Jump to content

Грађански рат у Украјини


Препоручена порука

пре 33 минута, Inženjer Djatlov рече

@Hadzi Vladimir Petrovic Nisu naši lopovi bolji od njihovih poštenih ljudi, ali s našima moramo mi da se obračunamo. Zabludeli sin je i dalje sin, i ne može na njegovo mesto da dođe pošteni ujak, iako je bolji. Jedini ispravan postupak je bio da odbijete rušenje Dodika, uprkos ličnom progonu, i na tome svaka čast, progon je njegov greh, ali vaš bi bio da ste ga rušili s Bajdenom.

Ja sam išao pre par godina na proteste protiv Vučića u Beogradu, a sad me sramota zbog toga. Bio sam u pravu, znam šta se dešava na lokalu, i tako dalje.... Ali ja sam pao u zamku koju ste vi izbegli, pa sam s ,,Bajdenom" hteo na Vučića, da bi mu se ,,osvetio" za manje grehe, htedoh da učinim veći. Mi danas ne znamo da li se neko od naših svetih vladara (ne kažem da su današnji sveti, da se razumemo) ogrešio u nekim unutrašnjim pitanjima, ali nije smeo da izda veru. Kako prođe Gadafi, nahuškaše narod na njega... I da je najgori mafijaš bio, je l' su im bolji kolonizatori sad?

Da me ne shvatite pogrešno, u kriznim vremenima društva teže ka visokoj koheziji, a to može da rodi paranoju od koje nedužni stradaju, ali isto tako, kao što i sami rekoste, postoje i plaćeni ljudi, pa onda ispada da je ta paranoja nečim realnim uzrokovana... Ne znam. Kao u Balkanskom špijunu, Čvorović je lud, ali i oni koji ne veruju da špijuni postoje i rade, takođe su ludi, on zato što je promašio čoveka koga je optužio, a oni zato što veruju u ideologiju američkog sna, gde je sve zezanje, duvanje, nemoj da mračiš, šta se tripuješ, dok Bajden obavlja posao...

Nama demontiraju institucije kroz korupciju, nepotizam i to je tačno, ali ko njih demontira, kad su najzločinačkije zemlje uređene zemlje? Biće da je nešto dublje u pitanju, a ponekad mi se učini da su te naše mane neki čudan štit od toga, jer kad je čovek koristoljubiv na sitno, teško je njega naložiti na neke velike ludačke priče, na koje su pali zapadnjaci. Naš lopov hoće vilu i dobra kola, njihov hoće da eksploatiše celu Afriku, a to zove širenje evropskih vrednosti.

 

Ne znam, Cvorovic istorijski gledano nije lud, samo sto spijun nikad ne priznaje, ne zavrsava se film tako sto je Cvorovic u ludari, nego onaj bjezi u inostranstvo. Kao kod Dostojevskog ne treba jedno čitanje, nego da pogledamo film i ovako, da vidimo da li će se drzati. 

Za Dodika i njegove molim, mada sa mukom, kao i za mafiju jer neke dobro znam i ne zelim da ih ugrozim, ali ih nagovoram.

Mada jasno mi je zasto se plase onih koje ne kontrolisu, jer su supliji na sve strane i nezamislivo im je takvo postojanje, jer njih neko kontrolise i oni nekog kontrolisu, nedostaje im i sam osnov, zato je to ološ.

Sjetim se besmrtnog Pedje, njih kad su hapisile komunjare prvo im je bilo ko tebzavrbava i koga si ti zavbrvao, i samaranje, jer im ne ide u tintaru da neko moze biti nezavbrvoan.

Ima i ovih koji misle da mogu dva gospodara sluziti i Boga i još nekoga, to što jevandjelje govori ne shvataju kao sveto.

Tako da kohezija samo oko Hrista, a ne u zajednicu krize, koja je uvjek suprostavljena Crkvi.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Hadzi Vladimir Petrovic Pa da, ide u inostranstvo, Bora Todorović možda nije špijun, ali je svakako čovek ,,kosmopolitskog" svetonazora, centri sveta i bića su mu Njujork, Berlin, i njihove subkulture... On je nesvesni promoter, a takvih je mnogo više od onih za platu. Mislim, iz svog primera pričam, kad se setim nekih svojih zabluda, pitam se kako je moguće da sam tolko bio glup, ne mora niko nikog da vrbuje, loš duh čoveka sam zavrbuje.

Služiti samo Bogu naravno, ali kao što Jevanđelje kaže da će doći Duh Sveti i poučavati nas do kraja veka, što će reći događaji u svetu i životu su pouke, ne može se autistično držati nečega bez obzira na dešavanja.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Zanimljiv snimak dejstva Su-25 oko Marjinke, snimljen odozgo iz osmatracke BPL.

...

T.ME

🇷🇺🇺🇦 Beautiful shots of Russian airstrikes in the Maryinka area

 

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Inženjer Djatlov @Hadzi Vladimir Petrovic

Огромне паре - то зна врх Цркве, знају сви угледни интелектуалци који пишу колумне о Додику, који учествују на трибинама о РСрпској и сл. - огромне паре, не у 100-инама хиљада већ у 100-ама милона "легално" су узели људи око Додика - то знају врапци по дрвећу.

Е сад, он је имао куражи и способности да нешто и изгради, јер кроз те градње су се и узимале паре "легално". Набоље је свакоме ко има било каву фирму да му је влада и град клијент - фактуришеш и береш паре.

Он изгради нешто, да мало Цркви, фура причу "заштита наципналних интереса", и онда њгви људи праве огромне бизнисе, већину "по закону", ето...добију мало иформација више о тендерима и сл. Ја не знам, кажу да је цена ауто-пута од Клашница до Градишке скупља него било где у Европи...

Поред зграде владе има још једна зграда, исте величине, у приземљу је РТРС - ли то није зграда РТРСа него Инжењеринга, Интеграл...праве ауто-путеве и подизвожачи су на тендерима које добију Кинези или Штрабак...ту се паре узимају.

Осим тога, ако неко има 500 радника, даје му мале плате, минимално на листу, а остатак у коверти на црно - на тих 500 радника он саки месец УКРАДЕ 500 000 марака (1000 од свакога). За годину он украде само од радника 6 милиона марка, 3 милиона еура. Плус остале "повластице", тендери и сл.

Тако се огромне паре краду, све "по закону"....нема инспекције рада, нема заштите права радника макар у некој мери тих простора - не да има плату као у Немачкој, него макар да ради 8 сати, има толи оброк, превоз, одмор годишњи, а не да ради по 200 сати месечно и сл.

Ја не знам, сви ћемо на Суд, али како спојити те крађе и корупције, са донацијама Цркви, заштитом интерес нациналних? Углавном, ја то никада нисам и не огу ценити нити то сматрато својом вером - моја вера није таква, а наравно да сма грешан човек....те ствари су ми непојмљиве.  Мала опаска....

 

ПС

У време Коштунице Србија купује МТЕЛ од РСрпске, што је ок и радовати се да капутал из Србије улази ту....али Радишић прави зграду ословну и издаје простор МТЕЛ-у за 250 000 евра месечно. Зар МТЕЛ нема пара да направи себи пословну зграду? И тако...мислим, све је то болесно...одакле тим људима паре, да купи, рецимо, Медицинску електронику у БЛ, или онај СДС-овац Душанић купи 60 Вовло шлепера нових кеширао - одакле?

А народ цркава за 600 марака по 200 сати месечно, и пола на црно  и тако неће имати никаву пензију скоро.

Негде је Владика Николај написао да су смртни греси који на небу вапе за осветом (баш ту реч је употребио), поменуо: убиство са предумишљајем, кињење удовица и сирочади, закидање радничких плата...ето...ја се надам да ће РСрпска да се "утопи" у Србију...и да се то засени из српске историје. Много је ту што не штима и ми се лажемо, прећутно...могу се накако оправдати све мућке, промашаји током рата - ајде наши смо се на ветрометини историје и геополитике светске, али после рата - нема шта да се оправда - да се пије крв и зној народу који је тек из рата изашао....никоме то добра није донело.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Kod Kupjanska, u unistenom oklopnom vozilu, masa nastradalih Poljaka. Ima snimak kod Slave, ko bas `oce da gleda.
O ovome je skoro pricao i Skot Riter, tj. da zvanicne natine trupe vec neko vreme ucestvuju u ratu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

https://iskra.co/svet/nikola-vrzic-zasto-je-amerika-podeljenija-nego-ikad/

...

НИКОЛА ВРЗИЋ: Зашто је Америка подељенија него икад?

Untitled6326-750x434.jpg

„Ако други грађански рат избије у САД, то ће бити герилски рат који ће водити бројне милиције широм земље. Судије ће бити убијане, у црквама и синагогама биће постављане бомбе…”, предвиђа „Гардијан”

Ноћ уочи међуизбора за Представнички дом и део Сената, у уторак, над Америком је засијало тотално помрачење Месеца. Такозвани крвави Месец. Исти такав, крваво црвен, појавио се и у ноћи 14. јуна 1946. Тог дана родио се Доналд Трамп. А 76 година касније све анкете су најавиле да ће црвени талас републиканске победе да запљусне оба дома Конгреса.

По Вашингтон посту, пар дана уочи избора, републиканци су могли да се надају већини од 54 према 46 у Сенату који је досад био подељен пола-пола, и врло комотној разлици од 246 према 189 места у Представничком дому Конгреса САД у коме су демократе до сада имале танку предност.

Џек Пособик, конзервативни коментатор и активиста, бодро је у изборној ноћи на свом каналу на Телеграму опоменуо да су „старе Инке и Месопотамци веровали да је крвави месец кобан предзнак који најављује смрт и свргавање краља”.

Протестујте, протестујте, протестујте!

А онда су, пре првих изборних резултата, почели да пристижу извештаји о изборним нерегуларностима који су оне америчке бираче склоне теоријама завере моментално уверили да су изложени новој завери. Узгред, једна недавна анкета коју је пренео портал „Аксиос” показала је да скоро половина Американаца, и преко половине републиканаца међу њима, верују да Америком управља „тајна клика” неизабране елите.

„Ситуација са гласовима упућеним поштом у Детроиту је заиста грозна. Људи долазе да гласају само да би им било речено, ‘жао нам је, већ сте гласали’”, устврдио је Доналд Трамп путем своје друштвене мреже Трут. „Ово се догађа у великим бројевима и на другим местима. Протестујте, протестујте, протестујте!”

Па је онда истакао и да, „као и у Детроиту (наравно!), у Пенсилванији и другим местима”, „округ Марикопа у Аризони делује као потпуна гласачка катастрофа” – чак 20 одсто бирачких места имало је проблеме с гласачким машинама – и то, напоменуо је Трамп, „само у републиканским областима? Вау! Не смемо ово да дозволимо, поново!”

Ове пак тврдње претходног председника САД, чији необични пораз пре две године, најблаже речено, и даље изазива бројне недоумице, надовезао се на његову предизборну опомену: „Потребна нам је победа толико убедљива да радикална левица не може да је намести или украде.”

Али и супарничка страна изнела је своје оптужбе. „Републикански званичници и кандидати у најмање три кључне државе настоје да дисквалификују хиљаде гласова упућених поштом, што се описује као координисани партијски покушај да се сузбију гласови противничке странке”, устврдио је Вашингтон пост дан уочи избора.

Други грађански рат

У таквој атмосфери, није тешко закључити да никакви изборни резултати нису могли да буду гори од оспоравања изборних резултата. Зашто је тако, објаснио је Њујорк тајмс указавши да, „иако већина гласача наводи економију као своју главну бригу, скоро три четвртине Американаца верују да је демократија угрожена, при чему већина идентификује противничку партију као главну претњу.”

„Колико су Сједињене Државе близу грађанског рата”, упитао је ових дана и лондонски Гардијан, напомињући да се „скоро половина Американаца плаши да ће он избити током наредне деценије. Пре две године, нико није говорио о другом америчком грађанском рату. Данас је то опште место… Ако други грађански рат избије у САД, то ће бити герилски рат који ће водити бројне милиције широм земље. Њихове мете биће цивили – углавном мањинске групе, опозициони лидери и федерални службеници. Судије ће бити убијане, демократе и умерени републиканци биће затварани под лажним оптужбама, у црначким црквама и синагогама биће постављане бомбе…”

Подтекст овакве пројекције либералног Гардијана је, наравно, очигледан: претњу представљају Трампови републиканци. Па је зато, ваљда, против њих, а у име заштите демократије, дозвољено да се потегну сва средства. Што они заузврат, а и потпуно природно, доживљавају као напад од кога морају да се бране…

Црвена плима и осека

Елем, овај утисак о дубоко подељеној земљи додатно је појачан када су почели да пристижу резултати међуизбора. У најкраћем, најављивани црвени талас – црвена је у Америци боја Републиканске партије – не само да се није претворио у цунами какав је стидљиво прижељкиван, него има изгледа и да делимично пређе у осеку.

Њујорк тајмс, тако, прогнозира да демократе имају 66 одсто шанси да освоје танку већину у досад равноправно подељеном Сенату, премда се оставља и значајна могућност да остане како јесте, док ће у Представничком дому – шанса је 83 одсто, тврди њујоршки лист – већину, али не превише убедљиву, имати Републиканци.

Како ствари стоје, ипак, на коначне резултате још ћемо морати да чекамо – нарочито се интересантним чине сенатски избори у споменутој Аризони, у Невади и Џорџији, где демократе имају благу предност али има још довољно да се броји – што је новинара Глена Гринволда натерало да разложно примети да је Бразил, у коме живи, „с подједнаким бројем гласача као САД све гласове на свим нивоима пребројао три сата по затварању биралишта. Све је одлучено исте ноћи. И многе друге земље исто чине без проблема. Нема разлога да најбогатија земља на планети то не може да учини, осим недостатка воље (или због жеље да се процес развлачи недељама).”

Ко би, и зашто, тако нешто могао да пожели? Шта су показали јучерашњи избори? И како ће њихови резултати утицати на унутрашњу и спољну политику Сједињених Држава? О овим су питањима у „Новом Спутњик поретку” говорили новинарка Љиљана Смајловић и аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић.

Сенка сумње

„И демократе и републиканци имају разлога да буду и задовољни, а истовремено и незадовољни резултатима избора, тако да сада и једни и други спинују не би ли исход гласања представили себи у корист”, указује Обрад Кесић.

”Републиканци, по свему судећи, преузимају Представнички дом Конгреса и ту проналазе разлоге за задовољство, док демократе славе јер је ипак избегнут црвени талас који је претио да им нанесе много већи пораз од овог који су доживели… Избори су потврдили да је Америка дубоко подељено друштво; велики број трка одлучен је са изузетно малом разликом у броју гласова, испод два одсто… А оно што је посебно опасно у тако подељеном друштву јесу бројни извештаји о изборним нерегуларностима, који поново прете да баце велику сенку сумње на читав процес – тим пре што се бројање гласова због нерегуларности прекида на истим оним местима која је и Трамп 2020. означио као сумњива, попут округа Марикопа у Аризони, из чега је и проистекао став да су последњи председнички избори заправо били покрадени.”

„Упркос изузетно непопуларном председнику и високој инфлацији, демократе су одлично прошле јер нису изгубиле у оној мери која им је предвиђана. Узрок томе могао би да буде страх који је у јавности изазван могућношћу да победе Трампови републиканци који је и сам Бајден отворено прогласио за екстремисте спремне да униште демократију у земљи, па и њу саму, иако су управо демократе, а не републиканци, покренули тренд политичких одмазди”, напомиње Љиљана Смајловић.

Конгресна истрага

„Кључна чињеница ових избора, ипак, јесте да републиканци преузимају макар доњи дом Конгреса, што значи да следе две године све жешће конфронтације са Бајденовом администрацијом. Сукоб ће додатно бити појачан чињеницом да ће Трампова партија имати танку већину у Конгресу. То ће чланове Представничког дома из Републиканске партије додатно натерати да збију редове и буду лојални Доналду Трампу и његовој агенди, јер партијски челници у супротном неће моћи да владају сопственом странком… Стога, можемо да очекујемо да ће републиканци користити конгресне комитете који ће бити под њиховом контролом како би покренули што већи број истрага против председника Бајдена, како због његових менталних способности тако и због могуће корупције, као и против његовог сина Хантера”, предвиђа Обрад Кесић.

„Демократе су две године користиле Конгрес за истрагу републиканаца. Убудуће ће републиканци радити то исто, и тога је очигледно и сам Бајден свестан јер је на једном од својих предизборних скупова отворено рекао да ће бити опозван у Представничком дому ако друга страна победи. Али не плаши се Бајден импичмента, колико самих истрага и онога што оне могу да покажу”, скреће пажњу Љиљана Смајловић, и закључује да све то, ипак, не значи и да ће доћи до значајне промене америчке спољне политике, укључујући и однос према сукобу у Украјини: „Као републиканци данас, и Ненси Пелоси је 2006, за време рата у Ираку, водила антиратну кампању, па су на том таласу демократе и освојиле оба дома Конгреса. А онда су сви заједно изгласали највећи дотадашњи војни буџет, уз додатно ангажовање војске у Ираку… Ипак, буду ли се републиканци и демократе посвађали, ако ни због чега другог, око количине новца и оружја који ће свакако наставити да шаљу Украјини, то ће за нас бити кудикамо добра вест јер ће, макар, значити да ће имати нешто мање капацитета да се сконцентришу на наш случај.”

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Вилер Текс рече

Можемо и на овој, јер је то клица проблема.

Предстоятель УПЦ (МП) – Путіну: «війна з Україною – повторення гріха Каїна»

 

Відстоюючи суверенітет та цілісність України, ми звертаємось також до Президента Росії та просимо негайно припинити братовбивчу війну. Український і російський народи вийшли із Дніпровської купелі хрещення і війна між цими народами це повторення Каїнового гріха, який по заздрості убив свого рідного брата. Така війна не має виправдання ні у Бога, ні у людей. 

Закликаю всіх до здорового глузду, який навчає нас вирішувати свої земні проблеми у взаємному діалозі та взаємному розумінні, і щиро надіюсь, що Бог простить нам наші гріхи і мир Божий запанує на нашій землі та у всьому світі!

 

+ Onufrij,

Metropolit Kijeva in vse Ukrajine

Primat ukrajinske pravoslavne cerkve

 

 

 

 

https://news.church.ua/2022/02/24/zvernennya-blazhennishogo-mitropolita-kijivskogo-vsijeji-ukrajini-onufriya-virnix-ta-gromadyan-ukrajini/

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Путін нагороджує митрополита Онуфрія державною нагородою РФ, орденом дружби (липень 2013 рік)

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Bernard Imaš li kakav snimak Onufrija iz 2014/15? Beše li on ruski jezik govorio pre? Lepo je kad čovek zna više jezika.

Nije mi jasan vladika - Kain je ubio Avelja iz zavisti, ko je Kain a ko Avelj u njegovom apelu? Ko je  kome zavidan? Za šta? Avelj je prineo žrtvu Bogu, a Ukrajinci prodali bud-zašta svu obradivu zemlju američkim štampačima para, ne vidim neku sličnost.

Jedina sličnost je izmedju politike NATOa i rimskog pape od pre nekoliko vekova - i jedni i drugi su došli u tudju kuću da zavadjaju braću.

Ajde da kažemo ovako - hipotetički da Rusi mrze Ukrajince k'o Kain Avelja....ajde neka bude (ako nije), ali lako što Rusi mrze, to bi čovek i razumeo bratsku mržnju i kavgu - ego....što Ameri toliko VOLE Ukrjince? Karitas, ha? Milosrdje?

Ajde stušili Rusi Ukrajinu - ali Ameri svake godine nekog bombarduju sve iz "ljubavi"...u Iraku 500 000 dece pobili iz "ljubavi"...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ćiriličar рече

u Iraku 500 000 dece pobili iz "ljubavi"

 

умрла 23 марта 2022 г.  отишла Богу на истину на дан/навечерје почетка зверског бомбардовања злочиначке агресијенатоа Србије

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Ćiriličar рече

@Bernard Imaš li kakav snimak Onufrija iz 2014/15? Beše li on ruski jezik govorio pre? Lepo je kad čovek zna više jezika.

Nije mi jasan vladika - Kain je ubio Avelja iz zavisti, ko je Kain a ko Avelj u njegovom apelu? Ko je  kome zavidan? Za šta? Avelj je prineo žrtvu Bogu, a Ukrajinci prodali bud-zašta svu obradivu zemlju američkim štampačima para, ne vidim neku sličnost.

Jedina sličnost je izmedju politike NATOa i rimskog pape od pre nekoliko vekova - i jedni i drugi su došli u tudju kuću da zavadjaju braću.

Ajde da kažemo ovako - hipotetički da Rusi mrze Ukrajince k'o Kain Avelja....ajde neka bude (ako nije), ali lako što Rusi mrze, to bi čovek i razumeo bratsku mržnju i kavgu - ego....što Ameri toliko VOLE Ukrjince? Karitas, ha? Milosrdje?

Ajde stušili Rusi Ukrajinu - ali Ameri svake godine nekog bombarduju sve iz "ljubavi"...u Iraku 500 000 dece pobili iz "ljubavi"...

Viler uporno tvrdi da je klica rata u Ukrajni unija(ćenje). Ja mislim da nije, cela stvar je u tome. I ja isto mislim da u Iraku nije bilo hemijskog orožja. To je bio samo izgovor.

 

A šta kažeš na ovo:

Чи не в кожній промові московський патріарх кіріл ґундяєв, як мантру, повторює свій улюблений слоган: «Украина, россия, беларусь — вместе мы святая Русь». Посилається при цьому на українського святого першої половини ХХ століття — преподобного Лаврентія Чернігівського. Проте Лаврентій Чернігівський цих слів ніколи не казав. Ба більше, він ніколи не визнавав влади московського синоду й був одним із лідерів опозиційного щодо московського патріархату церковного руху «Істинно-Православна Церква» (ІПЦ) на Чернігівщині.

Виявляється, ці слова були приписані преподобному Лаврентію в 1994 році скандально відомим «схіархиєпископом» Херувимом (Дегтярем). Цей «діяч» російського православ’я був одним із перших, хто на початку 1990-х років почав поширювати сектантські культи «святості» Івана Грозного та Григорія Распутіна. Також він був причетним до поширення пропаганди проти ідентифікаційних кодів і псевдопророцтв про те, що «россия вместе со всеми славянскими народами и землями составит могучее царство», яке переможе керовані «антихристом» країни заходу.

У книжці Дегтяря про Лаврентія Чернігівського, виданій 1994 року «русским духовным центром» у москві, є такі слова: «Киевская Русь была вместе с великой россией. Киев без великой россии и в отдельности от россии немыслим ни в каком и ни в коем случае… Как нельзя разделить Пресвятую Троицу, Отца и Сына, и Святого Духа — это Един Бог, — так нельзя разделить россию, Украину и белоруссию. Это вместе святая Русь». Нескладно переконатися, що в жодному попередньому виданні житій і повчань прп. Лаврентія Чернігівського таких слів ніколи не було.

«За цими словами насправді криється неправославна єретична теорія, згідно з якою земні державні утворення росія, Україна і білорусь прирівняні до єдиної і неподільної Святої Трійці — Бога Отця, Бога Сина і Бога Духа Святого. З погляду православної теології це є нічим іншим, як богохульством і єрессю, які зазіхають на основний догмат православного віровчення — про єдність Божественної Трійці, яка є єдиним і одним Богом по сутності, але троїчним в Іпостасях, що не зливаються між Собою і водночас є нероздільними у єдиній Сутності», — твердить відомий релігієзнавець Сергій Шумило.

ARMYINFORM.COM.UA

Мабуть, ні для кого вже не таємниця, що злочинна та єретична ідеологія «русского міра»... Война с Украиной 2022, Война с Украиной последние новости сегодня...

 

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ МП Павло Лебідь прокоментував скандальне відео, як в лаврі піснями звеличують росію.

У спеціально записаному сумбурному коментарі він визнав достовірність відео.

4497A55D-6B28-4028-A1DA-37F7340557B8_w1597_n_r0_st-1024x576.jpg

Він почав із того, що в лаврі моляться не за росію, а моляться до Бога, “за мир” і всіх православних людей.

Водночас він сказав, що “отцю Захарії буде повна заборона” і більше в храмі не будуть співати “світських пісень”, маючи на увазі пісню про “матушку-Русь”.

Як відомо, в мережі з`явилося відео, як віряни УПЦ МП в Києво-Печерській лаврі співають «Звон плывёт-плывёт над Россиею, пробуждается матушка-Русь». Відео опублікував священник ПЦУ Михайло Омелян.

Як повідомляла РП, в СБУ вже вивчають усі деталі інциденту, що стався в одному з храмів Києво-Печерської лаври, де співали пісень, що вихваляють «русскій мір».

Як повідомили в Службі безпеки України, ця ситуація не залишиться без відповідної реакції.

RELIGIONPRAVDA.COM.UA

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ МП Павло Лебідь прокоментував скандальне відео, як в лаврі піснями звеличують росію. У спеціально записаному...

 

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bernard рече

Предстоятель УПЦ (МП) – Путіну: «війна з Україною – повторення гріха Каїна»

 

Відстоюючи суверенітет та цілісність України, ми звертаємось також до Президента Росії та просимо негайно припинити братовбивчу війну. Український і російський народи вийшли із Дніпровської купелі хрещення і війна між цими народами це повторення Каїнового гріха, який по заздрості убив свого рідного брата. Така війна не має виправдання ні у Бога, ні у людей. 

Закликаю всіх до здорового глузду, який навчає нас вирішувати свої земні проблеми у взаємному діалозі та взаємному розумінні, і щиро надіюсь, що Бог простить нам наші гріхи і мир Божий запанує на нашій землі та у всьому світі!

 

+ Onufrij,

Metropolit Kijeva in vse Ukrajine

Primat ukrajinske pravoslavne cerkve

 

 

 

 

https://news.church.ua/2022/02/24/zvernennya-blazhennishogo-mitropolita-kijivskogo-vsijeji-ukrajini-onufriya-virnix-ta-gromadyan-ukrajini/

Који си ти лик, то је још од 24 фебруара, вадиш ствари из контекста, али ви ујкице не знате боље него да провоцирате и подмећете. Проблем у Украјини је екипа поунијаћених која мрзи православне до смрти тј екипа као ти, а не Патријарх Кирил.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Bernard рече

Предстоятель УПЦ (МП) – Путіну: «війна з Україною – повторення гріха Каїна»

 

Відстоюючи суверенітет та цілісність України, ми звертаємось також до Президента Росії та просимо негайно припинити братовбивчу війну. Український і російський народи вийшли із Дніпровської купелі хрещення і війна між цими народами це повторення Каїнового гріха, який по заздрості убив свого рідного брата. Така війна не має виправдання ні у Бога, ні у людей. 

Закликаю всіх до здорового глузду, який навчає нас вирішувати свої земні проблеми у взаємному діалозі та взаємному розумінні, і щиро надіюсь, що Бог простить нам наші гріхи і мир Божий запанує на нашій землі та у всьому світі!

 

+ Onufrij,

Metropolit Kijeva in vse Ukrajine

Primat ukrajinske pravoslavne cerkve

 

 

 

 

https://news.church.ua/2022/02/24/zvernennya-blazhennishogo-mitropolita-kijivskogo-vsijeji-ukrajini-onufriya-virnix-ta-gromadyan-ukrajini/

Значи не можемо. Ја те питам једно ти говориш друго. А иницијално кажеш ајмо културно. То "културно" значи ајде да те магарчим изгледа? Уствари закључујем да је теби унијаћење по Украјини и српским Крајинама савим на месту?

Тема за размишљање: У каквим условима и под каквим притисцима живи УПЦ?

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Bernard рече

Viler uporno tvrdi da je klica rata u Ukrajni unija(ćenje). Ja mislim da nije, cela stvar je u tome. I ja isto mislim da u Iraku nije bilo hemijskog orožja. To je bio samo izgovor

Да да...Исто као што су Срби криви за Јасеновац јер је сворена СХС. Никако Ватикан не сноси кривицу што је посејао клицу католичењем чија су деца усташки кољачи.

Жао ми је што смо вам 1918. године дали слободу. Требало смо повући етничке границе а вас и Хрвате оставити Талијанима и Швабама, они су вам дражи и милији. Никад нам ви то нећете опростити, свесни и несвесни крлежијанци. То је једино што могу да кажем после овог твог културног повлачења паралеле са хемијским оружје и Колином Пауелом

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...