Jump to content

Грађански рат у Украјини


Препоручена порука

Ако ћемо духовно, Запад је у тоталном поразу. Та благодат коју губе једноставно ће прећи на Исток.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Просечан србенда рече

Стоји то да је протестантизам донео добрих ствари на западу али то убрзано нестаје, претпостављам и због тога што протестантизам и сам није постојан јер је одвојен од пуноће и да се из тога и изродио тај нихилистички либерализам.

Лепо си ово рекао, мада ја покушавам да сагледам где је нада (сем у Господу) на западу. И у Содому је био Лот, дакле нису сви застранили. Познајем добро менталитет протестантизма, знам га изнутра и из контаката, не површно - људи су преварени и уплашени. У земљама којима је слобода говора била темељ друштва, постоје ствари о којима се не говори, просто је тако. Али људи не мисле тако, ни близу. Да ли ће те здраве снаге да се пробуде? Искрено - не верујем. Корона је те људе ставила пред свршен чин и чуђење, и нису се поштено ни ишетали без маски дошао је овај рат.

Ја се надам да ово није крај европске цивилизације (велике рече), да она није дала што је имала, али отишло се предалеко.

Која је разлика између комунистичких друштава где се робијало за вербални деликт и ових "слободних" светова где мејнстрим прича своје лажи, цео ситем друштвени функционише у лажи? Разлика је што се на западу данас не робује због другачијег мишљења, просто твоје другачије мишљење је изгубилоп сваки смисао. Оно одлази у ветар и нико га не слуша. Ако си, пак, на некој функцији - е тада можеш да добјеш неки "срчани удар" и сл., попут оног немачког новинара. Дакле, ако не помогне цензура и немогућност да се чујеш - десиће ти се нешто и "транспарентно" ће то бити истражено.

Дакле, западни системи су постали тоталитарни, демократија је само шарена лажа, међутим да би одржао привид демократије, да би дао простора да се у том привиду осећа добро што већи број људи и тиме прихвата лаж и брани лаж - систем мора бити перфиднији. Зато су западни ситеми много опаснији данас од комунистичких у време пропадања и безидејности.

Ми живимо у много опасним временима. У делу "Теодул" Св. Владика Николај пише о вашару, жрецу и уметнику. Молио је стричеве/ујаке да га уведу под неки шатор јер је тамо неко чудо. И шта је било у шатору? Мутирано теле са две главе - ужасан призор. Западни свет је данас тај ваљевски вашар где се само троши, са многим шатрама у којима је "чудо". Тај свет је почео да пројављује највеће ругобе моралне - један огроман део, већина народа, немају ништа са тим. Није тачно да је цео западни свет брутално-хедонистички. Они јесу у ћорсокаку, али људи траже љубав, волр правду, колико-толико се боре да имају породицу или неке зајднице/везе ванбрачне.

Наравно да је протестантизам и с њим либерални капитализам ударио о зид. Да ли ће бити прави велики ресет или пропаст...западни свет има новац у својим рукама, има нуклеарно оружје и има, сада већ, болесно самозаљубљеност, убеђење да су посебни. Те три комбинације: новац, оружје и моћ, те гордост готово сатанска која потцењује све око себе - то је много опасно за цео свет.

@Просечан србенда Није спорно да је протестантизам изреформисао што је могао изреформисати, и веру апостола и уређење друштава, испробао што је могао исробати и остао је без идеја - али он је много горд и много моћан. У колизији са другим цивилизацијама он неће бити пасивни осматрач (ма шта то значило). Моћ коју има (монетарни систем, оружје) и гордост је та опасна комбинација у колизији са другим цивилизацијама које неће дозволити да буду вазали тог оболелог западног света.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 22.1.2014. at 14:13, Raymond Red Reddington рече

 

Наша је несрећа што је Милошевић продат европи..и срамота..

Требало му је судити у БГ ако је било разлога..

Зато нас нико жив никада и неће ценити...

Na zalost CIA je organizovala prvu "narandzastu," revoluciju u Beogradu. I domaca fukara je odradila podao za koji su i bili placeni.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Просечан србенда рече

А.Дугин пише да нихилистички либерализам влада на западу и он је као сам по себи уништавајућ и пропада а да би опстао и  развијао се потребно је да се изазивају идеолошки ратови широм света. Дакле потребан му је идеолошки непријатељ а то је сад Русија. Стоји то да је протестантизам донео добрих ствари на западу али то убрзано нестаје, претпостављам и због тога што протестантизам и сам није постојан јер је одвојен од пуноће и да се из тога и изродио тај нихилистички либерализам.

При том не брани пропале пројекте нацизма и комунизма.

Занимљиво говори о току "ослобађања индивидуе" у либерализму. Прво су се "ослободили" Бога и Цркве, па нације, историје...да би сада дошли до ослобађања од пола. То је опционо, можеш да бираш пол. Дакле не ради се о некаквој смишљеној геј пропаганди, већ је једноставно такав след догађаја.

Наредна фаза је ослобођење од саме људске природе, моћи ће да се поправља меморија спајањем са извором информација, чула и сл. ...да би на крају дошло до "ослобођења" од саме смрти - понудиће се на крају у некаквом "научном" пројекту вечни живот на земљи - што јесте врхунац лудила, али каже да ка томе идемо, неко брже неко спорије, али у глобалу се сви крећемо ка томе.

А тачно је да либерализам показује своју тоталитарну природу, када је остао сам како доминантна политичка теорија, што се посебно у протекле 3-4 године показује јасно као дан.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

DVAUJEDAN.WORDPRESS.COM

Нисмо говна, говна су у наше име гласала против тебе, али ми смо гласали за та говна, дакле- ипак...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 6.4.2022. at 18:03, Ćiriličar рече

Дакле, западни системи су постали тоталитарни, демократија је само шарена лажа, међутим да би одржао привид демократије, да би дао простора да се у том привиду осећа добро што већи број људи и тиме прихвата лаж и брани лаж - систем мора бити перфиднији. Зато су западни ситеми много опаснији данас од комунистичких у време пропадања и безидејности.

Управо зато су још опаснији, што по паду комунизма, на Истоку не постоји никаква идеологија, као пандан тој западној. Једина идеологија Русије и уопште Истока је да се одбране од Запада, и по питању идеологије, и голог опстанка, што рат у Украјини и јесте, бар за Русију. И ту пада читава та идеологија Запада, под именом демократије. Нити ће демократија, као празна ријеч, овладати Русијом, нити ће потчинити Азију изнова, као своју неоколонију. Свеједно што читав тај евроазијски континент још није дефинисао своју идеологију.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Božena рече

Нема оправдања за овакав поступак Србије. Срамота!

Ja se čudim koliko Srbe boli uvo za ovo. Kao i za uvođenje sankcija Belorusiji. Narod ćuti.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ukronacisti gadjali zeleznicku stanicu u Kramatorsku, u pokusaju da podmetnu to Rusima. Nadjeni su ostaci rakete Tocka-U, koju koristi iskljucivo ukradina, sto znaci da podvala nije uspela. Medjutim, 30 civila je to platilo glavom, od cega je dvoje dece.

Znaci, napali su na svoje civile da bi okrivili Ruse. Hitleri i sotone, apsolutno nista drugo.
I posle neko jos pita sto su uopste Rusi uzeli da umlate tu gubu.

Sa nacistima nema razgovora i pregovora, samo mocuga i kraj.

...

Sa telegram kanala IntelSlava.

                         v

"Photo No. 1 Rocket of the Tochka U complex, which is in service with Ukraine.

 Photo #2 Fragments of a rocket that fell in Kramatorsk.

 Photo No. 3 Rocket of the Iskander complex, used by Russia.

 Basically, that's all.  But unfortunately, my coverage is not enough to convey this to a large number of people.

Share as much as you can."

photo_2022-04-08_11-40-28.thumb.jpg.600cf0dd6d35893d0eae0110dedfdd95.jpg

 

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Џабе то кад запад има своју "истину", њихове ТВ станице ће то да назову ратним злочином руске стране.

И на YT све већа цензура, видим да ми нема у предлозима Јури Подољака који је имао сваки дан извештаје са милионским прегледима. Изгледа да су му угасили канал.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Биће занимљиво кад се заврши чишћење Мариупоља до краја, да се види колики је број НАТО чиновника међу Азовцима.

Макрон се уби да обезбеди "хуманитарни коридор", али изгледа да Путин не пристаје да се извуку странци из обруча.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Вукашин рече

Џабе то кад запад има своју "истину", њихове ТВ станице ће то да назову ратним злочином руске стране.

И на YT све већа цензура, видим да ми нема у предлозима Јури Подољака који је имао сваки дан извештаје са милионским прегледима. Изгледа да су му угасили канал.

Nije dzabe, predaleko od toga. Nikad - i apsolutno nikad - nije uzaludno da se svedoci i prenosi istina, jer ce, uz Bozije promisljanje, istina uvek da nadje put bas do onih ljudi koji je i traze. Takvih je sve vise i vise u celom svetu, na istoku i na zapadu. To bi mi Srbi trebali najbolje da znamo, jer smo se uzivo uverili u zlocine i lazi tog duboko propalog i trulog zapadnog sveta, i da stoga nijednog trenutka ne odustajemo od istinoljublja.

Ko se drzi istine i istinoljublja taj "zivi u zaklonu Visnjeg i u senci Svemoguceg pociva."

A samozaslepljenima je ionako svejedno, ma ko i gde takvi bili. Oni su izabrali da zmure na stvarnost i to mogu samo oni sami da promene.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вукашин рече

Биће занимљиво кад се заврши чишћење Мариупоља до краја, да се види колики је број НАТО чиновника међу Азовцима.

Макрон се уби да обезбеди "хуманитарни коридор", али изгледа да Путин не пристаје да се извуку странци из обруча.

Nije samo on, nego i Turci i jos neki.

Inace, 2 Francuza su vec identifikovana neki dan u oborenom helikopteru - neko je probao da ih izvuce, ali nije uspeo.

...

https://iskra.co/svet/izgleda-da-ce-se-rusi-u-mariupolju-docepati-i-visokih-oficira-nato/

* Франц КЛИНЦЕВИЧ, лидер Руског савеза авганистанских ветерана: „Поред националиста, унутар металуршког комбината `Азовстаљ` налазе се и високопозиционирани представници земаља НАТО. Према неким извештајима, и научници повезани са америчким биолошким лабораторијама у Украјини. Свашта ће се разоткрити“

* Реномирани московски војни експерт Алексеј ЛЕОНКОВ: У Марипољу ћемо се – ако не изгину пре тога – дочепати и високих чинова из земаља НАТО. И показаћемо их целом свету. У случају Алепа, Американци су нас замолили да не покажемо кога смо све `зграбили` у једном супербункеру. Овога пута тога неће бити. Показаћемо свету ко је све био у Мариупољу. Ко све подржава украјинске нацисте“

________________________________________________________

ИМА знакова да се паника шири не само у Кијеву, Харкову и међу Украјинцима којима на „донбаском фронту“ руска војска залази с леђа, него и у Бриселу и Вашингтону.

Франц Клинцевич, лидер Руског савеза авганистанских ветерана, овако је објаснио зашто:

„Поред националиста, унутар металуршког комбината `Азовстаљ` налазе се и високопозиционирани представници земаља НАТО. Према неким извештајима, и научници повезани са америчким биолошким лабораторијама у Украјини. У наредна 24 сата доћи ће до радикалне промене ситуације око тог комбината. Убрзо потом ћемо добити озбиљне информације и о томе шта се дешавало у тим лабораторијама последњих осам година“.

О „крупним зверкама НАТО“, које су заједно са командним саставом украјинских нациста блокиране унутар комбината, говорио је и реномирани московски војни експерт Алексеј Леонков. Овако:

– Међу Украјинцима се шири паника. Посебно у Харкову јер се појавио страх да ће све бити као у Мариупољу.

У самом Марипољу ћемо се – ако не изгину пре тога – дочепати и високих чинова из земаља НАТО. И показаћемо их целом свету.

У случају Алепа, Американци су нас били замолили да не покажемо кога смо све `зграбили` у једном супербункеру. Овога пута тога неће бити. Показаћемо свету ко је све био у Мариупољу. Ко све подржава украјинске нацисте“.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Sa telegram kanala IntelSlava.

...

"The dollar is below 72 rubles on the stock exchange. Few days ago grandfather Biden said a dollar will be 200 rubles."

photo_2022-04-08_13-49-15.thumb.jpg.a9a63419952eb020ed9502c816314329.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, sanja84 рече

Ja se čudim koliko Srbe boli uvo za ovo. Kao i za uvođenje sankcija Belorusiji. Narod ćuti.

Pa naravnom da ih boli uvo. Ne zato sto je i Ruse bolelo uvo kada su uvodili sankcije Jugoslaviji vec zbog toga sto svaka normalna osoba vodi racuna o svom interesu a ne o interesu nekog Serjoze iz Vladivostoka.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...