан. Али лично не видим чему то. Ако их неко мрзи, мрзеће и Роме и Цигане. И обрнуто. DYNABLASTER, Баба, Срђан Шијакињић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 Ако их неко мрзи, мрзеће и Роме и Цигане. И обрнуто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука