Jump to content

Грађански рат у Украјини


Препоручена порука

https://iskra.co/srbija/antonic-pavlovic-cvorovic-bandjur-krljsanin-i-perisic-o-odnosima-rusije-i-srbije/

...

Антонић, Павловић, Чворовић, Банђур, Крљшанин и Перишић о односима Русије и Србије

%D0%A1%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1

Русија и Србија сведоче и активно учествују у стварању новог света који се рађа напорима антиглобалистичких снага ојачалих широм планете. Такозвани атлантизам – униполарни поредак америчко-британске хегемоније – гуши се на потезу од америчког комшилука до кинеских обала, а централна битка се одвија у срцу Евроазије где Русија брани православну цивилизацију у рату који је НАТО повео против ње у Украјини 2014.

Српски народ у свим српским земљама свестан је моралног утемељења и међународно-правног основа руске специјалне операције и зато једногласно подржава политику неувођења санкција братској Русији. У случају увођења санкција, власт у Србији би изгубила легитимитет, јер би радила директно супротно од политике за коју је добила подршку грађана на изборима. Русија се у Украјини бори и за Србе, а Срби то осећају – поручено је на првом округлом столу удружења Српско-руско братство.

– Удружење Српско-руско братство засновано је на љубави и историјском савезништву наша два народа, које је утемељио још Свети Сава на заједничким моралним и духовним вредностима. Актуелна српска спољна политика званично се заснива на четири стуба, али је само руски чврст већ 200 година – рекао је уводном говору Милош Банђур и указао да се „тог стуба се не можемо одрећи ради дојучерашњих противника који су подржавали све наше непријатеље, отели део територије и ултимативно нас терају да се сврстамо на њихову страну”.

Он је указао да све земље које је колективни запад понижавао сада учвршћују сарадњу, те да би санкције биле и економски штетне као што су наштетиле, а биле би и неморалне.

– Русија неће издати Србију. Разлог зашто Русија спомиње „косовски аргумент” у разговору са Западом, није да би дала правни аргумент, већ да покаже лицемерје Запада – поентирао је Банђур.

Слободан Антонић је представио резултате четири истраживања јавног мњења која показују да су грађани Србије различитих националности листом против санкција.

– Прво истраживање је радила НСПМ према коме је 82 одсто грађана против санкција, а само 7 за санкције (11 одсто нема мишљење), што показује да су грађани једнодушно и једногласно против санкција Русији! И Институт за европске послове је добио резултат да је 76 одсто против санкција, а Демостат 71 одсто против санкција, при чему чак 50 одсто сматра да Србија треба да буде неутрална и по цену санкција и несташица. Дакле, огроман проценат оних који су чврстог става чак и по цену „повратка у деведесете”. ЦРТА је показала да 72 одсто сматра да су за рат у Украјини криви запад и Украјина, 72 сматра да је Русија морала да интервенише због ширења НАТО на исток, а чак 83 одсто је против санкција. Према последњем истраживању НСПМ само 4 одсто је за улазак у НАТО, и чак 80 одсто је против уласка у ЕУ по цену губитка Косова – навео је Антонић и указао да у сваком нормалном демократском друштву власт мора да овако импресивне резултате узме у обзир при доношењу одлука.

– Међутим, наши медији настоје да резултате забашуре називајући их руском пропагандом, нетачним резултатима или просто деградирају наш народ на малолетнике, на децу, која не знају шта је за њих добро. То је антидемократски. Оно што је неопходно је да на све те пропагандне аргументе ми одговоримо тако што ћемо ствари објаснити онако како оне заиста јесу и то је улога нашег удружења – казао је Антонић.

Бранко Павловић је указао да се санкције не могу правдати ни «усаглашавањем са ЕУ, јер ЕУ нема усаглашену спољну политику».

– Ово што Брисел реализује је спољна политика Хилари Клинтон: ајмо санкције Русији, дајте Косову столицу у УН, дајте унификацију БиХ, мораш да уђеш у НАТО, нема уважавања СПЦ… Дакле, кад бисмо се сагласили, овде би остао само идентитет који ради за Мајкрософт! Наше сагласје око кључних националних питања заслужује медаљу и оно је највећа политичка снага у Србији. То плаши оне који би да скрену са пута, али због ових процената не могу – рекао је Павловић.

Он је указао и на велику трансформацију војно-економске снаге у свету које одређују и међународни план.

– Америка пропада, то говоре бројке. Године 1999. БДП Америке је за 40 одсто био већи него збир Русије, Кине и Индије. Ове године, Кина, Русија и Индија су дупло веће од САД. У војном смислу, Индија са Русијом има заједничке војне пројекте, Кина је повећала војни буџет 14 пута! Спектакуларно! Њихова морнарица је сада друга на свету и годишње флоти додају флоту величине француске флоте. Генијална су била руководства Русије и Кине када су створила Шангајску организацију за сарадњу и БРИКС, а од украјинског мајдана је дошло до невиђеног узлета партнерства између Русије и Кине, да би сад имали једну Саудијску Арабију – кључни амерички ослонац у арапском свету – да конкурише и за Шангајску и за БРИКС.

– Кина има највећу економски размену са АСЕАН-ом, и замислите тај економски узлет који то може да апсорбује. И све функционеше на бази консензуса. Зашто је то могуће? Зато што нема Америке и колективног Запада! Мексико није увео санкције, његов председник неће да се јави Бајдену на телефон, а нама неко каже да ми уведемо санкције. Никарагва – чисти комунисти, граде са Кинезима двоструко већи канал од Панамског, а Америка не може ништа. У Колумбији левичар дошао на власт први пут у историји. У Бразилу се вратио Де Силва. У Аргентини социјалисти на власти. У Перуу исто. Јел то по вољи Америке? Не. А како се десило? Тако што се појавио нови свет и отвара и нама могућности на сто страна – навео је Павловић.

Он је елиминисао и „аргумент” да због Косова морамо да подржимо принцип територијалног интегритета Украјине, јер, како је истакао, косовски Албанци немају правни основ да се отцепе, а Руси у Украјини имају све правне основе за то.

– Притисак на националну заједницу мора бити велик (спаљивање људи, забрана језика итд), мора трајати дужи период (осам године интензивно), мора бити део плана (Украјина је доносила дискриминаторске законе) и да централна власт показује да нормалним политичким средствима проблем не може да се реши (резолуција 2202 СБУН из 2015 у коју су преточени Мински споразуми, али је Кијев одлучио да не приѕна ни једно право Русима и спремао етничко чишћење до краја, ризикујући свој територијални интегритет – сами су то изазвали). Те елементе признаје међународно право за издвајање дела територије из једне суверене државе. Албанци немају и нису имали ни један услов да им се призна сецесија – рекао је Павловић, закључујући да ствари не стоје онако како се у нашим медијима и од стране наших званичника говори.

Срђан Перишић је говорио о месту Срба у глобалном сукобу који је последица стварања новог света. Место је, како је аргументовао – на страни Русије.

– Од Срба се већ сто година крије – српска држава је настала захваљујући Русији, после руско-турских ратова, тако што је Русија издиктирала такве услове мира. Србија је прво добила самоуправу Букурештанским миром 1812, пуну аутономију Једренским миром 1829. и независност Санстефанским миром 1878. која је потврђена на Берлинском конгресу. Наши ђаци у школама то не уче! Од Првог српског устанка 1804, па до независности Кнежевине Србије 1878, Русија је била једина европска сила која је подржавала Србију, а све друге су је гушиле. Русија је стајала заштитнички и према другој српској држави, Црној Гори, чији је буџет био део царског буџета Русије, рекао је Перишић.

Он је навео и да против Русије ратују сви они који су ратовали против Србије 1999, против Српске 1992-1995. и против Срба 1941. и 1914, те су Срби на страни Русије „јер се она у Украјини бори за нас”.

Као трећи аргумент, Перишић је навео да су Срби и Руси један свет, припадају источно-православној цивилизацији, у којој су најдоминантији Руси, те је „катастрофалан сваки покушај представљања Срба – Србије, Црне Горе и Српске – као делова западне цивилизације, али српска елита 20. века и данас, уз помоћ запада покушава да Србе натера у западне наддржавне моделе НАТО, и ЕУ”.

Оценио је да су руска заштита Републике Српске у СБ УН, 2007, као и актуелно противљење Русије да Српска буде утопљена у унитарну атлантистичку БиХ, доказ да Русија штити српске националне интересе.

– Русија ће победити, а српски допринос руској победи је у томе да Србија и Р. Српска буду неутралне – без санкција Русији, без чланства у НАТО, без прикривених облика учлањења у НАТО или „договора” са НАТО-ом. Не само јер Запад не поштује договоре, већ зато што Запад ратује против Русије, а то значи против Срба – закључио је Перишић.

Амбасадор Владимир Кршљанин је истакао да је Нови свет који предводе Русија и Кина подстакнут нашим отпором агресији западног униполаризма. За разлику од старог, западног, заснованог на злоупотреби људских недостатака, истакао је он, Нови свет се заснива на коришћењу људских врлина. Зато су у њему духовно-моралне вредности кључне.

Сада се у Украјини, по њему, одиграва „резидуални светски сукоб”, у коме Запад нема никакве шансе на успех, пре свега због огромне моралне и војне снаге опорављене Русије. Притом ми не смемо губити из вида да се садашњи прокси рат Запада против Русије води на истим основама као прокси рат 90-их против Србије.

Стратешко партнерство са Русијом и Кином је у значајној мери обновило суверенитет Србије, али њен положај има крупне слабости у хипертрофираним односима са ЕУ и НАТО, као и у хипертрофираној западној агентури у земљи. Чим то буде могуће, Србија треба да се укључи у интеграционе процесе ЕАЕС, ШОС и БРИКС и задржи се на придруженом чланству у ЕУ.

Сада је веома важно да се повећа јавно деловање и утицај српско-руског братства, закључио је Кршљанин.

Зоран Чворовић је дао објашњење зашто би увођење санкција Русији било – притвуставно деловање!

– Ако би Влада увела санкције Русији, променила би позицију коју су кандидовале њене странке, то не би била позиција коју су подржали грађани на изборима. У колевци парламентаризма Великој Британији постоји теорија мандата која каже да странке које добију већину и формирају владу могу да воде само ону политику коју су кандидовали на изборима и за коју су добили подршку грађана. Јер, бирачи не дају „кард бланш” стракама, већ им пружају поверење на основу детаљног предизборног програма. Ни једна странка која чини владу није кандидовала санкције Русији. Све су јасно ставиле до знања да је у Србијином инетересу да очува добре односе како са Западом, тако и са Истоком, што није ништа друго него стратегија спољне политике са слонцем на 4 тачке, што је и званична спољнополитичка доктрина Србије. Ако се влада усуди да уведе санкције Русији,то би довело у питање легитимитет скупштине која не би изгласала неповерење Влади. Увођење санкција док траје мандат садашње скупштине би било потпуно недемократско изигравање парламентаризма било би изневеравање бирача и самим тим би постао упитан легитимитет и законодавне и извршне власти – аргументовао је Чворовић.

Даље, рекао је да је нетачно да Србија због потписаног ССП-а има обавезу да усагласи спољну политику са ЕУ. То је нетачно из два разлога. Први је, како је објаснио, тај да ССП мора да буде у складу са Уставом, а код нас никад није покренута оцена уставности ССП.

– ССП не третира Косово и Метохију као саставни део Србије.То је кључно питање због кога би Уставни суд морао да оцени ССП као акт противан Усатву Србије. Оцена уставности никад не застарева – указао је Чворовић.

Други разлог је тај да ССП обавезује Србију да ускалди спољну политику тек у моменту када Србија уђе у ЕУ, када се „десуверенизује”, а до тог момента, Влада је обавезна да спољну политику утврђује у складу са Уставом Републике Србије.

– Није тачно ни да из међународног права проистиче обавеза да уведемо санкције „јер је Русија извршила агресију”, пошто ни једним међународно-правним обавезујућим актом није утврђено да је Русија извршила агресију. Резолуција УН није обавезујућа, за разлику од резолуција СБУН, рекао је Чворовић и додао да наш територијални интегритет није заштићен никаквим општим правним принципом, већ конкретним обавезујућим међународно-правним актом Резолуцији 1244 која на четири места каже да ће се коначно решење наћи уз поштовање територијалног интегритета Србије.

Цео видео можете погледати на следећем линку:

 

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Clip.jpg.f9bbb734876420ebe667eb5796cda48e.jpg

...

T.ME

🇷🇺 Through undercover channels, Russian special services obtained access to an entire HIMARS MLRS missile, which was taken to the territory of the Russian Federation through the...

 

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Clip.jpg.f92cb382b1de91140df9ad91b37485b4.jpg

...

T.ME

🇷🇺🇺🇦 During interrogation, a captured Ukrainian soldier told how in March he and his colleague shot civilians in Mariupol. In one case, they killed an elderly woman for supporting...

 

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Ćiriličar рече

Kad denacifikuje Ukrajinu, demilitarizuje tad ce se zavrsiti, ali to se nece desiti.

Управо ће се то десити. Било преговорима, и потписивањем украјинске капитулације под руским условима или војно, уништењем украјинске државе, а то ће произвести питај Бога каква се остала, али ће у сваком случају десити. 

  • Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Я против войны, но…

ПУТИНСКИЙ ПРЕСС-СЕКРЕТАРЬ ДМИТРИЙ ПЕСКОВ МНОГОЛЕТНИМ ВРАНЬЕМ МАТЕРИАЛЬНО ОБЕСПЕЧИЛ БУДУЩЕЕ ДОЧЕРИ, ЕЛИЗАВЕТЫ ПЕСКОВОЙ. НО ОНА, ПОХОЖЕ, ПРОТИВ ВОЙНЫ

 

Дмитрий Песков

Активы: квартира бывшей жены и дочери во Франции

В 2016 году экс-супруга пресс-секретаря президента, Екатерина Солоцинская, и их дочь Елизавета Пескова купили квартиру в Париже за 1,7 миллиона евро, оформив ее на французскую компанию Sirius. Квартира находится в центре Парижа на авеню Виктора Гюго, ее площадь — 180 квадратных метров. Солоцинская и Пескова вряд ли могли бы приобрести эту квартиру самостоятельно; у них не было сопоставимого по доходам бизнеса.

В июне 2022 года Евросоюз ввел санкции в отношении Елизаветы Песковой как дочери пресс-секретаря Владимира Путина. За месяц до этого Пескова вышла из учредителей Sirius (передав свою долю матери) и, возможно, уберегла парижскую квартиру от санкций.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 11.11.2022. at 11:51, Bokisd рече

Морам да кажем иначе ћу да пукнем :1314_womens:, организовали референдум у Херсону и околини пре месец дана и све славље и супер, али по свему судећи Москва је још тада већ знала да ће морати да се повлаче из Херсона и сада се Украјинци тамо спрдају са њиховом војском и народом.

Срамота. Велика. :blush:

                                        Отзыв о Железнодорожный вокзал Геническ (Украина, Геническ) | Небольшой  провинциальный вокзал

 

Оккупанты после побега из Херсона объявили ''админстолицей'' Геническ и анонсировали ''эвакуацию'' с левобережья

После освобождения Вооруженными силами Украины города Херсон российские оккупанты решили временно обосноваться в Геническе. Кроме того, оккупационные "власти" анонсировали так называемую "эвакуацию" с левобережья Херсонщины.

 

В то же время "волонтер" Валерия Петрусевич во временно оккупированном Крыму заявила, что "эвакуировать" намерены жителей в районе населенного пункта Алешки.

"Со вчерашнего дня на карточки местного мобильного оператора жителям левобережья Херсона приходят сообщения о том, что объявлена эвакуация левого берега. Такие же сообщения ранее приходили по эвакуации правого берега – самого Херсона. Теперь эвакуируют левый берег", – сказала она.

BIGBOOKNAME.COM

Валерия Петрусевич, 37 лет, Дата рождения: 12 июля 1985, (12.07.1985), из города Симферополь, Крым, Россия, закончила ТНУ им. В. И. Вернадского Экономический...

 

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Bernard

А то што су амерички фондови који владају светом, Блек Рок и друсшво власници скоро целокупне украјинске обрадиве земље, набоље на свету и највеће на једном местуу - то не знаш?

То што сте пре 3-4 века, колико ли, почели да унијатите по Русији, поделили браћу и посејали злу крв - ни то те не занима? Или мислиш да сте "херетике" привели непогрешивој папској "истини" (коју сте мењали сваког новог концила, и мењате ко семафор боје, као, усталом, и сам Симбол вере, који је иначе, већим делом, дошао из Рима, усвојен од Отаца - па сте и њега изменили)?

Имаш чудна запажања - занима те корупција Кремља, Руси сами себе оупирали, а Амери наштампали обичан папир без покрића и "купили" сву украјинску ораницу - то мачку о реп.

Чудни аршини...ваш бискуп је писао да се Руси данас боре против антихриста...ни то не знаш?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 6.11.2022. at 12:35, Bilbija рече

Pa Obama je zapoceo 5 ratova i dobio Nobela ... nisu problem mericke demokrate, problem je puno dubli i ozbiljiji. Ono sto nas ceka je nemiovna sudbina ljudske vrste, opsti rat sa pola milijarde mrtvih, unisteje civilizacije bele rase i nov pocetak na temeljima africke i idijske civilizacije.

Pa da, mislim americke demokrate su samo "manifestacija' toga. Kao i neokon repulikanci. Ima takvih "sluga ljudske prirode" svida ali ovi imaju najvise moci.


Inace, ovaj rat mnogi gledaju moralno. Ja sam primetio jednu stvar koji je jedan jutjuber odlicno objasnio. Ovo je rat oko nafte i gasa. Mislim, u sustini, ljudi koji ginu ne razmisljaju o tome, ali ovi koji ih vode i pale (prvestveno Zelensku pa Putin) to rade zbog nafte i gasa. 

Da su razumni ljudi, seli bi i dogovorili se, Zelenko bi pustio ruse da dobiju svoju nezavinost jer on tu nema nista osim gomile Rusa koji ga toliko ne vole da su spremni da ratuju.

Ovako je Putin spojio 2 i 2, pomogne rusim i okupira vecinu Ukrainskog potencijala za prirodnu naftu i gas u crnom moru i azov moru....


Jedino mi se ne svidja sto se ovde sjatilo gomila ukrainaca i rusa digli cene stanova na 1000 eura 50 kvadrata, idem kod Zekare u italiju video sam stanove u Djenovi ili Bari jeftinije od Mirijeva...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Ćiriličar рече

@Bernard

А то што су амерички фондови који владају светом, Блек Рок и друсшво власници скоро целокупне украјинске обрадиве земље, набоље на свету и највеће на једном местуу - то не знаш?

То што сте пре 3-4 века, колико ли, почели да унијатите по Русији, поделили браћу и посејали злу крв - ни то те не занима? Или мислиш да сте "херетике" привели непогрешивој папској "истини" (коју сте мењали сваког новог концила, и мењате ко семафор боје, као, усталом, и сам Симбол вере, који је иначе, већим делом, дошао из Рима, усвојен од Отаца - па сте и њега изменили)?

Имаш чудна запажања - занима те корупција Кремља, Руси сами себе оупирали, а Амери наштампали обичан папир без покрића и "купили" сву украјинску ораницу - то мачку о реп.

Чудни аршини...ваш бискуп је писао да се Руси данас боре против антихриста...ни то не знаш?

Ne znam naprimer i to šta rade 300 milijarde dolara Ruske države u Američkim i Evropskim bankama. Ko je gazda tog novca??? Nešto se šuška da će im taj novac oduzeti za obnovu Ukrajne.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Justin Waters рече

Управо ће се то десити. Било преговорима, и потписивањем украјинске капитулације под руским условима или војно, уништењем украјинске државе, а то ће произвести питај Бога каква се остала, али ће у сваком случају десити. 

Вала, како рат до сада тече тешко да ће то бити мир склопљен по руском диктату. Биће неки компромис, примирје или ништа од тога - него рат до краја. А ја мислим да ће ово бити рат до краја јер Украјинци не одустају и не желе да дају било шта, а Русија не може да заврши рат а да нешто не добије. Пат позиција.

Русија се сада пребацила на стратегију вршења притиска на цивиле да затраже мир због уништене енергетске инфраструктуре, али нешто сумњам да ће то упалити. Судећи по нашем понашању и дан данас након бомбардовања 1999. године народ ће се још више заинатити. А зима никако да дође, ево половина новембра је чак.

Ово је све једна голема људска, словенска и европска трагедија и идиотизам. А Амери и Кинези покупише кајмак.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, haveaniceday рече

Da su razumni ljudi, seli bi i dogovorili se, Zelenko bi pustio ruse da dobiju svoju nezavinost jer on tu nema nista osim gomile Rusa koji ga toliko ne vole da su spremni da ratuju.

Да је разуман, узимао би паре и од Руса и од Амера, само да не пређе на супротну страну, убирао  профит од протока гаса,  и очувао територију.Нешто као што јеТито радио са Југославијом Можда би могао и да направи договор да Крим буде враћен Украјини уз најам базе Русима на 99 година. Овако, добио је непотребан рат, упропаштену економију и довео своју земљу до тога да је у сваком смислу зависна од запада. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече


Inace, ovaj rat mnogi gledaju moralno. Ja sam primetio jednu stvar koji je jedan jutjuber odlicno objasnio. Ovo je rat oko nafte i gasa. Mislim, u sustini, ljudi koji ginu ne razmisljaju o tome, ali ovi koji ih vode i pale (prvestveno Zelensku pa Putin) to rade zbog nafte i gasa. 
 

Pa naravno daa je novac u pozadini svega. Kakav crni moral. Kaao i u svakom ratu silj je osvajanje i potcinjavanje. Pitanje je samo koju stranu neko izabere da navija za nju i onda tu stranu predstavlja kao dobru a drugu kao zlu.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, -Владимир- рече

Да је разуман, узимао би паре  од Руса и од Амера, само да не пређе на супротну страну, убирао  профит од протока гаса,  и очувао територију.Нешто као што јеТито радио са Југославијом Можда би могао и да направи договор да Крим буде враћен Украјини уз најам базе Русима на 99 година. Овако, добио је непотребан рат, упропаштену економију и довео своју земљу до тога да је у сваком смислу зависна од запада. 

Ma zelenski je budala, briga njega za ukrajnu covek je upisao svoje ime u anale istorije sa ovimratom posto mu karijera komicara nije bila nesto sjajna. sada snimaju dokumentarce o njemu i bice milioner. Ukraina ce biti u ruinama, i sve je gore i gore. 

Bukvalno lik pali i salje one budale tamo da ginu oni kao zarobljavaju rusk tenkove, rusi recikliraju kako vidim neke krsine koje ne vrede dve banke, ostavice onaj narod u ukrajni tamo da se mrzne i gladuje sada.

Jedino sto me boli kada citam kako je neki veliki ratni zlocin sto rusi rokaju elektrane, a meni i tebi kada su rokali elektrane tada je to bilo okej....tada mi dodje da ih ... znas vec sta.... i krenem da botujem za rusiju cisto iz gasa. 

U celoj prici mi je pobednik Ceda Jovanovic koji se zali da mu sin nije primljen na HARVARD jer nism uveli sankcije rusiji hahaha kupio je moj glas istog momenta, mnogo se inace brinem za njegovog sina i studiranje u amerci haha

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bilbija рече

Pa naravno daa je novac u pozadini svega. Kakav crni moral. Kaao i u svakom ratu silj je osvajanje i potcinjavanje. Pitanje je samo koju stranu neko izabere da navija za nju i onda tu stranu predstavlja kao dobru a drugu kao zlu.

pa u sustini si dosta u pravu, ali ima tu i drugih motiva. Ovi sto ginu ne ginu sa motivom novca toliko. Ovi sto se slikaju za gloriju, snimaju za netfliks i njihovi ortaci puni para kao brod koji pale i pokrecu celu stvar oni su skroz u novcu i oni su ti koji "povlace" poteze. 


medjutim ono sto je forica, moral ti je u toj igri kao posao nama normalnima. Koji "moralnu" poziciju zauzimas iz te pozicije mozes da pravis kes. 

Ne moze putin da zauzme moralnu poziciju "dobrog zapada" i "zapadne rusije" i onda iz te pozicije da pravi kes..

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...